شناسهٔ خبر: 14993156 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خبرنگاران و اهالی رسانه از طرح های شهرک صنعتی ایلام دیدن کرد

ایلام - ایرنا - کاروان خبرنگاران رسانه ها و مطبوعات استان ایلام روز سه شنبه به دعوت شرکت شهرک های صنعتی با هدف تشریح دستاوردهای دولت در این حوزه از واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی ایلام دیدن کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، در این برنامه خبری که به مناسبت گرامیداشت هفته دولت انجام شد، خبرنگاران خبرگزاری ها، روزنامه های سراسری و نشریه های محلی استان ایلام حضور داشتند.
در این تور خبری که به همت شرکت شهرک های صنعتی ایلام برگزار شد، اصحاب رسانه و مطبوعات استان از نزدیک در جریان روند کار و تولید واحدهای مستقر در شهرک صنعتی ایلام قرار گرفتند.
برنامه نخست کاروان رسانه ای و مطبوعات استان بازدید از واحد زرجین بافت تولید کننده بزرگ پارچه جین در کشور بود که خبرنگاران در جریان مراحل تولید این واحد صنعتی نمونه ایلام قرار گرفتند.
کاروان رسانه ای و مطبوعات استان سپس از واحد تازه ساخت ایلام پروفیل که در زمینه تولید انواع صفحه های کابینت، کانتر و صفحه ها و ورق های ضد آب فعالیت می کند، بازدید کردند.
این واحد صنعتی که از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار است 2 هفته پیش با حضور معاون و مشاور حقوقی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران راه اندازی شد.
برای ساخت و راه اندازی این واحد صنعتی که سالانه 30 هزار تن انواع ورق فشرده و صفحه های کابینت، کانتر پست فرمونیک ضد آب تولید می کند بیش از 30 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
حجم اشتغال زایی واحد پروفیل دالاهو به صورت مستقیم و غیرمستقیم بیش از 100 نفر است که با تکمیل و توسعه مراحل تولید این رقم به حدود یک هزار نفر می رسد.

** نا امیدی صنتعگران تبدیل به امیدواری شد / تکاپوی بی سابقه صنعتگران ایلامی برای رونق تولید
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی ایلام در حاشیه بازدید اهالی رسانه و خبرنگاران از طرح های صنعتی اعلام کرد: با وجود موانع و مشکلات بسیار در دولت گذشته در حوزه کسب و کار، با رویکردها و مشوق های دولت یازدهم صنعت استان شاهد تکاپو و جنب و جوش برای رونق و از سرگیری فعالیت است.
مرتضی دارایی اظهار کرد: دولت تدبیر و امید بدنبال تاکیدهای رهبر معظم انقلاب و در راستای سیاست و بسته های حمایتی عزم خود را برای رفع مسائل و چالش های صنعت کشور بویژه صنایع کوچک و متوسط که 95 درصد صنایع کشور را تشکیل می دهد، جزم کرده است.
وی ادامه داد: در راستای سیاست های ابلاغی دولت تدبیر و امید در مقوله اقتصاد مقاومتی از زمان راه اندازی و آغاز بکار ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه های کشوری و استانی زیر مجموعه آنها تاکنون، مسائل و موانع حدود 250 واحد تولیدی استان در بخش های صنعت، کشاورزی و دیگر حوزه ها رصد شده که بتدریج در حال معرفی به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات بازگشایی کسب و کار هستند.
دارایی افزود: 90 درصد این واحدها در شهرک ها و نواحی صنعتی استان ایلام قرار دارند که با بسته حمایتی دولت برای خروج از رکود دوباره وارد چرخه کار و تولید می شوند.
وی یادآور شد: بدنبال تاکید و اشاره مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به صنایع کوچک و متوسط در موضوع اقتصاد مقاومتی، توسعه واحدهای تولیدی، رونق بخش اقتصادی، اشتغال زایی و راه اندازی دوباره واحدهای تعطیل و نیمه فعال در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی تمام هم و غم خود را صرف تحقق این راهبرد کرده است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی ایلام ادامه داد: دولت، مجلس، قوه قضاییه، بانک ها، دستگاه های نظارتی و رسانه ها بویژه رسانه ملی وظیفه دارند برای همدلی و همزبانی که پیش نیاز تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه صنایع کوچک و متوسط است، کمک کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه شعار اصلی دولت بهبود فضای کسب و کار و حمایت از بخش خصوصی است در این زمینه کارهای عمده ای در استان انجام و یا در حال حال اجراست که نتیجه آن بزودی به اطلاع افکار عمومی ایلام خواهد رسید.
دارایی یادآور شد: برای سیاست های دولت برای تحقق مقوله اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری در حوزه صنایع کوچک و متوسط کشور از ابتدای امسال کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان به ریاست استاندار و با اختیارهای فراوان تشکیل شد که هر هفته به منظور رفع موانع و مشکلات واحدهای صنعتی نشست برگزار می کند.
به گفته وی، در کنار این کارگروه 2 زیر کارگروه شامل کارگروه ایجاد رونق صنایع کوچک و متوسط استان و کمیته های بررسی درخواست تسهیلات بانکی در استان فعال شده که به وضعیت واحدهای متقاضی پس از نام نویسی در پایگاه بهین یاب و رسیدگی می کند.
مدیرعامل شهرک های صنعتی استان ایلام اظهار کرد: پس از نام نویسی در پایگاه بهین یاب تقاضای مدیر واحد یا صنعتگر در کمیته بررسی تسهیلات بررسی و سپس در کارگروه ستاد تسهیل سرمایه گذاری استان مصوب و در پایان برای دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی می شود.
دارایی واحدهای واجد شرایط و مشمول دریافت تسهیلات در قالب اقتصاد مقاومتی را شامل واحدهای فعال با ظرفیت پایین که برای تکمیل ظرفیت نیاز به تزریق سرمایه در گردش دارند، واحدهای راکد و غیرفعال که مشکل فروش و بازار ندارند و تنها نیازمند تزریق نقدینگی هستند و طرح های با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد اعلام کرد.
وی اضافه کرد: یارانه هایی که قرار بود در دولت گذشته در قالب هدفمندی به حوزه صنعت و فضای کسب و کار تزریق شود در جاهای دیگر هزینه شد که این بی مسئولیتی باعث رکود و تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی شد.
استان ایلام دارای 14 شهرک و ناحیه صنعتی است که در مجموع حدود 500 واحد تولیدی دارای پروانه بهر برداری در آنها مستقر است.
بر پایه بررسی های کارشناسان حوزه صنعت و تولید ایلام، در صورت تزریق حدود 300 میلیارد ریال تسهیلات بانکی تمام چالش ها و موانع سد راه فعالیت واحدهای نیمه تعطیل و تعطیل استان رفع می شود.
6033/9002