شناسهٔ خبر: 14992739 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بهره برداری از 55 طرح آبزی پروری استان مرکزی در دولت تدبیر و امید

اراک- ایرنا- مدیر شیلات و آبزیان شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: 55 طرح آبزی پروری با اعتباری بالغ بر 160 میلیارد ریال در این استان به بهره برداری رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی حسن اکبری افزود: این طرح ها در زمینه پرورش ماهیان سردابی، تولید بچه ماهی قزل آلا و تکثیر و پرورش ماهیان زینتی بوده است.
وی ادامه داد: با بهره برداری از این طرح ها برای 166 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شده است.
مدیر شیلات و آبزیان شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: در این مدت 51 پروانه بهره برداری علاوه بر این طرح ها در زمینه پرورش ماهیان سردابی، گرمابی و تولید بچه ماهی نیز صادر شده است.
اکبری تسهیلات بانکی مورد نیاز بهره برداری این پروانه ها را حدود 220 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: با تامین این تسهیلات برای 160 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شده و حدود یک هزار و 55 تن به ظرفیت تولید ماهی قزل آلای استان افزوده می شود.
وی، اتمام مطالعات شهرک ماهیان زینتی شهرستان محلات با تولید سالانه 10 میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی آب شیرین و اتمام مطالعات ارزیابی زیست محیطی پرورش ماهی تیلاپیا در این شهرستان را از جمله اقدام های شیلات استان مرکزی عنوان کرد.
مدیر شیلات و آبزیان شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: همچنین توسعه مراکز عرضه زنده آبزیان از یک مرکز به دو مرکز و یک مرکز در حال ساخت با قابلیت عرضه حدود دو هزار تن انواع آبزیان به صورت زنده، اخذ مصوبه احداث و راه اندازی ایستگاه ملی تحقیقات ماهیان زینتی شهرستان محلات از دیگر اقدام های این مدیریت است.
اکبری ادامه داد: تبدیل ایستگاه ملی تحقیقات ماهیان زینتی شهرستان محلات به مجتمع تحقیقات ماهیان زینتی کشور و ثبت شرکت دانش بنیان مربوطه، افزایش سرانه مصرف آبزیان از هفت و هشت دهم کیلوگرم در سال 92 به هشت و سه دهم کیلوگرم در سال 94 و تشکیل تعاونی تامین نیاز برای برخی از آبزی پروران از اقدامات دیگر مدیریت شیلات در دولت تدبیر و امید بوده است.
وی گفت: بهره برداری از یک واحد فرآوری و بسته بندی انواع آبزیان با ظرفیت 300 تن در سال در شهرستان دلیجان، پیگیری بهره برداری کارخانه کنسرو ماهی در ظروف قابل انعطاف(پوچ) برای نخستین بار در کشور در شهرستان خمین با ظرفیت تولید هشت و نیم میلیون قوطی در سال، فعال سازی مجدد قفس های مستقر در سد هندودر شهرستان شازند از دیگر اقدام های این مدیریت در این سال ها است.
مدیر شیلات و آبزیان شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اچرای طرح مطالعه ظرفیت های آبزی پروری در قنوات مستعد استان، راه اندازی تنها واحد صنعتی تولید آکواریوم کشور در شهرستان محلات و شناسایی برخی از سدهای خاکی غیرقابل شرب از جمله سد فرنق، سد بیوران، سد حشیان، سد لوزدر علیا و علیشار برای نصب قفس به منظور پرورش ماهی قزل آلا را از اقدامات دیگر شیلات عنوان کرد.
اکبری با یادآوری سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل و اقدام های شیلات استان مرکزی در این راستا گفت: با توجه به مطالعات انجام شده چهار سال گذشته در زمینه ظرفیت های آبزی پروری استان در صورتی روان سازی برخی آئین نامه ها و دستورالعمل ها و ساماندهی نظام صدور مجوزها آبزی پروری تا پایان برنامه ششم توسعه قابل ملاحظه ای در روند تولید آبزیان پرورشی استان ایجاد شود.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان و دو و یک دهم درصد کشور در بخش کشاورزی این فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد و سه درصد تولیدات کشاورزی از استان مرکزی است که یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
قرارگیری ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی راضی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
1955/6013/