
بانک مرکزی- در این همایش صاحب نظران، استادان دانشگاه و کارشناسان بانکی داخلی و خارجی دیدگاه های خود را در زمینه چالش های نظام بانکی کشور و الزامات بانکداری اسلامی ارایه می کنند. محسن خوش طینت، دبیر بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی هدف از برگزاری سالانه آن را ایجاد فرصتی برای توسعه دانش بانکداری، تضارب افکار بین خبرگان و هم افزایی میان آنان برشمرد تا نظر کارشناسان و صاحب نظران درباره مسایل جاری نظام بانکی، برای سیاستگذاران نظام بانکی ارایه شود. به گفته وی همزمان با برگزاری همایش، گزارش عملکرد سالانه بانک ها به روزرسانی شده و برای تسهیل پژوهش های بانکی در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد. همچنین امسال به دلیل اهمیت تعامل بانکداری بدون ربا با نظام بانکداری بین الملل، این موضوع به عنوان محور اصلی همایش انتخاب شده است. وی افزود: به اعتقاد اکثر اعضای شورای راهبردی همایش، در شرایط پسابرجام، انطباق نداشتن استانداردها و مقررات داخلی با استانداردهای بین المللی، به یکی از مهم ترین چالش های نظام بانکی تبدیل شده است.
رییس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا در سال 1362 را از مهم ترین دستاوردهای کشور پس از انقلاب دانست و گفت: هرگونه تعامل با نظام بانکداری بین المللی مستلزم انطباق عملیات بانکی با اصول شریعت اسلام است.
خوش طینت افزود: در سال های گذشته کشورهای اسلامی با تاسیس نهادهای مالی اسلامی درصدد انطباق هرچه بیشتر استاندارهای بانکی داخلی خود با مقررات بین المللی براساس اصول شریعت اسلام برآمده اند که بررسی تجربه این کشورها می تواند راهنمای مناسبی برای تصمیم گیران و سیاستگذاران بانکی کشور باشد.