شناسهٔ خبر: 14976472 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مقام سودان جنوبی : اقدام کنگو در خروج ریک ماچارنقض آشکار قوانین بین المللی است

تهران - ایرنا - « میشل لوئت» وزیر تبلیغات و اطلاع رسانی سودان جنوبی تاکید کرد: اقدام جمهوری دمکراتیک کنگو در موضوع خروج «ریک ماچار» نقض آشکار قوانین بین المللی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا و به نقل از روزنامه ' سودان تریبون' میشل لوئت وزیر تبلیغات و اطلاع رسانی سودان جنوبی تاکید کرد: انتقال غیرقانونی «ماچار» و خروج وی از کشور، نقض آشکار حریم هوایی سودان جنوبی است.
لوئت تصریح کرد: این اقدام کنگو خلاف قوانین بین المللی است و نتیجه آن به خطر افتادن صلح، ثبات و امنیت مناطق مرزی و متعاقبا کل منطقه است.
در همین خصوص، وزارت خارجه سودان جنوبی با احضار سفیر کنگو در جوبا مراتب اعتراض خود را به آنچه ' انتقال غیرقانونی ماچار' و ' نقض حریم هوایی' نامیده اند، اعلام کرد.
وزارت خارجه سودان جنوبی تصریح کرده است: مقام های کنگویی باید نسبت به این اقدام خود که خلاف موازین بین المللی است ٬ پاسخگو باشند.
بر اساس این گزارش، قرار هست وزارت خارجه کنگو گزارشی را در مورد خروج ماچار از جوبا تهیه و تقدیم مقام های سودان جنوبی کند.
در همین خصوص، «فرحان حق» سخنگوی سازمان ملل در نیویورک گفت: نمایندگی سازمان ملل در کنگو پیش از تحویل ریک ماچار به مسئولان کنگویی نسبت به این امر حساس شد.
سخنگوی سازمان ملل افزود: نمایندگی سازمان ملل در کنگو روز چهارشنبه متوجه حضور ریک ماچار در جمهوری دموکراتیک کنگو شد.
در همین خصوص، « احمد بلال عثمان» وزیر ارتباطات سودان در سخنانی اعلام کرد: در حال حاضر ریک ماچار رهبرمخالف سودان جنوبی برای پیگیری درمان های پزشکی خود دراین کشور به سر می برد.
این مقام ارشد سودانی ابراز امیدواری کرد که مناقشات سیاسی میان طرف های درگیردر سودان جنوبی، سریعا پایان یابد.
رهبر شورشیان سودان جنوبی پس از درگیری های خونبار 8 تا 11 جولای (18 الی 21 تیرماه سال جاری) میان نیروهایش و طرفداران سالواکی یر جوبا را ترک کرد و ابتدا در کنگو مستقر شد.
سالوا کی یر رئیس جمهوری سودان بر اساس توافقی که میان دولت و شورشیان در مردادماه سال 1394صورت گرفت، ریک ماچار را به سمت معاون رئیس جمهوری سودان جنوبی تعیین کرد. ماچار پیشتر نیز معاون رئیس جمهوری سودان بود.
ریک ماچار چند ماه پیش از انتصاب مجدد خود به معاونت رئیس جمهوری این کشور علیه حکومت سالواکی یر دست به شورش زد. درگیری های سنگین میان دو طرف، تلفات زیادی در پی داشت و بیشتر آنان افراد غیرنظامی ساکن شهرهای محل درگیری بودند.
با اینکه میانجیگری های داخلی و خارجی زیادی میان دو طرف صورت گرفت اما ریشه اختلاف ها میان آنها عمیق بود و میانجیگری ها راه به جایی نبرد.
رقابت دو قبیله اصلی در سودان جنوبی، جرقه اصلی آتش نبردها در این کشور محسوب می شود. سالواکی یر رئیس جمهوری سودان جنوبی وابسته به قبیله« دنکا» و ماچار رهبر شورشیان وابسته به قبیله « نویر»است.
خاورم**9377**2041**