به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، محمدرضا جعفری دوشنبهشب در نهمین دوره آموزشی فرهنگی اندیشههای آسمانی که در محل تالار ابن هیثم برگزار شد، اظهار کرد: اسلام از انسان بهعنوان یک موجود ملکوتی نام میبرد درحالیکه در غرب اصالت انسان را به جسم او لقب میدهند.
وی با اشاره به اینکه لیبرالیسم تعاریف مختلفی از شناخت خدا دارد، افزود: در کشورهای غربی علیرغم اینکه به خداوند اعتقاد دارند اما در قوانین و برنامهریزیهایشان حق دخالت به شرع نمیدهند.
جعفری بابیان اینکه یک مدیر فرهنگی ابتدا باید خودش و خدا را بشناسد، خاطرنشان کرد: اگر خدمت به مسجد را شرف و عزت ندانیم یقیناً نمیتوانیم موفقیت داشته باشیم، سؤال است اصل تبعیت ما از کدام جریان شناسیها باید باشد؟ این را باید تحقیق کرد و شناخت.
وی ادامه داد: خدای متعال نماز شب را فقط برای پیامبر (ص) واجب کرد و این به دلیل مسؤولیتی سنگینی بود که بر عهده پیامبر (ص) بود، از این رو یک مدیر مسجدی اگر وارد مسجد میشود به لحاظ مسؤولیتش باید به نماز بهعنوان اهمیت اصلی توجه کند.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور موضوع عبادت در حوزه مدیران فرهنگی را یک اهمیت برشمرد و تصریح کرد: هدف عملیاتی در کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید تعیین مسجد تراز اسلامی باشد.
جعفری بابیان اینکه مقام معظم رهبری مسجد تراز اسلامی را بهعنوان یک راهبرد برای مساجد تعیین کردند، یادآور شد: 26 بار کلمه مسجد در قرآن تکرار شده است، چرا که اولین جایی که از کره زمین پیدا شد مسجدالحرام بود که از آب بیرون آمد.
وی با اشاره به اینکه خلقت مسجد توأم با اعجاز است، تأکید کرد: مسجد ستون فقرات یک جامعه است و اگر یک جسمی ستون فقرات نداشته باشد نمیتواند حرکت کند، همچنین امام راحل میفرمایند مسجد مرکز ستاد اسلام است، همچنین آیتالله جوادی آملی میفرمایند نگاه انسان به مسجد باید نگاه تشرف گرایی باشد و نباید به دید تکلیف گرایی این موضوع را دید.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: مسجد تراز اسلامی باید مرجع و پناهگاه باشد، آیا امروز فضای مجازی، صدا و سیما و سایتها مرجع هستند؟ مردم خط فکری خود را از کجا میگیرند؟ این جای تأسف است، مسجد جایگاهی است که مراجعه همه مردم به آن جای شبهه بهجا نمیگذارد.
جعفری خاطرنشان کرد: اینکه مساجد ما تنها فقط نمازخانه باشد یک ظلم است، مسجد تنها جانپناه اعتقادی و فرهنگی انسان است، اگر در مسجد عمر خود را صرف کنیم و به اهمیت این موضوع پی نبریم آنگاه سعی در گمراهی کردیم.
وی از مسجد جامع خرمشهر بهعنوان یک مسجد تراز اسلامی نام برد و تصریح کرد: این مسجد در دفاع مقدس نیازهای جسمی و روحی مردم را پاسخ میداد و مرجع بود، حتی مردم برای حفظ جان خود وارد آن میشدند، با این دید اگر مسجد اینگونه عمل نکند روزبهروز آمار مسجدیهای ما کم میشود.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به لزوم احیای چهار کارکرد علم، فکر، زندگی و معنویت در مسجد تراز اسلامی اشاره و تأکید کرد: مسجدی که اختلاف در آن بین اعضایش وجود دارد نمیتواند تراز اسلامی باشد، انقلابی بودن مؤلفه بسیار جدی است، اگر جبهه حق و باطل را نشناسید نمیتوانید انقلاب اسلامی را بشناسید.
جعفری تبیین کرد: نمیشود میانهرو بود، اگر جزو جبهه حق نباشید طبق آنچه در آیات شریف خداوند آمده است به سمت باطل حرکت خواهید کرد، باید گفت مدیر انقلابی درصدد تغییر شرایط به نفع آرمان است، همچنین مدیر انقلابی نگاه مسؤولیتی دارد و مدیر معمولی نگاهش مشغولیتی است.
وی با اشاره به موضوع آسیبهای اجتماعی و راهکار حل این موضوعات در کشور، بیان کرد: همه مردم و مسؤولین از این میگویند که آمار اعتیاد و آسیبهای اجتماعی بالا است، راهحل این موضوع جهاد اجتماعی و روحیه جهادی لازمه یک مدیر مسجدی است.
انتهای پیام/3268/آ ۴۰/
∎