شناسهٔ خبر: 14990095 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی:

بزرگترین کتابخانه کانتینری کشور در خراسان رضوی ظرفیت ۱۵ هزار جلد کتاب را دارد

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی گفت: ساخت و تکمیل 15 کتابخانه روستایی نیازمند 3 میلیارد تومان اعتبار است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سرویس فرهنگی صبح توس، حسین اکبری، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در حاشیه بازدید از بزرگترین کتابخانه سیارکشور در روستاهای تپه سلام و جیم‌آباد، اظهار کرد: کتابخانه سیار نور امید بزرگترین کتابخانه کانتینری است که سال گذشته افتتاح شده و در پنج روستا تپه سلام، جیم‌آباد، میامی، سالارآباد و اوارش در دو بخش احمدآباد و رضویه ارائه خدمت می‌کند.

وی با بیان اینکه ۵ روستای اطراف مشهد، احمد آباد و رضویه حوزه ماوریتی کتابخانه‌ سیار نور امید است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بالغ بر هزار و ۱۰۰ نفر در این مناطق به عضویت این کتابخانه درآمده اند و این در حالی که حدود ۷۰۰ نفر از این جمعیت را بانوان تشکیل می دهند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی ادامه داد: این کتابخانه سیار ماموریت دارد که هفته‌ای یکبار از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ عصر به یکی از پنج روستا رفته و به علاقه‌مندان حوزه کتاب و کتاب‌خوانی خدمات لازم را ارائه کنند.

وی با اشاره به این مطلب که در بزرگترین کتابخانه سیار کانتینری کشور چهار هزار و ۵۰۰ نسخه کتاب وجود دارد، ابراز کرد: این کانتینر تا ۱۵ هزار نسخه کتاب ظرفیت دارد، در این کتابخانه سیار از نشریات و کتاب‌های کودک و نوجوان در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، تاریخی، دینی و … وجود دارد.

اکبری ادامه داد: با این وجود همزمان با هفته دولت، ۳۰۰ نسخه کتاب جدید نیز در حوزه کودک و نوجوان به مبلغ دو میلیون تومان به این کتابخانه سیار ترزیق شده است.

وی با بیان اینکه کتابخانه های سیار، پایگاه های متحرک فرهنگی در روستاهای محروم هستند، ابراز کرد: یکی از راه های مهم که می تواند در ترویج کتابخوانی موثر واقع شود، استفاده از کتابخانه های سیار است زیرا ساخت پروژه‌های عمرانی زمان زیادی نیاز دارد اما کتابخانه سیار در کوتاه‌ترین زمان ممکن دایر می‌‍شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: در هفته دولت سه کتابخانه نهادی در خراسان رضوی افتتاح شد که دو کتابخانه روستایی و یکی دیگر نیز در مرکز شهرستان افتتاح شده است.

وی با تأکید بر نیازمندی به کمک خیرین در حوزه فرهنگی، عنوان کرد: هدف ما انس کودکان و نوجوانان با کتاب است، زیرا معتقدیم انس گرفتن با کتاب سبب رفع بسیاری از معضلات اجتماعی می‌شود لذا بهتر است به جای آنکه هزینه خود را در درمان آسیب های اجتماعی معطوف سازیم، به ساخت کتابخانه ها بپردازیم.

اکبری ادامه داد: در حال حاضر ۱۵ کتابخانه نیمه تمام روستایی در سطح استان وجود دارد که امید است با حمایت خیرین این کتابخانه ها هر چه زودتر به بهره برداری برسد.

وی بیان کرد: تکمیل این ۱۵ کتابخانه روستایی نیازمند ۳ میلیارد تومان اعتبار است تا بتواند به بهره‌برداری برسد، زیرا هم‌اکنون وضعیت برخی از آن‌ها در حال

.فونداسیون، اسکلت و پیشرفت ۳۰ تا ۴۰ درصد است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی افزود: برای یکی از این ۱۵ کتابخانه که در شهرستان مه‌ولات، روستای عبدل آباد قرار دارد، خیری پیدا شده که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد بهره‌برداری از آن باشیم.

وی با اشاره به خرید دومین کتابخانه سیار کانتینری در استان خراسان رضوی، افزود: اگر قرار است مشهد در سال ۲۰۱۷ عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی را به خود اختصاص دهد، باید یک آمادگی کامل برای میزبانی از این عنوان داشته باشیم؛ همچنین با توجه به اینکه مشهد ۲۰۱۷ را در پیش داریم باید بتوانیم درصد زیادی از روستاها را در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی پوشش بدهیم.

اکبری با اشاره به پروژه احداث ۹۰ کتابخانه در سطح مناطق محروم خراسان رضوی، بیان کرد: مجری این طرح بنیاد مسکن است، هم‌اکنون نیز اگر خیری پیدا شود ما این آمادگی را برای احیا ۷۵ کتابخانه دیگر داریم.

وی ادامه داد: با این وجود باید بتوانیم در ۱۲ نقطه روستایی کتابخانه نهادی داشته باشیم، همچنین ۱۹ باب کتابخانه مشارکتی در حال فعالیت هستند که بیش از شش هزار نفر عضو دارد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: