به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، محمدعلی دیلمی صبح امروز در همایش توسعه اقتصادی روستاها که در دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان گرگان با حضور وزیر کشور در حال برگزاری است، اظهار کرد: روستاهای استان گلستان روستاهای زیبا در تیپهای مختلف دشت جلگه و کوهستانی است و از تنوع اقلیمی متفاوتی برخوردار است.
دیلمی با بیان اینکه 49 درصد جمعیت استان را روستاییها تشکیل دادهاند، ابراز داشت: هر گونه برنامهریزی توسعه نیازمند شناخت جوامع زندگی روستایی است و با همت دهیاران استان این شناخت در روستاها رقم خورده است.
دهیار روستای محمدآباد گرگان ادامه داد: نگاه دولت به روستاها یک نگاه کاربردی و عملکردی بوده است و در این نگاه دولتمردان استان به خصوص استاندار به صورت عملیاتی اقدام کردند.
وی یادآور شد: روستاهای ما در مسیر توسعه قرار گرفتند و خدمات بسیار خوبی از دولت تدبیر و امید در روستاها داشتیم و دولت با مشکلاتی که داشته هیچگاه در تامین اعتبارات روستاها کوتاهی نکرده است.
دیلمی به واگذاری ماشینالات به روستاها اشاره کرد و گفت: خرسند هستیم که یک روز را به عنوان روز روستا و یک روز به عنوان دهیار در تقویم دیده شده است و این روز فرصت مغتنمی برای بازنگری و بررسی مشکلات روستاها است.
وی مسئله اقتصادی را در روستاها حائز اهمیت دانست و یادآور شد: امسال مقام معظم رهبری سال را به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کردهاند و شناخت و پتانسیلهای روستاهای استان مسئله مهمی در اقتصاد مقاومتی است و دولت باید از ظرفیت روستاها که در محور تولید قرار دارد به احیای اقتصاد ملی کمک کند.
دهیار روستای محمد آباد گرگان ادامه داد: باید حمایت ویژهای از روستاها داشته باشیم تا روستاها بتوانند به رونق ملی کمک کنند و در این مسیر حمایت گردشگری روستایی، حمایت در توسعه کشاورزی و تامین منابع مالی پایدار باید مورد توجه قرار بگیرد.
دیلمی مشکل اصلی روستاییها را بخش بازار فروش محصولات کشاورزی و صنایع دستی دانست و یادآور شد: دهیاران به عنوان سربازان سازندگی روستاها حقوق مناسبی ندارند و امنیت شغلی دهیاران مهمترین دغدغه دهیاران استان گلستان است و باید در مباحث اجرایی امنیت شغلی دهیاران در قانون تامین شود.
وی تاکید کرد: تحصیل کردهها در روستاها به سمت دهیاریها نمیآیند و روستاها بزرگترین سرمایه روستا یعنی قشر تحصیل کرده خود را از دست میدهد.
دهیار روستای محمدآباد عنوان کرد: در مباحث طرحهای هادی نگاه بومی و محلی نداریم و امیدواریم در طرحهای بومی و هادی روستاها دیده شده و نقش راه فرهنگی و گردشگری روستا به صورت کاربردی لحاظ شود.
انتهای پیام/83015/چ30
∎