شناسهٔ خبر: 14995722 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

«صنعت چاپ» به پله 420 صعود کرد / پیش‌‌نیازهای چاپخانه‌های شهرستانی تا چه حد برآورده می‌شوند؟

چهارصد و بیستمین ماهنامه «صنعت چاپ» منتشر شد. در این شماره به این پرسش که «پیش‌‌نیازهای چاپخانه‌های شهرستانی تا چه حد برآوورده می‌شوند؟» پاسخ داده شده است.

صاحب‌خبر -
 
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) چهارصد و بیستمین ماهنامه «صنعت چاپ» با صاحب‌امتیازی مرتضی کریمیان و مدیرمسئولی عامر آران منتشر شد.
 
«کسی به مشکلات آنها گوش نمی‌دهد» عنوان بخشی از این ماهنامه است؛ در این بخش به پرسش «پیش‌نیازهای چاپخانه‌های شهرستانی تا چه حد برآوورده می‌شوند؟» در گفت‌وگو با چاپخانه‌داران شهرهای مشهد، یزد، آبادان و زاهدان پاسخ داده شده است.

همچنین در این بخش، برخی مشکلات چاپخانه‌های شهرستانی ارائه شده که از آن‌جمله می‌توان به هزینه‌های بالای تعمیر ماشین چاپ در آبادان، نبود تکنسین ماشین چاپ و کمبود اپراتور ماهر اشاره کرد.
 
«آیا نمایندگی‌ها اجازه ارتباط مستقیم سرمایه‌گذاران چاپ و تولیدکنندگان ماشین‌آلات را نمی‌دهند؟» این پرسشی است که در میزگرد ماهنامه صنعت چاپ با حضور نمایندگی‌ها و چاپخانه‌داران به آن پاسخ داده شده است. متن این میزگرد، در صفحه 48 این شماره از ماهنامه «صنعت چاپ» ارائه شده است.  
 
مطلب «تکنولوژی عامل کاهش مشاغل صنعت چاپ» بخش دیگری از این ماهنامه را به خود اختصاص داده است. مخاطبان با مطالعه این بخش می‌آموزند که «بر طبق آمار و پیش‌بین‌ها، مشاغل مرتبط با صنعت چاپ از سال 2008 تا سال 2016 حدود 16 درصد کاهش یافته است. این ارقام در حالی است که به‌طور کلی اقتصاد رشد 11 درصدی را به دنبال داشته است. این میزان کاهش، نشانگر افزایش اتوماتیک شدن فرآیند چاپ و استفاده گسترده از اینترنت است.»
 
مخاطبان در بخش دیگر این ماهنامه با چگونه کار کردن زنجیره تأمین چاپ کتاب‌های درسی ایران آشنا می‌شوند. محمد موسوی‌کیانی، مدیرعامل شرکت چاپ و نشر کتاب‌های درسی ایران (سهامی خاص) در این بخش در پاسخ به این پرسش که «آیا نیمی از کاغذ مصرفی در چاپ کتاب‌های درسی از داخل تأمین می‌شود؟» چنین بیان کرده است: «خیر، میزان استفاده از کاغذ داخلی و خارجی در کتاب‌های درسی یکسان نیست. زیرا اصولاً کل تولید کاغذ تحریر کارخانه چوب و کاغذ مازندران به اندازه‌ نیمی از مصرف کاغذ ما و شرکت افست نیست. ولی تا جایی که این شرکت ظرفیت تولید کاغذ داشته باشد ما نیز خریداری می‌کنیم. در کل سعی شده است متناسب با ظرفیت و کیفیت تولید کارخانه کاغذ ایرانی خریداری و در تولید کتاب‌های درسی استفاده شود.»
 
گفت‌وگو با امیرحسین یزدانی، رئیس توزیع شرکت چاپ و نشر کتاب‌های درسی، بخش دیگری از این ماهنامه است. وی در این بخش علت بیشترین چالشی را که اکنون در تولید و توزیع کتاب‌های درسی وجود دارد، اعمال تغییرات در محتوای کتاب‌های درسی عنوان و چنین بیان کرده است: «تا زمانی که کتاب‌ها تألیف شوند و سفارش تولید آنها به دست ما برسد و در نهایت نیز تولید و توزیع شوند، متأسفانه زمان را از دست می‌دهیم. بنابراین دیرکرد سفارش تولید، چالش لجستیکی کتاب‌های درسی است.»
 
کاهش باطله‌های کاغذ در کار چاپ و تلاش برای رفع آن مسأله‌ای است که همواره پیش‌رو است. «کاغذ، گاو نر، مرد کهن» عنوان گزارشی از این ماهنامه است که در جست‌وجوی راه‌هایی برای کاهش ضایعات در چاپخانه‌هاست. «به اعتقاد کارشناسان، چاپخانه‌ای که زیرمجموعه‌های خود را به‌گونه‌ای مناسب در راستای بهینه‌سازی هرچه بیشتر می‌چیند و در عین حال رفتار سازمانی کارآمدی بین کارکنان آن وجود دارد، پتانسیل لازم برای بهره‌وری از تجهیزات کارآ و رسیدن به نتیجه ایده‌آل را دارد.» این جمله برگرفته از بخش‌هایی از این گزارش است.
 
در این ماهنامه مقاله «کنش اقتصاد، واکنش چاپ» به قلم احمد فروزیده، کارشناس چاپ نیز منتشر شده است. فروزیده در این مقاله، بایدها و نبایدهای عرصه اقتصاد را در ارتباط با بیکاری در صنعت چاپ و کنش تولید در کشور و واکنش در صنعت چاپ مورد بررسی و تحلیل قرار داده است. همچنین این ماهنامه، مشروح گزارش نشست «تحلیل و چرایی رکود صنعت نشر و چاپ» که چهارم مردادماه در سرای اهل قلم مؤسسه خانه کتاب برگزار شده است، دربردارد.
 
در بخش «اخبار» این ماهنامه می‌خوانیم: «دومین جلسه کارگروه رسیدگی به مشکل مالیاتی چاپخانه‌داران تشکیل شد، بازرسان شرکت تعاونی لیتوگرافان انتخاب شدند، آسان‌پک سه ماشین چاپ 8 و 10 رنگ تازه خریده است، بودجه استانی جشنواره صنعت چاپ افزایش می‌یابد، تدوین دستور‌العمل برگزاری شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ در استان‌ها، نخستین حضور ایران در نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی شیکاگو، افزایش واردات کاغذ در سال «اقتصاد مقاومتی»، طرح تدوین شناسنامه صنعت چاپ استان فارس، تجدید حیات چاپخانه‌ها در قم باید مورد توجه قرار گیرد، درخواست اختصاص بودجه خاص برای ارتقای چاپ و نشر در همدان، حوزه چاپ و نشر همدان در انتظار اتفاقی خوب و در نهایت، استان بوشهر امکانات چاپ روزنامه‌ ندارد.»
 
چهارصد و بیستمین ماهنامه «صنعت چاپ» ویژه شهریورماه 1395، با صاحب‌امتیازی مرتضی کریمیان و مدیرمسئولی عامر آران، در 224 صفحه، به بهای 110 هزار ریال از سوی چاپ سبز آرنگ منتشر شده است.