به گزارش خبرنگار نصر، "اسحاق جهانگیری" صبح امروز در اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفتوگوهای همکاری آسیا در تبریز، گفت: ضرورت ها برای توسعه صنعت گردشگری ایجاب می کند تا مجمع گفتگوی همکاری آسیا همگرایی و همکاری های بیشتری برای توسعه این صنعت داشته باشند.
وی افزود: خوب می دانیم گفتگو می تواند ظرفیت های توسعه در کشورهای عضو مجمع را به بالفعل تبدیل کند و تنش ها را کاهش دهد. گردشگری فهم زندگی و ابعاد گوناگون آن است و مسئولیت یکایک ما برای توسعه صنعت گردشگری مهم است.
معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: قدرت کشورهای آسیایی در جهان می تواند در هر زمینه ای موثر باشد. طی دهه اخیر توسعه اقتصادی کشورهای آسیایی و نقش آفرینی آنها در جهان افزایش یافته است.
جهانگیری افزود: آسیا با تنوع های قومی و فرهنگی و آب و هوایی متنوع ظرفیت های بی نظیری برای توسعه صنعت گردشگری دارد و گردشگری امروز صنعتی اشتغالزا است و مناسبات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در کشورها را مورد تاثیر قرار می دهد.
وی تاکید کرد: رونق گردشگری میان کشورهای تمدنی آسیا که دارای اشتراک منافع و زبان و فرهنگ مشترک هستند، می تواند موجب صلح و دوستی بیشتر شود.
معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران به نا امنی منطقه خاورمیانه اشاره کرد و گفت: حضور دولت های بیگانه و دخالت آن ها در کشورهای منطقه کمکی به صلح و توسعه پایدار کشورها نخواهد کرد.
جهانگیری گفت: وضعیت نگران کننده مردم کشورهای سوریه، عراق و یمن نتیجه چنین سیاست ورزی هایی است و راه حل بحران های منطقه ای باید متناسب با ویژگی های قومی، فرهنگی و اجتماعی کشورها باشد. اگر دیروز راه دسترسی کشورهای آسیا جاده ابریشم بود، امروز هم صنعت گردشگری در این محور می تواند محور همکاری کشورهای آسیایی باشد.
وی ادامه داد: اگر دیروز راه 'ابریشم' ایران را به 'مفصل' شرق و غرب تبدیل می کرد، امروز هم ظرفیت های فراوان گردشگری این کشور را در چهارراه و چهار فصل گردشگری و سفر قرار داده است و ایران در کنار ظرفیت های عظیم انسانی و فرهنگی و تاریخی خود، سرزمینی بسیار زیبا با تنوع اقلیم چهارفصل، با جاذبه های طبیعی فراوان در گوشه گوشه کشور از شمال تا جنوب، از غرب تا شرق و مرکز کشور است به گونه ای که در آثار مستشرقان و گردشگران منصف در طول تاریخ همواره به نیکی از این سرزمین یاد شده است.
جهانگیری گفت: جمهوری اسلامی ایران با درک این موقعیت و برای رهایی از اتکای بیش از حد بر درآمد نفت و بهره مندی از جاذبه های مختلف گردشگری توانسته است افق های تازه ای در حوزه های گردشگری اعم از گردشگری فرهنگی، تاریخی، زیارت، اقتصادی و سیاسی بگشاید و توسعه صنعت گردشگری را در صدر اولویت های خود قرار دهد.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: گردشگری صنعتی میان بخشی است و لازم است همه سازمان ها و دانشگاه ها به رشد این صنعت کمک کنند و دولت و شبکه های مردمی تعاملی نزدیک در این زمینه داشته باشند.
جهانگیری ادامه داد: خوشبختانه پس از توافق هسته ایران و 1+5 فرصت های جدید و با توجیه اقتصادی در صنعت گردشگری ایران پیش آمده است و ما در پی توسعه این صنعت در ایران هستیم و به این هم کمک خواهیم کرد.
انتهای پیام/