شناسهٔ خبر: 14986276 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری | لینک خبر

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی؛

توسعه واحد ثبت ایده‌های صندوق حرکت در مسیر تولید ثروت است

صاحب‌خبر -

 ضرغام در بازدید از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تشکیل واحد ایده پردازی را یکی از اقدامات جدید صندوق دانست تا از دوران دانش آموزی ایده‌ها به درستی مدیریت شوند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نصرت الله ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی (بنیاد ملی علم ایران) ضمن بازدید از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و شرکت در مراسم جشن دانش آموختگی مقاطع مختلف این دانشگاه از نزدیک با طرح‌های در دست اقدام و برنامه‌های پژوهشی این مراکز تحقیقاتی آشنا شد. در این برنامه ضرغام با بیان تاریخچه‌ای از روند تشکیل بنیاد علم ایران و تغییر نام آن از "صندوق" به "بنیاد" اظهار کرد:  سال 82 با هدف توسعه فعالیت‌های علمی و پژوهشی کشور بنیاد تاسیس شد که پس از مطالعه و تحقیق در زمینه فعالیت 24 بنیاد از سایر کشورها اساسنامه آن تنظیم شد در واقع وظیفه بنیاد تقویت زیرساخت‌های پژوهشی است که در همین راستا طرح‌های ملی را برای انجام حمایت می‌کند.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی ادامه داد: راه اندازی کرسی‌های پژوهشی در بنیاد ملی علم ایران یکی از اقدامات ما است که سبب تولید علم، دانش فنی، ساخت محصول، دریافت جایزه بین المللی و کتاب شده است. کرسی‌های پژوهشی به مدت 10 سال و هر سال 50 میلیون تومان به سرآمدان هر رشته اعطا می‌شود. صندوق تا کنون 46 کرسی پژوهشی اعطا کرده است. هر صاحب کرسی میتواند از 2 استادیار جوان و 2 پژوهشگر پسا دکتری نیز به عنوان همکار استفاده کند.  در واقع  از طریق کرسی‌های پژوهشی انسانهای فرهیخته و دانشمند را انتخاب کرده و با منابعی که در اختیارشان  گذاشته می شود و آزادی عمل این افراد به  امور پژوهشی می پردازند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تامین منابع مالی مربوط به ثبت اختراع  را از دیگر اقدامات بنیاد دانست و عنوان کرد: صندوق اختراعات مخترعین ایرانی را در خارج از کشور ثبت می کند، 70 درصد ثروت کشورهای پیشرفته سرمایه‌های فکری آنها است در این راستا تشکیل واحد ایده پردازی یکی از اقدامات جدید بنیاد است تا از دوران دانش آموزی ایده‌ها به درستی مدیریت شوند.
ضرغام با بیان اینکه بودجه تحقیقاتی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها محدود است پس باید با امکانات فعلی و همچنین با افزایش منابع بتوانیم پژوهشگران کل کشور را حمایت کنیم گفت: بنابراین با دو شرط اساسی مشخص کردن اولویت‌های تحقیقاتی و بکارگیری نتایج آن در جامعه می‌توانیم با وزارتخانه‌ها همکاری داشته باشیم.
وی در پایان تصریح کرد: امیدواریم در آینده با توسعه واحد ثبت ایده، ایده‌ها و یافته‌های علمی را به ثروت تبدیل کنیم در واقع ما کمک می کنیم تا ایده‌های خوب به عمل و فعالیتهای تجاری موفق تبدیل شوند. همگی اذعان داریم نیروی انسانی و پژوهشگران  ثروت کشور محسوب می‌شوند که از طریق مراکز علمی به شکوفایی می رسند.
انتهای پیام/25