شناسهٔ خبر: 14969624 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس اداره امور عشایر شهرضا:

هرساله 200 تا 250 کیلومتر از راه‌های عشایری تیغ‌زنی می‌شود

رئیس اداره امور عشایر شهرضا گفت: از طریق سرفصل‌هایی که از منابع شهرستانی، استانی و کشوری تأمین می‌شود، هرساله 200 تا 250 کیلومتر از راه‌های عشایری را که به دلیل شرایط جوی نامناسب شده است، تیغ‌زنی می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا،  ایرج دهقان پیش از ظهر امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به خدماتی که اداره امور عشایر شهرضا ارائه می‌دهد، اظهار کرد: شهرستان شهرضا یکی از شهرستان های میزبان عشایر به ویژه تیره طایفه «دره شوری» ایل قشقایی و از طوایف «دره شوری»، «عمله» و «شش بلوکی» هستند.

وی شهرضا را جز 3 شهرستان ییلاقی استان نامید و تصریح کرد: اداره امور عشایر شهرستان شهرضا به حدود 600 خانوار عشایر که مجموعاً 8 هزار نفر می‌شوند و از اوایل اردیبهشت‌ ماه تا نیمه مهر ماه در شهرستان حضور دارند، خدمت‌رسانی می‌کند.

رئیس اداره امور عشایر شهرضا افزود: به طور کلی از شش طایفه «دره شوری»، «عمله»، «شش بلوکی»، «فارسیمدان»، «کشکولی کوچک» و «کشکولی بزرگ» سه طایفه بزرگ از آن‌ها یعنی دره شوری، عمله، شش بلوکی و فارسیمدان به استان اصفهان وارد می‌شود

وی با اشاره به جایگاه ویژه عشایر در اقتصاد مقاومتی منطقه، تصریح کرد: نقش آن‌ها در زمینه اقتصاد مقاومتی بسیار مهم است، شغل اصلی آن‌ها دامداری سبک است و تولیدکننده 27 درصد گوشت استان هستند.

دهقان زندگی عشایر را وابسته به دام توصیف کرد و عنوان کرد: تولیدات عشایر هیچگاه متوقف نمی‌شود و آن‌ها نقش ویژه‌ای در تولید محصولات ارگانیک و طبیعی و سالم در سطح کشور دارند.

وی ادامه داد: یکی از فعالیت‌های غیراعتباری ما تأمین سهم بیمه دام و تأمین اجتماعی روستاییان و عشایر به عشایر خود از طریق امضا یک تفاهم‌نامه با صندوق بیمه کشاورزی بود.

رئیس اداره امور عشایر شهرضا با اشاره به مشکلاتی که عشایر منطقه با آن روبه‌رو هستند، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات عشایر منطقه، خشکسالی‌های پی‌درپی در سال های اخیر است که موجب کاهش مراتع منطقه می‌شود.

وی افزود: کاهش میزان این مراتع موجب شده است که عشایر مجبور شوند دام‌های خود را پیش از موعد به مراکز عرضه دام عرضه کنند که خود تأثیر منفی بر اقتصاد این قشر گذاشته است.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان شهرضا با بیان این که ما به دنبال حفظ اشتغال موجود در بین عشایر هستیم، گفت: برای مقابله با خشکسالی و کاهش میزان خسارات وارده به عشایر، امسال در دو مرحله، 110 میلیون تومان، اعتبار مقابله با خشکسالی به شهرستان اختصاص یافت که این مبلغ در قالب تسهیلات 3 میلیون تومانی بین عشایر متقاضی توزیع شد.

وی افزود: مرمت و لای‌روبی حدود 100 متر قنات منطقه «سلطان خلیل» با اعتباری بالغ بر 50 میلیون تومان نیز از دیگر اقدامات مقابله با خشکسالی بود.

دهقان بودجه‌های این اداره را مختص به چهار سرفصل اداره خدمات پشتیبانی، جایگزینی سوخت فسیلی، اسکان عشایر و مطالعات جامع عشایری دانست و گفت: ما از طریق این سرفصل‌ها که از منابع شهرستانی، استانی و کشوری تأمین می‌شود، هرساله 200 تا 250 کیلومتر از راه‌های عشایری را که به دلیل شرایط جوی نامناسب شده است، تیغ‌زنی می‌کنیم.

وی افزود: مجوز حفر یک حلقه چاه در منطقه «هوک» برای تأمین آب شرب عشایر این منطقه، نیز اخذ شده که تاکنون اعتباری بالغ بر 19 میلیون تومان برای آن اختصاص یافته است.

رییس اداره امور عشایر شهرستان شهرضا آب‌رسانی سیار و تأمین آب شرب سالم برای عشایر را از جمله دیگر خدمات ارائه شده به عشایری منطقه برشمرد و افزود: امسال 19.2 میلیون تومان از اعتبارات شهرستانی و 180 میلیون تومان از اعتبارات ردیف «مدیریت بحران» به این مسئله اختصاص یافت

وی با اشاره به لزوم جلوگیری از استفاده از بوته‌ها به عنوان سوخت در بین عشایر، اظهار کرد: برای جایگزینی سوخت فسیلی به‌ جای استفاده از بوته‌ها و منابع طبیعی در بین عشایر، در سال جاری 500 کپسول گاز مایع و 60 عدد پکیج خورشیدی در بین مناطق عشایری منطقه توزیع‌ شده است.

انتهای پیام/63072/صا40