به گزارش آناج، اسحاق جهانگیری صبح امروز در اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفتوگوی آسیا در تبریز با بیان اینکه نگاه و ضرورتهای مشترک ما را در کنار هم قرار داده تا گردشگری را سرمایهای مشاع بدانیم، اظهار داشت: گفتوگو میتواند در همه زمینهها برای کشورها ظرفیت مکمل به وجود آورد تا زاویه فرهنگ گردشگری نمایان گردد.
وی ادامه داد: گردش میدان توسعه، صلح و آشتی و فهم زندگی در ابعاد گوناگون و استخراج ذخایر تاریخی و فرهنگی است، قدرت آسیا و توانمندیهای منطقه انکار نشدنی است و این نهاد میتواند زمینه ساز توسعه باشد.
معاون اول رئیس جمهور با اعلام اینکه توسعه صنعتی آسیا میتواند باعث افزایش نقش کشورهای منطقه در زمینه سیاست و بین المللی شود، ابراز کرد: برای افزایش تقاضا در زمینههای ششگانه، فرهنگ گردشگری میتواند به توسعه پایدار در اسیا کمک کند؛ این قاره به واسطه گستردگی جغرافیایی، تاریخ کهن و تنوع قومیتی از ظرفیتهایی بزرگ برخوردار است که به آموزش برنامه ریزی ایجاد زیرساختها و معرفی جاذبهها نیاز دارد.
وی توضیح داد: باید در گسترش و تعیین مناسبات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در میان جوامع و ارتقای فرهنگ گفتوگو، مدارا و کاهش ریسک و پیشبرد توسعه پایدار اقدامات چشمگیری صورت گیرد؛ رونق گردشگری آسیا که کشورهای آن دارای اشتراکانی هستند موجب افزایش اتحاد و تعامل میشود.
جهانگیری راهکار مقابله با خصومتهای جهان غرب و ناامنی حاکم بر منطقه را در افزایش اتحاد و رونق گردشگری دانست و تصریح کرد: در شرایط فعلی ناامنیهای منطقه میتوان از طریق رونق گردشگری و مناسبات فرهنگی به مقابله با این تفکرات شوم برخاست؛ حضور بیگانگان نه تنها به پیشرفت آسیا کمک نکرده بلکه خاطرات تلخ استثمار را برجای گذشته است.
وی بیان داشت: وضعیت منطقه و ناامنیهای یمن، سوریه و ... ناشی از سیاستهای آنان است و ما نیازمند همکاری بین کشورهای آسیایی برای حل این بحرانها هستیم.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مردم سوریه باید سرنوشت خود را تعیین کنند، عنوان کرد: راه حل فقط با خواست مردمان این کشورها خواهد بود.
وی یادآور شد: اگر دیروز راههای بین کشور ها مسیر ابریشم بود، امروز هم ظرفیت های فراوان گردشگری، ایران را در رده کشورهای صنعت گردشگری قرار داده است.
این مقام مسئول تشریح کرد: جاذبههای فراوان در گوشه گوشه کشور وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران با درک این موقعیت و بهره مندی از آن توانسته است افق های تازهای بگشاید و توسعه صنعت گردشگری را در صدر اولویتهای خود قرار داده و اهداف مهمی را ترسیم نماید.
وی اذعان داشت: گردشگری مقولهای میان فرهنگی است و در سطح ملی و منطقهای نیازمند همکاری نهادهای حکومتی میباشد، توفیقات دولت در سه سال گذشته در جذب گردشگران چشم گیر بوده و برجام ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری به وجود آورده است.
جهانگیری در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری این نشست و امثال آن فرصتهای مغتنمی در خضوص رونق گردشگری است و امروز ما میتوانیم همپیمانان خوبی در حوزه گردشگری باشیم.