به گزارش خبرنگار مهر، شماره اول و دوم دوماهنامه فرهنگی «روزنه فرهنگی» در قالب اولین شماره این مجله منتشر شده و روی پیشخوان مطبوعات آمد.
این مجله ۹ بخش دارد که به ترتیب عبارت اند از: گزارش، ویژه نامه، اندیشه، داستان، شعر، سینما، تجسمی، بازخوانی، خوزستان _ اندیشه.
بخش گزارش تنها یک مطلب با عنوان «از نخل افتخار تا مرگ خاطره سازان» به مرور رخدادهای فرهنگی سه ماهه نخست سال ۹۵ اختصاص دارد. «صنعت نشر؛ از تولد تا بحران»، «حمایت های دولتی؛ مسیر نشر را منحرف کرد»، «ناشران روسیه سوبسید نمی گیرند»، «اروپا و کتاب»، «مخاطب، ناشر و گاهی دولت» و «بازار کتاب ایران در آستانه انحطاط» مطالب بخش ویژه نامه این مجله هستند. «حمایت های دولتی؛ مسیر نشر را منحرف کرد» گفتگو با محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران است.
«بدون نقادی به تولید علم نمی رسیم»، «با کمی احتیاط؛ زوال سنت آکادمیک در ایران!»، «خنده بی رحمانه اخلاق» و «انفعال مردم؛ خطرناک است!» عنوان مقالات و نوشته های بخش اندیشه هستند. در بخش داستان هم «داستان در کشاکش روزگار»، «آثار هنری دوران کودکی و بلوغ»، «روزنامه آفتاب شرق»، داستان «چمدان پدرم» از اورهان پاموک و گفتگویی در باب کارنامه اردشیر بابکان به گزارش قاسم هاشمی نژاد با عنوان «ورق یار هیچ نمی خوانید» به چاپ رسیده اند.
«دکتر شفیعی کدکنی چه می گوید؟»، «چگونه شاعران ناپدید شدند»، «تحولات اجتماعی و شعر دهه های هفتاد و هشتاد در ایران»، چند شعر از سیاوش مطهری، مازیار قطره دریایی و تارا بوکاک از جمله مطالب چاپ شده در بخش شعر مجله «روزنه فرهنگی» هستند. بخش سینمای این نشریه هم به عباس کیارستمی اختصاص داشته و «نامقدمه ای بر کتاب از سینما تک پاریس تا کانون فیلم تهران» و «تو از مرگ فراوانتری» مطالبی هستند که در آن چاپ شده اند.
موضوع سهراب سپهری و تابلوهای نقاشی اش هم از جمله مسائلی هستند که در این مجله و در بخش تجسمی اش مورد بررسی قرار گرفته اند. «سهراب میلیاردر!؟ و مالکان میلیاردر سهراب...» گفتگو با مظفر رویایی، «صوفیانی... تکرار»، «بیچاره سند زنده» و «گالری: رابرت پارک هریسون» مطالبی هستند که در این بخش چاپ شده اند.
نامه ابراهیم گلستان به عباس کیارستمی هم مطلبی است که در بخش بازخوانی به چاپ رسیده است. «تاملی در مفهوم بیتی از حافظ»، چند شعر از هومان مهرآذین، رضا محمدی، «یاد بعضی نفرات» و «انجمن شعر و پیامبر فراری» هم مطالبی هستند که در بخش خوزستان چاپ شده اند.
شماره اول این مجله با ۱۱۲ صفحه و قیمت ۸۰ هزار ریال منتشر شده است.