یکی از دانشجویان جهادگر گفت: افراد محرومی در سرتاسر کشور هستند که باید به آنها کمک کنیم،متاسفانه برخی از مدیران بر این باورند که با شیشلیک خوری می توان خدمت کرد، مدیران باید چنین چیزهایی را می دیدند که متاسفانه ندیده اند .
به گزارش خبرنگار قدس آنلاین ؛ به نقل از پایگاه خبری نسیم خنداب، اردوهای جهادی دارای آرمان های کلان و اهداف میانی هستند که توجه به هر دو سطح اهداف، اهمیت دارداز اهداف میانی میتوان به محرومیت زدایی اشاره کرد و آرمان کلان آن تربیت نیروهای کارآمد و ایجاد جریان تاثیر گذار اجتماعی جهت تحقق حاکمیت جهانی عدالت و معنویت است.
میتوان در یک کلمه گفت که مهمترین هدف برگزاری اردوهای جهادی، سازندگی است، آغاز این سازندگی، ساختن خود میباشد، به عبارتی اولین هدف اردوی جهادی خودسازی است، همانطور که برترین جهادها جهاد اکبر در معرکه نفس است، این گذر از خود و اجابت حق بزرگترین و مقدسترین غنیمتی است که از این سفر برای آدمی میماند .
یکی دیگر از اهداف جهادی نیز سازندگی عمرانی، فرهنگی، علمی و بهداشتی در منطقه است، در اردوی جهادی، دانشجویان با وضعیت زندگی یک منطقه محروم کشور در ابعاد مختلف فرهنگی، اعتقادی، معیشتی و بهداشتی و … آشنا شده و از طریق تلاش مخلصانه برای سازندگی در آن منطقه در آن ابعاد، می کوشند که خود را ساخته و رضوان الهی را کسب کنند .
چندین روز است که گروههای جهادی به شهرستان خنداب آمده و در روستای اناج با همکاری بسیج سازندگی، بنیاد مسکن و اداره بهزیستی شهرستان برای خانواده های محروم مسکن می سازند .
برای سومین سال به کمک به محرومین آمدم
میلاد ملکی دانشجوی کارشناسی دانشگاه اراک در گفتگو با خبرنگار ما گفت: سومین سالی است که موفق شدم در اردوهای جهادی شرکت و به محرومین کمک کنم.
ملکی در ادامه گفت: مردم در دورترین نقاط و به دور از شلوغی های شهر در روستاهای محروم زندگی می کنند با این وجود که فایده های بیشتری برای جامعه دارند، اما دیده نمی شوند، برخی از دانشجویان این محرومت ها را ندیدهاند، آنها در این اردوها با محدودیت ها و محرومیتهای روستائیان آشنا می شوند و تغییراتی در خودشان ایجاد می شود.
اردوهای جهادی تلنگری برای توجه به مستضعفان است
یعقوب کریمی استاد دانشگاه پیام نور یکی از اهداف مهم اردوهای جهادی را محرومیت زدایی دانست و گفت: دانشجویان با حضور در اردوهای جهادی و مناطق محروم با فقر و محرومیت اقشار ضعیف جامعه آشنا شده و این نوعی خودسازی دانشجویان را به دنبال دارد .
کریمی با بیان اینکه یکی از ویژگی های بارز امام خمینی (ره) حمایت از مستضعفین بود، مطرح کرد: به بیانی دیگر یکی از شعارهای اصلی و اولیه انقلاب اسلامی حمایت از مستضعفان است و بسیجیان دانشجو باید این را سرلوحه برنامه زندگی خود قرار دهند.
وی در ادامه افزود: در این برهه که برخی به دنبال شیشلیک خوری و حقوق های نجومی هستند دستان پرتوان و پرمهر و محبت این جوانان راه آینده انقلاب را روشن و نورانی می کند و امام خامنه ای عزیز چه زیبا فرمودند که «نسل جوان، گره گشاى دوره هاى سخت و محنت هاى بزرگ است» و وقتى وارد میدان می شود گره هاى ریز و سخت گشوده خواهد شد.
مدیران باید محرومیت در روستاها را حس کنند
مهدی اروجلو دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران در رشته منابع آب گفت: دومین دورهای است که افتخار حضور در گروه های جهادی را دارم، وقتی محرویتها دیده شود، بی تفاوت بودن ها از بین خواهد رفت .
اروجلو گفت: در آینده اگر مسئولیتی در دست بگیریم این دغدغه را خواهیم داشت که افراد محروم در سرتاسر کشور هستند که باید به آنها کمک کنیم، اما متاسفانه برخی از مدیران بر این باورند که با شیشلیک خوری می توان خدمت کرد، مدیران باید چنین چیزهایی را می دیدند که متاسفانه ندیده اند .
وی افزود: در این اردو براساس این که کاری به رشته تحصیلیام نمیخورد، کارگری می کنم، اما در اردوهای جهادی دیگر کاری که با تخصصم مرتبط باشد، بیشتر انجام می دهم .
این دانشجو گفت: حداقل تاثیر این اردو این است که فرزندان این خانواده و برخی از بچههای روستا که در کنار ما هستند و این صحنه ها را می بینند در ذهنشان خواهد ماند که افرادی دغدغه مند به اسم بسیجی کمک کردند تا خانهای برای خانواده ای محروم ساخته شود.
هدف اردوهای جهادی پر کردن خلاء جهاد سازندگی است
دکتر مجتبی صدیقی مسئول بسیج دانشجویی استان مرکزی در این اردو گفت: هدف اردوهای جهادی پر کردن خلاء جهاد سازندگی و ادغام آن با وزارت کشاورزی است که باعث شد تا به محرومیت زدایی در روستاها توجه کمتری شود، این اردوها با تاکید مقام معظم رهبری، نزدیک ۱۵ سال است که با فعالیت دانشجویان بسیجی و با هدف محرومیت زدایی در روستاها پیگیری می شود.
صدیقی اظهار کرد: اردوهای جهادی برخلاف گذشته با ۲ هدف تاثیر گذاری در فضای روستاها، محرومیت زدایی و اثرگذاری بر روحیه جوانان و توجه به مسئله محرومیت و محرومین در مناطق مختلف روستایی ادامه می یاید، این اردوها باعث می شود تا جوانانی که در آینده در مسئولیت های اجرایی کشور قرار می گیرند، به یاد داشته باشند که یک روزی در منطقه محروم خدمت کرده و حواسشان به مردم باشد و زمانی که بر کرسی ریاست نشستند به قشر ضعیف جامعه کمک کنند.
وی افزود: اردوهای جهادی در مجموعه بسیج دانشگاهی بیشتر در فصول تابستان و در ایام تعطیل و ایام عید برگزار می شود .
مسئول بسیج دانشجویی استان مرکزی گفت:گروه هایی در دانشگاهها تشکیل و با امکاناتی که بسیج در اختیار آنها قرار می دهد، نقاط محروم را شناسایی و هماهنگی هایی با ادارت شهرستان ها انجام می شود، بهترین تمرین بسیجیان در این اردوها، تمرین مدیریت به گونه جهادی است .
صدیقی به حضور مستمر برخی از دانشجویان در اردوهای جهادی اشاره و تصریح کرد: برخی از دانشجویان ۸ دوره در اردوهای جهادی شرکت کردهاند .
نسل جوانان جهادگر، مدیران بی کفایت را کنار خواهند زد
امید محترمی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران با بیان اینکه حضور دانشجویان برای خدمت به محرومان حکایت از آن دارد که فرزندان انقلاب مستضعفان را فراموش نکردهاند، عنوان کرد: مسئولان و مدیران باید در تصمیم گیری های خود رشد و شکوفایی طبقه ی ضعیف جامعه را مد نظر قرار دهند.
محترمی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین وظایف گروه های جهادی مطالبه از مسئولان پیرامون مشکلات جاری مناطق محروم است، گفت: باید با عمل جهادی به مسئولان نالایق ثابت کرد که دوران عافیت طلبی، دست روی دست گذاشتن و بی توجهی به ظرفیت جوانان در مناطق محروم به پایان رسیده است .
وی در ادامه با بیان اینکه تا چه زمانی قرار است بی کفایتی برخی مدیران در کشور استمرار داشته باشد، افزود: نسل انقلابی، جوان و مجاهد برآمده از اندیشه ناب انقلاب اسلامی از هیچ حرکتی در راستای احقاق حق این مستضعفان باز نخواهد ایستاد و مسئولان نیز باید خود را با این جریان رو به قله های پیشرفت همراه کنند در غیر این صورت باید از این مسیر مدیریت خارج شوند .
این دانشجو در پایان خاطرنشان کرد: از دانشجویان تقاضا دارم حتی برای یکبار هم که شده شرکت در این اردوهای جهادی را تجربه کنند و بدانند که بی تردید یکی از بهترین وشیرین ترین تجربیات زندگیشان در این روزها رقم خواهد خورد.