به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی سالانه خود در جمع سفرای این کشور در خارج گفت: ایران باید در آرام کردن وضعیت منطقه مشارکت داشته باشد.
اولاند گفت: فرانسه امیدوار است کشور بزرگ ایران بار دیگر وارد جامعه بین المللی شود و اگر ایران هم این را می خواهد باید در آرام کردن وضعیت منطقه مشارکت داشته باشد. فرانسه آماده تسهیل چنین فرآیندی بین ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس است. همه می دانند ما با این کشورها روابطی بر اساس اعتماد داریم برای همین در موقعیتی هستیم که میانجیگری و مداخله سیاسی ما شاید در مورد یمن مفید باشد، کشوری که درگیر هرج و مرج واقعی است و باید طرفین حاضر در آن را هر چه سریعتر به گفتگو متقاعد کنیم.
این اظهارات اولاند در حالی مطرح می شود که کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و انگلیس بیشترین سلاح را به عربستان سعودی فروخته اند و آل سعود نیز از این سلاح ها در قتل عام مردم یمن استفاده کرده است.
اولاند در عین حال به دخالت های نظامی کشورش در آفریقا که بدون مجوز سازمان ملل متحد صورت گرفت، اشاره ای نکرد اما گفت: جنگ ضد تروریسم باعث شد تا ما در کشور مالی و کشورهای ساحل و صحرای آفریقا برای مبارزه با گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش دخالت کنیم.
رئیس جمهور فرانسه گفت جهان در نتیجه مبارزه با تروریسم با شرایط خاصی روبروست و تلاش خود را به همراه شرکا برای مقابله با تروریسم تقویت می کنیم.
وی مدعی شد درگیریها در سوریه باید متوقف و مذاکرات از سر گرفته شود. روسیه با بمباران افراد مسلح و غیرنظامیان به نظام بشار اسد کمک می کند.
اولاند افزود تحرکات ترکیه ضد (گروه تکفیری صهیونیستی) داعش در سوریه را با توجه به عملیات نظامی و انفجارهای اخیر در این کشور درک می کنیم. طرف های بین المللی باید به مسئولیت خود در برابر سوریه عمل کنند. رئیس جمهور فرانسه در عین حال هشدار داد مداخله ترکیه در سوریه خطر تنش آفرینی فراگیر را در بردارد.
اولاند افزود: باید راه حل سیاسی را برای پایان دادن به اوضاع دشوار در سوریه پیگیری کرد. وی مدعی شد نظام بشار اسد و حامیانش همواره به فکر راه حل نظامی هستند این در حالی است که کمک مالی، تسلیحاتی و نظامی غرب به داعش بر کسی پوشیده نیست که اخیرا در رقابت های انتخاباتی آمریکا به این نکته اشاره شده و برخی مسئولان اسبق سازمان سیا نیز به آن اذعان کرده اند.
رئیس جمهور فرانسه گفت باید طرف های یمنی را به بازگشت به گفتگو راضی کرد.
وی افزود: از فایز السراج نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی دعوت کرد تا برای گفتگو درباره تحولات این کشور به پاریس سفر کند. مصر با تروریسم در صحرای سینا روبروست و از تنش ها در لیبی آسیب می بیند.
اولاند خاطر نشان کرد: باید با تروریسم، عوامل و پیامدهای آن مقابله کنیم. شرایط برای مذاکره بین فلسطینی ها و اسرائیل مناسب نیست.
اولاند در بخش دیگری از سخنان خود گفت : ما همکاری راهبردی جامع خود را با چین به ویژه در زمینه انرژی هسته ای مسالمت آمیز، زیرساختها و توسعه شهری و توسعه سبز تقویت کردیم. اولاند همچنین بر همکاری چین و فرانسه در زمینه تغییرات اقلیمی و اجرای توافق پاریس تاکید کرد.
وی با اشاره به سفر خود به هند به مناسبت جشن ملی این کشور گفت: این سفر نشانه گسترش همکاری های دو کشور در همه زمینه ها از جمله مسائل دفاعی و فن آوری های نوین است.
اولاند افزود: در مورد ژاپن هم اولویت های مشابهی داریم. افزون بر این مواضع مشابهی در مورد توسعه افریقا داریم. فرانسه و ژاپن مبادلات فرهنگی بسیار خوبی دارند.
رئیس جمهور فرانسه گفت چند روز دیگر به ویتنام سفر خواهد کرد که اولین سفر مقام ریاست جمهوری فرانسه به ویتنام از سال 2004 است .
به گفته وی هدف از این سفر همکاری اقتصادی با کشورهای جنوب شرق آسیا و کشورهای فرانسوی زبان است که ویتنام یکی از این کشورهای فرانسوی زبان است.
اولاند درباره استرالیا و نیوزیلند هم گفت روابط با استرالیا امسال ابعاد جدیدی یافت که سفارش خرید 12 فروند زیردریایی ساخت فرانسه توسط استرالیا در همین چارچوب است که از مشارکت فرانسه در تامین امنیت منطقه اقیانوس آرام حکایت دارد.
رئیس جمهور فرانسه در خصوص کشورهای آمریکای لاتین هم با اشاره به سفر امسال خود به کشورهای پرو، آرژانیتن و اروگوئه و کوبا پس از لغو تحریم های این کشور از سوی آمریکا، گفت اولین رئیس جمهوری غربی است که به کوبا سفر کرده و پس از آن با رائول کاسترو در پاریس گفتگو کرده است.
وی با ابراز خرسندی از توافق تاریخی بین دولت کلمبیا و شورشیان فارک که به 50 سال مناقشه داخلی این کشور پایان داد،ضمن تبریک این پیروزی به رئیس جمهور کلمبیا تاکید کرد فرانسه برای اجرای این توافق در کنار کلمبیا خواهد بود.
به گفته اولاند، با این حال وضعیت امریکای لاتین نگران کننده است. به رغم برگزاری موفقت آمیز بازیهای المپیک در برزیل، بحران سیاسی بر مشکلات اقتصادی این کشور افزوده است.فرانسه به مردم و نهادهای برزیل اطمینان می دهد با رعایت قانون می توانند بر این مشکلات فائق آیند.
رئیس جمهور فرانسه با اشاره به تنشها در ونزوئلا ، مخالفان و دولت این کشور را به گفتگو با یکدیگر به منظور جلوگیری از بروز درگیری هایی که برای کشور و منطقه ناگوار خواهد بود، دعوت کرد .
اولاند تاکید کرد نقش دیگری که فرانسه می تواند در همه مناطق جهان ایفا کند مشارکت در نظم دهی به جهان است.
وی گفت چند روز دیگر در چین نشستی برگزار خواهد شد که هدف از آن تعیین مقرراتی برای مسائل بین المللی است. مقرراتی برای شفافیت، رشد اقتصادی، همکاری، توسعه. در این نشست برخی عملکردها به ویژه عملکردهای مالی و اجتماعی هم زیر سوال خواهد رفت عملکردهایی که شرایط اقتصادی را تغییر داده اند.
رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد کشورش با جهانی سازی بی قاعده که به افزایش نابرابری منجر شود، مخالف است.
وی گفت فرانسه از مبادلات آزاد در صورتی حمایت می کند که شفاف و متقابل باشد و به اموال عمومی، محیط زیست، فرهنگ لطمه نزند و بر همین اساس توافق بین اروپا و کانادا را تایید کرده است.اما مذاکرات آمریکا و اروپا درباره پیمان تجارت آزاد بین دو سوی اقیانوس اطلس تا پایان سال به نتیجه نخواهد رسید.
اولاند در مورد توافقی عجولانه در باره این پیمان تا پایان دوران ریاست جمهوری اوباما هشدار داد و گفت فرانسه از توافقی که براساس اصول یاد شده نباشد، حمایت نخواهد کرد.