نایب رئیس مجلس در گفتوگو با ایسنا در واکنش به مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت ظرفیت سیاسی مساجد، گفت: در آغاز اسلام مسجد محل مشورت و تصمیمگیری و رسیدگی به امورات مردم بود، در واقع مساجد در حکم مجلس شورای اسلامی و مهمترین مجالس امروز کشور بود، محراب نیز محل بررسی و تصمیمگیری درباره حرب، جنگ و دعواها بود؛ بدین شکل که مسائل امنیتی و سیاسی در آنجا مطرح میشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مساجد گذشته عموما جویای افرادی که در نماز جماعات غیبت داشتند، میشدند تا اگر مشکلی برای وی پیش آمده حل و فصل کنند، افزود: در حقیقت امروز با تفکر و عملکردی که مسجد در اوایل اسلام داشت، بیگانه شدهایم.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مساجد تنها به محلی برای خواندن نماز تبدیل شدهاند، تصریح کرد: در مساجد سالهای گذشته همه مردم حضور پیدا میکردند و مشکلات بررسی میشد، هیات امنایی که مساجد را اداره میکردند هم به دنبال حل مشکل مردم بودند.
وی تاکید کرد: در سالهای صدر اسلام ساختار عمیق دموکراسی، مردمی و مدیریتی در مساجد حاکم بود که زنده کردن فضاهای گذشته بسیار سخت است، چراکه مهارت لازم از دست رفته و مساجد دیگر عملکرد گذشته را ندارند و مسئولان هم با این فرهنگ بیگانهاند.
پزشکیان با انتقاد از اینکه مسجد به مکانی فقط برای نمازخواند، گریه کردن و سینه زدن تبدیل شده است، یادآور شد: برای بهبود شرایط باید نگاه فراموش شده، گذشته را پیدا کرد، در واقع نگاه پیامبر(ص) به مساجد باید احیا شود البته در کنار آن روند پیش آمده در مساجد نیز بررسی شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اذان به معنی اعلام خبر جهت تصمیمگیری سر داده میشد، گفت: نماز که در آن بر طی راه مستقیم و دوری جستن از گمراهی تاکید میشود و بر نوعی شعار و دیدگاه و جهتگیری در مقابل مسائل اجتماعی، منطقهای و شغلی تاکید دارد هم در مساجد مورد فراموشی واقع شده به گونهای که افراد امروزه با آن بیگانه هستند.
انتهای پیام