محمد بن سلمان که نتوانسته موقعیت رهبری منطقه را برای عربستان حفظ کند اکنون دوران سرخوردگی را تجربه می کند.
به گزارش جماران، ولی ولیعهد عربستان نتوانست آرام بنشیند و شاهد ائتلاف و دوستی ایران و روسیه و ترکیه باشد؛ محمد بن سلمان روز یکشنبه قصر پادشاه عربستان را به مقصد کشورهای آسیایی ترک کرد تا بتواند برای ریاض متحدان جدید دست و پا کند.
محمد بن سلمان، ولی ولیعهد عربستان روز یکشنبه ریاض را به مقصد تور اسیایی خود ترک کرد و برای دومین بار در 2 سال اخیر وارد اسلام اباد شد و با مقامات این کشور از جمله نواز شریف، رئیس جمهور دیدار و گفت و کرد، وزیر دفاع عربستان روز گذشته اسلام اباد را به مقصد چین ترک کرد تا صفحه جدیدی از همکاری های دوجانبه میان ریاض و پکن را باز کند.
محمد به سلمان قرار است پس از چین عازم ژاپن شود، وی ریاست هیئت عربستان برای حضور در اجلاس گروه بیست که 14 و 15 شهریور قرار است در چین برگزار شود را برعهده دارد. هنوز مشخص نیست تور اسیایی محمد بن سلمان چه زمانی به پایان می رسد.
پاکستان همچنان نقطه امید ریاض
محمد بن سلمان پس از گذشت بیش از 2 سال از صادر کردن دستور حمله نظامی به یمن و دست رد اسلام اباد به سینه ریاض برای پیوستن به ائتلاف منطقه ای علیه صنعا، امروز بار دیگر دست دوستی خود را به سمت این کشور دراز کرده است. عربستان ناامید از ترکیه، روسیه، در منطقه و آمریکا می خواهد بار دیگر روابطش با اسلام اباد و کشورهای شرق اسیا را بازسازی کند.
روابط پاکستان و عربستان روابطی دیرینه و تاریخی است و دو کشور همواره یکدیگر را در یک جبهه در قبال مسائل منطقه یافتنه اند، مسائل منطقه از یک و مسائل هسته ای از سوی دیگر، منافع مشترک عربستان و پاکستان را تشکیل می دهند که منجر به نزدیک شدن دو کشور به یکدیگر شده بود.
تابستان سال گذشته بود که عربستان برای ادامه حضور نظامی در یمن ائتلاف منطقه ای تشکیل داد و دست همکاری به سمت اسلام اباد دراز کرد، دستی که با رایزنی و سفر محمد جواد ظریف به پاکستان، خالی ماند. با این حال، عربستان در شرایط کنونی منطقه و تاکتیک جدید تهران، انکارا و مسکو برای تشکیل ائتلاف سه گانه نمی خواهد تنهایی خود را بپذیرد، به همین خاطر دربار پادشاهی ولی ولیعهد را برای نو کردن روابط عازم پاکستان و دیگر کشورهای مهم شرق اسیا کرده است.
چشم عربستان به شرکای قدیم تهران
چین و ژاپن مقاصد بعدی شاهزاده جوان سعودی است، چین قرار است اواسط شهریور میزبان اجلاس کشورهای گروه بیست باشد، هیئت عربستانی قرار است به ریاست محنپمد بن سلمان در این اجلاس شرکت کند. چین و ژاپن متحدان و شرکای اصلی تهران در دوران تحریم را تشکیل می دهند،کشورهایی که توانستند بسیاری از خلا های به وجود آمده در مسیر اقتصاد و تجارت ایران در زمان تحریم را پر کنند.
اکنون عربستان نیز که خود را در منطقه تنها می بیند، چشم به کشورهای شرق آسیا دوخته است و می خواهد یارگیری مجددی را انجام دهد، چین، ژاپن و پاکستان را با ثروت هنگفت خود به متحدان تبدیل کند تا بتواند در مقابل کشورهای منطقه عرض اندام کند.
به نظر می رسد محمد بن سلمان که نتوانسته موقعیت رهبری منطقه را برای عربستان حفظ کند اکنون دوران سرخوردگی را تجربه می کند، ریاض نه تنها نتوانست در سوریه و یمن موفقیتی کسب کند بلکه قدرت یافتن ایران را در قبال توافق با غرب در مقابل خود دید و در حالی که تلاش می کرد تهران را منزوی کند، خود رادر گوشه رینگ یافت.
شاهزاده جوان نمی خواهد از عرصه رقابت ها در خاورمیانه عقب بماند، به همین دلیل چشم انداز 20 ساله برای کشورش تدوین کرد و مسیر حضور حجاج ایران در عربستان را بست، قیمت نفت را پایین نگه داشته است و همچنان در مسیر اجرای برجام سنگ اندازی می کند، همه این در شرایطی است که ایران پنجره دیپلماسی را همچنان به روی این کشور همسایه باز نگه داشت است، اکنو این سوال مطرح می شود که عربستان چه زمانی ناکام از تک روی در منطقه به بازگشت به مسیر دیپلماسی رضایت می دهد؟
منبع: نامه نیوز