به گزارش آناج، "بان دیت لیم چون" صبح امروز در اجلاس وزرای گردشگری مجمع گفتوگو آسیا اظهار داشت: در سالهای قبل نقش گردشگری به صنعت مهمانداری و توجه به رستورانها و هتل ها محدود بود اما اکنون شرایط تغییر یافته است.
وی ادامه داد: تاثیر گردشگری در اقتصاد بیشتر شده و به موجب آن آوردههای زیادی پدیدار گشته که محصولات کشاورزی و صنعتی، صنایع ساختمانی و خدمات عمومی را شامل میشود.
دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا با بیان اینکه توجه به صنعت گردشگری موجب تحرک بخشی به حوزه اقتصاد شده و آن را دچار تحول میکند، ابراز کرد: با ظهور فناوری ارتباطات، مردم این امکان را به دست آوردند که به مکانهای دور از دسترس سفر کنند.
وی افزود: تحول زیرساختهای ارتباطی عامل حیاتی برای بروز دگرگونی در زمینه گردشگری بوده و گردشگری را به کسب و کار جهانی تبدیل کرده است؛ امروز گردشگری به کرات به عنوان بزرگترین کسب و کار و حرکت صلح آمیز تلقی میشود و در سال ۲۰۱۱ یک شغل از هر ده شغل به موجب آن ایجاد شده است.
لیم چون توضیح داد: گردشگری در مناطق مختلف جهان موجب رشد اقتصادی شده است، در برخی حوزهها به صورت مستقیم تاثیر گذاشته ولی چگونگی ایجاد گردشگری پایدار همواره محل چالش بوده است.
وی متذکر شد: رشد گردشگری برنامهریزی نشده میتواند به تخریب محیط زیست منجر شود؛ محیط زیست همچون خون در رگهای گردشگری جریان دارد، بنابراین راهبردهای طراحی شده برای رشد گردشگری نیازمند تلاش و ارزیابی دولت هاست.
لیم چون با اشاره به اینکه ارزش گردشگری را باید در زنجیره اقتصادی تعریف کرد، گفت: جهانگردی و گردشگری محفلی است برای تفاهم و صلح در میان کشورها و سفر به نقاط مختلف دنیا و دیدن فرهنگ های مختلف مردمان آن که می تواند دید و نظرات ما را بهبود بخشد و تغییر دهد.
وی افزود: برای مثال حضور در تبریز فرصت خوبی برای آشنایی با جاهای زیبای ایران و مورد بحث قرار دادن آن در پانل هاست که می تواند به تحول گردشگری در آن کمک کند.
دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا تاکید کرد: این اجلاس در سطح وزارتی و در زمینه توریسم بوده و وزرا را گردهم می آورد تا بتوانند صنعت گردشگری را در آسیا به سمت صنعت پایدار پیش ببرند.
وی ضمن اشاره به اینکه آسیا دارای جمعیتی با تنوع قومیتی است که می تواند به مزیتی به عنوان توان بالقوه برای ما تبدیل گردد، خاطر نشان کرد: می توان به موجب این اجلاس در مناطق مختلف پیشنهادهای متعددی ارایه کرد تا بتوانیم در ایجاد صنعت گردشگری بهتر مشارکت بکنیم و مزایای آن را به مناطق مختلف و گردهمایی های شرقی خود ارایه نماییم.
لیم چون اظهار داشت: ابتکار همایش تجاری گردشگری ASD این بود که در این اجلاس نمایندگان مختلف بخش های خصوصی و عمومی حضور داشتند و موضوعات مختلف در جمع ایشان مورد بحث قرار گرفت.
وی خاطر با اشاره به اینکه تحول صنعت توریسم در اجلاس های دیگر مثل سریلانکا مطرح و پیشنهادهایی ارایه شده، خاطر نشان کرد: تحول مداومی را تا کنون در صنعت گردشگری شاهد بوده ایم و توانستیم به تحقق اهدافی چون ایجاد ایمنی و رشد صنعت گردشگری کمک کنیم.
دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا در پایان بیان داشت: از ابتکار ایران در جهت ایجاد گروه گردشگری در قالب ASD حمایت می کنیم.