شناسهٔ خبر: 14965301 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: موج | لینک خبر

«اتفاق ترانه» شهریور برگزار شد

داستان‌خوانی رضا فیاضی و ترانه‌خوانی امیر ارجینی

رضا فیاضی، بازیگر، نویسنده و شاعر، در برنامه اتفاق ترانه، شعری را که برای بهروز بقایی سروده است، قرائت کرد. همچنین رضا صنعتگر در مراسم رونمایی از آلبوم تازه‌اش به نام «هنوزم سر پام» گفت: بعد از ۱۳ سال

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری موج، اتفاق ترانه ویژه شهریور، عصر شنبه ششم آخرین ماه تابستان ۱۳۹۵ در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد و همایون امیرزاده مشاور معاون فرهنگی وزیر ارشاد، رضا صنعتگر، رضا فیاضی، امیر ارجینی و محمدرضا چراغعلی از میهمانان ویژه این برنامه بودند. در این جلسه نیز مانند برنامه‌های گذشته، اجرای برنامه را علیرضا بدیع برعهده داشت و شعرخوانی شاعران جوان، معرفی کتاب، سخنرانی و رونمایی از آلبوم موسیقی از بخش‌های مختلف تازه‌ترین اتفاق ترانه بود.

در بخش شعرخوانی، شاعرانی چون علی مقیمی، سیدمهدی رباط جزی، احسان انصاری، مجید ترک آبادی، ساجده جبارپور، سعید صکاکی، محمد محسنی، علیرضا رمزی و قاسم صرافان سروده‌هایشان را شامل غزل، شعر سپید و ترانه برای حاضران خواندند.

پس از آن، امیر ارجینی، ترانه‌سرای جوان اما شناخته شده کشورمان که آثاری مانند «سنگ صبور» با صدای محسن چاوشی، در ذهن بسیاری از افراد جا گرفته، پشت تریبون آمده و ترانه و غزلی برای حاضران خواند؛ غزلی به شرح زیر:

پیراهنش را باد می‌لرزاند / گیسو رها در باد می رقصید

در خواب کوتاهم زنی تنها / بی هر چه باداباد می رقصید

در من قدم می زد به آسانی / من بی اراده رو به ویرانی

دنیا فرو می ریخت اما او / در این خراب‌آباد می رقصید

راز مگوی داستان ها بود / بی وقفه بی اندازه زیبا بود

مجنون تر از لیلی هوس می راند / شیرینتر از فرهاد می رقصید

هرچه به او نزدیک تر می شد / چشمان پیرم پیرتر می شد

او غافل از باران چشمانم / آزاده و آزاد می رقصید

ای کاسه های خون ببخشیدم / بیدارتان کردم نفهمیدم

از خواب آن زن او که هر دفعه / چشمم به او افتاد می رقصید

ای روزها تلخ بیداری / بیزام از تکرارتان ای کاش

چشمان من در خواب جا می ماند / او همچنان در باد می رقصید

در بخش دیگری از این برنامه، رضا فیاضی، بازیگر، نویسنده و شاعر، به معرفی کتاب پرداخت. او با اشاره به این که اولین کتابی که از او منتشر شده، داستانی به نام «قصه های آسیابان» بوده، درباره سایر کتاب هایی که از او منتشر شده گفت: تاکنون سه کتاب شعر و چند داستان و رمان به نامهای «مردی با لاک قرمز» و کتاب «صندوقچه اسرارآمیز» منتشر شده و کتاب‌هایی به نام «پرسه در پاریس» و «قصه های ملی» در دست انتشار است.

رضا فیاضی در ادامه، شعرهایی سروده خودش را برای حاضران خواند. یکی از این اشعار، برای بهروز بقایی و دلتنگی‌هایش سروده شده که به این شرح است:

البرز سر به زیر، آرش

خمیده تر از کمانش، رهیده از بند استغاثه

متلاشی از سردی خونابه‌ای بر دل و جانش می آید

او آرش، شانه های تنهایی اش شکسته

به سرنوشت خاکستر و باد سپرده جان

تیر از چله رهیده

چشم حیرت مردان هیچ، مردان غمگین بسته در

و ناگاه پرنده ای از ژرفای قلب آرش گذر می کند

مردان مضطرب، دلپریش رفع هول ها و هراس ها

شاخه های شکسته انتظار را شماره می کنند

و زنان، عمیق چشمانشان دریده

وحشت تازه ای فریاد بر می کشند

تیر آرش، در آیینه دیدگان عجیب از مرزهای جان می گذرد

در حلقوم زنگار گرفته ای خروسی قوقولی قوقو میخواند

گهواره خردسالی را می جنباند

غول عاشقی را از خواب هزار ساله می پراند

شاخ قوچی را نشانه می گیرد

و در آستانه صبحی مه آلود

بر تپه ای تنها می نشیند

بر استخوان خاک شده نیاکانش

چانه لرزانت را پنهان نکن همسایه

فردا روایتی دیگر خواهم گفت

در ادامه با رونمایی از تازه ترین آلبوم رضا صنعتگر به نام «هنوزم سر پام» همراه بود. در این مراسم رونمایی همایون امیرزاده مشاور معاون فرهنگی وزیر ارشاد، رضا فیاضی، محمدرضا چراغعلی و عباس محمدی حضور داشتند.

صنعتگر با تشکر از حوزه هنری برای انتشار این آلبوم و برپایی این مراسم رونمایی گفت: ۱۳ سال گذشت تا بتوانم بگویم هنوزم سر پام. ۱۳ سال طول کشید و با سختی های زیاد و بیماری و بی مهری سپری شد. اما در این آلبوم، من از تبار آفتاب، از جنوب خلیج فارس، به عشق امام رضا (ع) می خوانم و می گویم هنوزم سر پام.

پس از آن، قطعاتی از این آلبوم که محصول مرکز موسیقی حوزه هنری است، به صورت زنده برای شرکت کنندگان در برنامه اتفاق ترانه اجرا شد.

همچنین در بخش دیگری، دکتر محمدرضا چراغعلی، آهنگ‌ساز، درباره این آلبوم گفت: جنس و حس صدای رضا صنعتگر طوری است که مطمئنم مردم این آلبوم را دوست خواهند داشت. اقدام حوزه هنری در انتشار این آلبوم از سوی رضا صنعتگر اقدام بسیار ارزشمندی است و مطمئنم که مورد توجه عموم مردم قرار می گیرد.

چراغعلی افزود: رضا دردکشیده است؛ بنابراین می تواند به خوبی حس اشعار را به شنونده منتقل کند. به یاد ندارم کسی از طبقه مرفه وارد موسیقی شده و خواننده خوبی شده باشد، اثری که بر دل می نشیند باید متاثر از حس درونی باشد و رضا صنعتگر با پشتکاری که داشته، توانسته احساس خوبش را در این آلبوم به شنونده منتقل کند. او خواننده ای از جنوب کشورمان است که هنرمندان خوبی متاثر از اتمسفر و فرهنگ جنوب کشور به عرصه موسیقی تحویل داده شده و همان طور که می‌بینیم خطه جنوب با موسیقی عجین است و حتی عزاداری آن ها ریتمیک است.

این آهنگ‌ساز همچنین درباره وضعیت موسیقی پاپ در کشورمان توضیح داد: پاپ ایرانی در شرایط فعلی هویت ندارد. ما وقتی موسیقی عربی یا ترکی را می شنویم متوجه می شویم که از کدام خطه جغرافیایی آمده اما با شنیدن موسیقی پاپ ایرانی، هویت چندانی از آن به دست نمی آید. درواقع نمی‌دانیم به چه چیزی می گوییم پاپ ایرانی  اما موسیقی جنوبی را به محض شنیدن متوجه می‌شویم و فکر می‌کنم استفاده از موسیقی جنوبی با ریتم و ادوات کوبه ای، می تواند به پاپ ایرانی هویت دهد. در این آلبوم نیز سه قطعه جنوبی هست که شنیدن آن بسیار خوشایند است.

وی تاکید کرد: موسیقی در کشور ما رسانه خاصی ندارد و این امکان چندان فراهم نیست که همان‌طور که مردم آن را می شنوند، بتوانند آن را ببینند. این در حالی است که از تهاجم فرهنگی حرف می زنیم اما دستمان برای مقابله با تهاجم فرهنگی خالی است و به موسیقی کشورمان اجازه نمی دهیم وارد این کارزار شود، به این ترتیب جنگ نابرابری داریم که در ادامه به نفع ما نیست و محکوم به شکست است.

چراغعلی در ادامه، بر لزوم حمایت از آلبوم های موسیقی تاکید کرد و خواست در توزیع و انتشار آن ها تلاش بیشتری از سوی شرکت های پخش موسیقی انجام شود.

گفتنی است آلبوم موسیقی «هنوزم سرپام» به آهنگ‌سازی و خوانندگی رضا صنعتگر از تولیدات جدید مرکز موسیقی حوزه هنری است. این آلبوم موسیقی شامل ۱۱ قطعه موسیقی با شعرهایی از مجید ذاکری، اهورا ایمان، مریم فتاحی و شبنم عراقی نژاد است که از بین این قطعات، ۳ قطعه دارای موسیقی محلی است. آهنگ‌سازی ۸ قطعه از آلبوم «هنوزم سرپام» را رضا صنعتگر و باقی قطعات را سید محسن حسینی، محمد آرام‌باش و مرحوم ابراهیم منصفی انجام داده‌اند و همچنین بابک معافی، فرید یزدان‌فر، عمران طاهری و رضا صنعتگر تنظیم این کار را برعهده داشته اند. بهنام و بابک شهرکی، راشا تقی‌پور و احسان جوادی نیز میکس و مستر آلبوم «هنوزم سرپام» را انجام داده اند.

///** انتهای خبر **///