مديرعامل اتحاديه تکثير، پرورش و صادرات آبزيان بابيان اينکه چين به بزرگترين توليدکننده ماهيان خاوياري تبديل شده، گفت:برخي سازمانهاي دولتي باپرورش تيلاپيا در داخل،قصد توجيه واردات آن رادارند.
ارسلان قاسمي در گفتگو با مهر در واکنش به تفاهم سازمان شيلات با سازمان محيط زيست براي توليد ماهي تيلاپيا در کشور اظهارداشت: اگر اين توليد همان طور که گفته ميشود در حد 10 مزرعه و کارهاي تحقيقاتي باشد، ما بحثي در اين زمينه نداريم اما موضوع چيز ديگري است.
وي تصريح کرد: سازمانهاي شيلات و دامپزشکي با راهاندازي پرورش تيلاپيا در اين 10 مزرعه، قصد نوعي فرار به جلو و تطهير واردات اين ماهي به کشور را دارند.مديرعامل اتحاديه تکثير، پرورش و صادرات آبزيان ايران با بيان اينکه مجوزهاي واردات تيلاپيا توسط دولت صادر ميشود، افزود: بايد از آنان پرسيد دليل اين همه واردات تيلاپيا به کشور چيست؟
قاسمي با اشاره به اينکه حمايت از توليد بايد سرلوحه کار اين سازمانها قرار بگيرد، گفت: ما درباره گونههايي که سالها درباره آنها در کشور کار شده و بعضا هم بومي هستند چنين حمايتي را مشاهده نميکنيم.
وي با بيان اينکه ميگو، ماهيان خاوياري و کپور جزو گونههايي هستند که مورد حمايت قرار ندارند، افزود: با وجود تمام اين مسائل پرورش گونه جديد در کشور، چه سودي دارد؟ پس از مدتي اين گونه نيز به سرنوشت سايرين دچار خواهد شد.
مديرعامل اتحاديه تکثير، پرورش و صادرات آبزيان ايران شرايط توليد ماهيان خاوياري و قزلآلا را مطلوب ندانست و تصريح کرد: ايران خاستگاه خاويار است اما در حال حاضر چين به بزرگترين توليدکننده اين ماهي تبديل شده و ما حتي از کشور اسپانيا نيز در اين زمينه عقب افتادهايم.
قاسمي با تاکيد بر اينکه واردات تيلاپيا آسيب جدي به توليد قزلآلا زده است، ادامه داد: ايران جزو 3 کشور برتر دنيا در زمينه توليد قزلآلا است با وجود اين مساله، چرا ما بايد به توليد خود آسيب بزنيم و آن را در معرض خطر قرار دهيم؟
وي اضافه کرد: درحال حاضر نيز در اين زمينه مشکل پيدا کردهايم و توليدکنندگان زماني که ميبينند امنيت شغلي ندارند و توليدشان بايد با يک ماهي بي کيفيت در بازار رقابت کند، دلسرد شده و از حوزه توليد کنار ميروند.
مديرعامل اتحاديه تکثير، پرورش و صادرات آبزيان ايران با بيان اينکه طبق اعلام فائو تيلاپيا گونهاي پرتوليد است، اظهار داشت: اما با توجه به آسيبهايي که اين ماهي ميتواند وارد کند و ارزش غذايي و کيفيت پايين آن، توليد تيلاپيا به صلاح نيست.
قاسمي با اشاره به اينکه درباره توليد تيلاپيا در کشور نگرانيهاي زيست محيطي زيادي وجود دارد، ادامه داد: به همين دليل بوده که سازمان محيط زيست تاکنون با پرورش اين ماهي موافقت نکرده بود و درحال حاضر نيز با توليد محدود آن موافقت کرده است.
وي اضافه کرد: ما بايد در زمينه توليد گونههايي که روي آنها در کشور کار شده و همچنين گونههاي کم خطر فعاليت کنيم.
∎