شناسهٔ خبر: 14958095 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

آمار زیاد جرائم نتیجه نبود مسجد در محله است

گروه هنر: رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای اسلامی شهر مشهد، با بیان اینکه دغدغه ما در کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای اسلامی شهر مشهد حمایت از مسجد است، ابراز کرد: در محلاتی که مسجد وجود ندارد آمار جرائم بسیار است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام مجید فاطمی‌ارفع، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای اسلامی شهر مشهد، در گردهمائی فعالان مسجدی در حوزه ثبت خاطرات مردمی دهه 50 و 60 که شب گذشته، هفتم شهریورماه در فرهنگسرای انتظار مشهد برگزار شد، با اشاره به آیه 29 سوره فتح «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ»، گفت: در این آیه خداوند چهار ویژگی جامعه اسلامی را بیان می‌کند، که دو ویژگی آن مربوط به روح و دو نشانه دیگر مربوط به جسم جامعه است.
حجت‌الاسلام فاطمی‌ارفع، در رابطه با توضیح آیه 29 سوره فتح، ادامه داد: خداوند دو نشانه مربوط به روح جامعه، یعنی «أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ» و «رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ» را اول بیان می‌کند، چون جامعه‌ی بی‌روح، جامعه‌ای است که در مقابل دشمنان خود سکوت کرده و منفعل عمل می‌کند، لذا جامعه‌ای مرده محسوب می‌شود.
وی، با بیان اینکه آیه «تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا» مربوط به شکل و ظاهر جامعه است، اظهار کرد: رکوع و سجود صرفا برای نماز نیست، بلکه تمام اجتماعات انقلابی و توحیدی مثل شرکت در راهپیمائی مشمول این بخش از آیه می‌شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای اسلامی شهر مشهد، ضمن بیان اینکه اگر می‌خواهیم افراد را در جامعه به نحوی تربیت کنیم که مطلوب خدا باشد باید به سراغ مسجد برویم، عنوان کرد: به جز مسجد، پایگاه دیگری که ظرفیت این را داشته باشد که افراد را با نگرش اسلامی تربیت کند نمی‌توانیم پیدا کنیم.
حجت‌الاسلام فاطمی ارفع، از نابودی پرورش در عمده مجموعه‌های آموزشی خبر داد و گفت: در این مجموعه‌ها صرفا به آموزش پرداخته می‌شود، لذا شاهد هستیم، آموزش و پرورشی که به مسجد گره نخورده باشد، نتیجه‌اش دغدغه‌مندی خانواده‌ها برای تربیت فرزندان‌شان می‌شود.
مسجد؛ محور تربیت انسان‌ها
وی، محور تربیت را مسجد دانست و اظهار کرد: فرهنگسراها نمی‌توانند محور تربیت باشند، بلکه باید کمک کنند به مساجد و تمام خدمات خود را به سمت آن‌ها ببرند، چرا که این گونه، فرهنگ اثرگذار می‌شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به فعالیت فعالان مسجدی در حوزه ثبت خاطرات دهه 50 و 60، افزود: از عظمت کار شما همین بس، که در تاریخ اثرگذار می‌شوید تا جوان  30 سال بعد بتواند از این ظرفیت بزرگ تاریخی استفاده کند.
حجت‌الاسلام فاطمی‌ارفع، با توجه به پایگاه بودن مسجد، ابراز کرد: وقتی امروز دشمن به دنبال تخریب این پایگاه است، چرا امام جماعت نباید در مسجد حرف سیاسی بزند.
وی اسلام را دغدغه شهدا دانست و اظهار کرد: ما ایرانی را می‌خواهیم که اسلامی باشد، ایرانی که تمام معادلات جاهلیت مدرن را برهم زد و شاهد هستیم پس از 30 سال همان شعارها و مطالبات، از کشورهای سوریه، یمن و مصر سر در می‌آورد.
مسجد کانون تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی شود
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای اسلامی شهر مشهد، با توجه به اینکه باید برگردیم به آن جایی که مسجد کانون تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی شود، ادامه داد: مساجد کشور با مساجد مطلوب جامعه اسلامی فاصله زیادی دارد، چون در جامعه اسلامی شورای حل اختلاف و دادگاه‌های خانواده معنایی ندارد و مسجد باید جای آن‌ها را بگیرد.
حجت الاسلام فاطمی‌ارفع، در پایان با بیان اینکه دغدغه ما در کمیسیون فرهنگی،اجتماعی و زیارت شورای اسلامی شهر مشهد، حمایت از مسجد است، ابراز کرد: با کمال تأسف باید بگویم تعداد مساجدی که بعد از انقلاب ساخته شده، کم است، لذا می‌بینیم در محلاتی که مسجد وجود ندارد آمارجرائم بسیار است.