محمدعلی سفیدیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مبارزه با ملخ کوهان دار، بسته به شرایط اقلیمی، انجام می شود، هرچه گرما و خشکسالی بیشتر باشد، این نوع آفت نیز بیشتر می شود و به ویژه، در مناطق کویری و بیابانی این نوع آفت می تواند خطرناک باشد.
وی گفت: ملخ کوهان دار از استان های اطراف وارد سمنان می شود و طی سال های گذشته با وجود اعتبارات و امکانات کم، کانون های بحران شناسایی شده و مبارزات لازم با این نوع آفات انجام می شود.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار کرد: امسال این آفت از ورامین به سمنان وارد شده بود.
وی از مبارزه شیمیایی با ملخ کوهان دار در بیش از 500 هکتار از اراضی شهرستان گرمسار با همکاری سازمان جهاد کشاورزی سمنان در سال 95 خبر داد و افزود: بیش از 500 هکتار از اراضی استان به صورت جزیی نیاز به مبارزه شیمیایی با ملخ کوهان دارد.
سفیدیان با تاکید بر ضرورت مبارزه با ملخ کوهان دار، اظهار کرد: در صورتی که اقدامات و مبارزات به موقع انجام نشود، منطقه دچار طغیان آفت و بحران می شود.
ملخ کوهاندار تاغ با نام علمی Dericorys albidula از خانواده ملخ های شاخک کوتاه است و دارای مراحل زندگی تخم، پوره، و حشره کامل است.
** ارس واش از آفت های گیاهان استان سمنان
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: آفت ارس واش بیشتر در مناطق شمالی و جنگل های ارس وجود دارد و یکی از تهدیدات گیاهان و درختان استان سمنان است.
سفیدیان تنها راه مبارزه با ارس واش در کشور را روش مکانیکی قطع سرشاخه های آلوده عنوان کرد و گفت: برای از بین بردن این آفت روش شیمیایی پاسخ گو نیست.
وی یادآور شد: شهرستان های شاهرود دامغان و مهدیشهر، بیشترین مناطق آلوده به آفت ارس واش هستند.
وی تصریح کرد: در 50 هکتار از اراضی دامغان، در 100 هکتار از اراضی مهدیشهر و 100 هکتار از شاهرود مبارزه با ارس واش انجام شده است.
وی از دستگاه هایی مانند حفاظت محیط زیست استان خواست برای مبارزه با آفات منابع طبیعی اقدام جدی تری داشته باشند و گفت: بیشتر مناطقی که در آن درختان ارس وجود دارد، در حوزه حفاظت شده محیط زیست سمنان قرار دارد.
وی اظهار کرد: حوزه حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در سال 94، چهار میلیارد و 700 میلیون ریال اعتبار داشت که 54 درصد آن به میزان 2 میلیارد و 540 میلیون ریال تخصیص پیدا کرد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: از این مقدار اعتبار تخصیص یافته، یک میلیارد و 200 میلیون ریال برای کمربند حفاظتی و بقیه این اعتبار برای مبارزه و تامین سوخت جایگزین استفاده شده است.
استان سمنان 9.7 میلیون هکتار وسعت دارد که 55 درصد از آن نواحی بیابانی است.
7341/6103
معاون منابع طبیعی استان سمنان:
ملخ کوهان دار و ارس واش، 2 تهدید اصلی منابع طبیعی سمنان است
سمنان- ایرنا- معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: ملخ کوهان دار در مناطق بیابانی و آفت ارس واش در مناطق جنگلی، 2 تهدید اصلی برای منابع طبیعی استان سمنان است.
صاحبخبر -