به گزارش خبرگزاری فارس از قم، دو و میدانی رشتهای است که از آن به عنوان یکی ورزشهای پایه یا مادر یاد میشود و کاربرد آن در تمام رشتههای ورزشی وجود دارد، به همین دلیل به آن یکی از رشتههای اصلی ورزش به شمار میرود و یکی از پرمدالترین رشتههای ورزشی در میادین مهم بینالمللی است.
در بازیهای المپیک و همچنین رقابتهای قارهای بیشترین مدالها در رشتههایی نظیر دو و میدانی و شنا توزیع میشود، اما در کشورمان به این رشته ورزشی نگاه ویژهای وجود ندارد و به دنبال آن در استان قم نیز چندان این رشته ورزشی برای رفع نیازها و حاجات خود مورد توجه قرار نمیگیرد.
دو و میدانی قم از کمبود امکانات و فضای تخصصی رنج میبرد
در حالی که دو و میدانی میتواند بیشترین مدالها را از رقابتهای مختلف داخلی و برونمرزی نصیب ورزش قم کند اما عدهای علاقمند به این رشته، آن را سر پا نگه داشتهاند و چه بسا اگر آنها نیز روزی از کم توجهیها به این رشته خسته شوند، دیگر اثری از موفقیتهای این رشته در ورزش قم خبری نباشد.
رشتهای است که هنوز از کمبود امکانات و فضای تخصصی در قم رنج میبرد و با کمیها و کاستیهای زیادی دست و پنجه نرم میکند اما جمعی دلسوز و پرتلاش در دل خود دارد که فقط به خاطر دلشان به کار و فعالیت در این رشته میپردازند و از کمترین موجودی، با معرفی قهرمان، مدالآور، ورزشکار ملیپوش و مربی تیم ملی، برای سربلندی خود و ورزش قم تلاش میکنند.
میدوند تا روی سکو بروند/ از مانع عبور میکنند تا به مدال برسند
دو و میدانیکاران قم با اینکه از کمبودها رنج میبرند و از برخی کم توجهیها گلایهمند هستند اما آن را دلیل بر کنار گذاشتن کار نمیبینند و با امید به آینده به فعالیت در این رشته ادامه میدهند، میدوند تا روی سکو بروند و از مانع عبور میکنند تا به مدال برسند تا باز هم بگویند که دو و میدانی قابلیتهای زیادی دارد.
دو و میدانی قم با وجود کمبودها و کاستیهای موجود اما پویا و پرکار است، وجود افراد با دانش در راس این رشته ورزشی که از جنس واقعی آن هستند موجب شده تا دو و میدانی قم نه تنها از فعالیت و کار باز نایستاده بلکه با انگیزه و اشتیاق زیاد به پیشرفت خود ادامه بدهد.
دو و میدانی تنها شانس ورزش قم برای کسب سهمیه المپیک
رشتهای است که تا آخرین روزهای توزیع سهمیه بزرگترین رویداد ورزشی جهان در سال جاری یعنی المپیک 2016 ریودوژانیرو برزیل و در حالی که جامعه ورزش قم از کسب مدال در دیگر رشتهها نا امید شده بود، قمیها را برای کسب سهمیه المپیک امیدوار نگه داشته بود و تنها کمی بدشانسی آورد یا شاید هم آنچنان که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفت تا این موفقیت بزرگ را به دست بیاورد.
دو و میدانیکاران قم در طول سال هماهنگ با تقویم فدراسیون دو و میدانی در میادین مختلف کشوری نظیر مسابقات منطقهای، رقابتهای قهرمانی کشور، پیکارهای آغاز فصل و تورنمنتهای بینالمللی این رشته به میدان میروند و برای ورزش قم افتخارات زیادی به ارمغان میآورند.
دو و میدانیکاران قم حتی در مسابقات لیگ دو و میدانی باشگاههای کشور نیز حضور دارند، اما جالب است که علاقمندان به ورزش بدانند که قم در بالاترین سطح رقابتهای باشگاهی این رشته یعنی لیگ دو و میدانی ایران هیچ نمایندهای ندارد و ورزشکاران این رشته مجبور به فعالیت در سایر تیمهای باشگاهی دو و میدانی کشور هستند.
قم تیمی در لیگ دو و میدانی ایران ندارد
دو و میدانیکاران قم با وجود برخورداری از استعداد بالا و توانمندی قابل توجه جایی در مسابقات لیگ دو و میدانی باشگاههای کشور ندارند، در واقع قم تیمی در لیگ دو و میدانی ایران ندارد و به نظر میرسد در این مسیر مشکلات و محدودیتهای مالی بزرگترین سد حضور افتخار آفرینان ورزش مادر به نمایندگی از قم در لیگ کشور است.
چنانچه مشکلات مالی سد راه دو و میدانی قم نبود، قطعا با توجه به ظرفیت بسیار خوب و استعدادهای بسیار زیادی که این رشته دارد، یک تیم قوی، مدعی و آماده متشکل از بهترینهای دو و میدانی تشکیل میشد و قم در لیگ این رشته نیز با تیمهای مدعی و مطرح کشور رقابت میکند.
وقتی قم دو و میدانیکارانی دارد که همراه با تیمهای ملی ردههای سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان کشورمان در مسابقات متعدد بینالمللی، قهرمانی آسیا و انتخابی المپیک به میدان میروند، پس این توانمندی وجود دارد که قم یک تیم قدرتمند و آماده در لیگ دو و میدانی کشور داشته باشد.
افتخار کسب تنها نشان طلای پرش با نیزه آسیا در کارنامه دو و میدانی قم
دو و میدانی قم بیش از یک دهه با درخشش محمدمحسن ربانی در رشته پرش با نیزه در ورزش کشور برای خود اعتبار بالایی داشت و این دو و میدانیکار توانست نخستین و تنها نشان طلای پرش با نیزه را از رقابتهای دو و میدانی قهرمانی آسیا در سال 2007 در کشور اردن به ارمغان بیاورد.
اکنون ربانی به جرگه مربیان این رشته ورزشی پرمدال پیوسته است و به عنوان یک متخصص دو و میدانی میتوان روی این ورزشکار توانمند و مربی با دانش برای هدایت تیمی به نام دو و میدانی قم در مسابقات لیگ دو و میدانی باشگاههای کشور حساب ویژه باز کرد.
وجود چهرههای مدالآور و موفق ملی در دو و میدانی قم
همچنین وجود چهرههای مدالآور و موفقی همچون میلاد دریساوی در رشتههای پرش طول و پرش سهگام، محمدحسین اسکندری در رشته پرتاب وزنه و چندین و چند چهره جوان و جویای نام دیگر نظیر رضا ملکپور، محمد سببکار، محمدرضا فریدی و چند نخبه و استعداد دیگر که به تازگی خود را در این رشته مطرح کردهاند، قم این توانایی را دارد که در لیگ دو و میدانی ایران خوش بدرخشد.
اما به دلیل اینکه قم در لیگ دو و میدانی باشگاههای کشور تیمی ندارد، چهرههای شاخص این رشته به عضویت دیگر تیمهای حاضر در لیگ ایران درآمدهاند و به جای افتخارآفرینی برای استان خود برای دیگر استانهای کشور در لیگ دو و میدانی کشور افتخارآفرینی میکنند.
رقابت 5 دو و میدانیکار قم در تیمهای غیر قمی لیگ دو و میدانی ایران
در سال جاری که مسابقات لیگ دو و میدانی باشگاههای کشور از مرداد ماه کار خود را آغاز کرده، پنج تن از بهترینهای دو و میدانی قم در عضویت تیمهای باشگاهی غیر قمی مانند پیکان تهران، ذوبآهن اصفهان، مقاومت و نفت تهران هستند و برای این تیمها توان خود را به کار گرفتهاند.
البته حق این ورزشکاران است که از طریق عضویت در تیمهای حرفهای برای امرار معاش خود و به عنوان یک شغل به آن نگاه کنند اما سئوال از مسوولان استان قم و آنهایی که دم از حمایت از ورزش میزنند، این است که چرا این ظرفیت غنی به جای کسب افتخار برای ورزش قم، باید برای دیگر استانها افتخار آفرینی کند و قمیها حسرت آن را بخورند.
دو و میدانی با وجود تمام موانع موجود از طریق سرمایهگذاری در ردههای سنی پایه و استعدادیابی همچنان به مسیر رو به جلو و پیشرفت خود ادامه میدهد و به روزی امیدوار است که نگاه ویژهای به آن صورت بگیرد و قهرمانان آن به نام استان و شهر خود در لیگ ایران و عرصههای دیگر بدوند.
________________
گزارش از رضا جعفری
________________
انتهای پیام /78002/و40
∎