به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، سردار نعمان غلامی پیش از ظهر امروز در جلسه کارگروه هماندیشی و آموزش منطقهای مسؤولان بسیج سازندگی که با حضور استانهای کرمانشاه، کردستان، ایلام و همدان در محل سالن جلسات مجتمع فرهنگی رفاهی بعثت کرمانشاه برگزار شد با گرامیداشت هفته دولت، اظهار داشت: فعالیت جهادی در عرصههای اقتصاد مقاومتی با استفاده از ظرفیت ارزشمند بسیج سازندگی در کشور از تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای دستیابی به پیشرفتهای تولید داخلی است.
وی به ظرفیتهای سرشار استان کرمانشاه در عرصههای کشاورزی اشاره و بیان کرد: در این منطقه بخشی از تجارب در حوزه بستهبندی و صنایع تبدیلی وجود دارد که باید با استفاده از نیروهای انسانی ماهر، متخصص بر آن تمرکز و سرمایهگذاری شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به برگزاری کارگروه اقتصادی بسیج سازندگی کشور طی هفته گذشته، افزود: استان فارس توانست با بستهبندی خاص کالاهای تولیدی برگرفته از نمایشگاههای اکراین، در جذب مخاطبان موثر و موجب رونق اقتصادی شود.
این مسؤول به فعالیتهای گروههای جهادی از سوی قرارگاه مرکزی طی سالهای اخیر اشاره کرد و بیان کرد: امسال با استقبال چشمگیری از سوی استانهای مختلف برای اعزام گروههای جهادی مواجه شدیم که باید تمرکز جدیتر بر این موضوع اتخاذ شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور خاطرنشان کرد: گروههای جهادی بهصورت خودجوش در پرداختن به اقتصاد مقاومتی ترویج فرهنگ کار و یافتن ظرفیتهای موجود در این عرصه تلاش میکنند و باید در حوزه کشاورزی نیز باید با رویکرد انقلابی و با برگزاری کارگروههای تخصصی و علمی حرکت کرد.
وی با بیان اینکه تمرکز بر فعالیت جهادی باید با سیاستهای دولت همخوان و متحد باشد، ادامه داد: فعالیتهای جهادی کشور در معرض آزمایش توسط مجموعههای مختلف است که باید با پشتوانه علمی نیز همراه شود.
غلامی جلب رضایت جامعه را با اهداف جهادی همسو دانست و بیان کرد: بازیابی در کنار تولید میتواند در پیشبرد اهداف اقتصادی موثر باشد.
وی در ادامه طلایهداران حرکت مردمی جهاد اقتصادی را بسیج سازندگی توصیف کرد و گفت: این مجموعه فرهنگی و جهادی طی سه سال فعالیت تجارب درخشانی در کارنامه خود ثبت کرده است، تا در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری موفقتر عمل کند.
غلامی افزود: گروههای جهادی در جریان قالب دانشجویی و قشر تحصیل کرده و متخصص فعالیت دارند که بر موضوعاتی همچون بررسی دستاوردهای تکنولوژی علمی برای رفع آفت باغات، مزارع کشور و... تمرکز دارند.
وی با اشاره به آفتزدگی انبوه 2 هزار و 436 هکتار باغ هلو در یکی از استانهای کشور، گفت: گروههای جهادی با استفاده از علوم و فنون روز جهان در احیای باغات بسیج شدند و در این راستا خدمات ارزشمندی را ارائه دادند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور ادامه داد: درحال حاضر یکهزار و 500 هکتار از باغ انار کوه دشتدرگیر کرم گلوگاه شده است که در این راستا گروههای جهادی در نحوه مبارزه بیولوژیک و استفاده از سموم پیشرفته وارد عمل شدهاند.
وی حمایت از گروههای جهادی عرصه بسیج سازندگی را از سوی همه دستگاههای کشور مورد تاکید قرار داد و افزود: گروههای جهادی بهعنوان جریانی انقلابی و مجموعه دلسوز کشور هستند و باید همفکر و پاسخگو در رفع مشکلات جامعه تلاش کنند و نیز تجارب خود را برای ایجاد ظرفیتهای ناب در کشور پیاده کنند.
این مسؤول رویکرد سالجاری بسیج سازندگی را خوشهای و سازمانیکردن تولیدات گذشته عنوان و تصریح کرد: در مبحث صنایع تبدیلی در هر شهرستانی باید بهعنوان قطب تولید محصولات خاص با توجه به زنجیره ظرفیتها حرکت کنیم، لذا در موسسه نگار نصر یکی از موضوعات مورد تمرکز همین مسئله بود.
غلامی با بیان این سؤال که اعتبارات یکهزار و 900 میلیاردی در منابع تسهیلاتی از سالهای 92 به بعد چقدر اشتغال ایجاد کرده است، ادامه داد: در بحث اقتصاد مقاومتی باید با اتخاذ سیاستی واحد به افراد مراجعکننده در راستای اشتغالزایی حرکت و کمک کرد و علاوه بر تسهیلات وام برای آنها راههای درآمدزایی نیز تعریف شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه حجم بالای اخذ تسهیلات وام پایههای اقتصادی کشور را سست میکند، افزود: نباید فقط به تسهیلات وام بانکها متکی شد.
وی بیان کرد: کارآفرینان باید ابتدا واحد تولیدی را راهاندازی کنند سپس برای تکمیل تجهیزات ضروری بهدنبال دریافت وام و تسهیلات باشند ضمن اینکه آموزش لازم را هم ببینند.
غلامی تصریح کرد: کار جهاد الگوسازی و معرفی ظرفیتهای اشتغالزایی است و رموز کارآفرینی و توسعه اشتغال باید با هدف اقتصاد مقاومتی بهعنوان الگوهای درخشان در سازمان بسیج سازندگی کشور ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه اهدای وام 16 درصدی به مردم و عدم اشتغالزایی بیثمر کاربردی در طولانی مدت است، گفت: در تولیدات داخلی رقابتها بالا است و باید راهکارهای جذب بازار هدف با ارائه محصولات با کیفیت نیز در نظر بگیریم.
این مسؤول با بیان اینکه در سالجاری باید در مبحث قطبهای صنایع تبدیلی دقت بیشتری اتخاذ شود، گفت: وام با درصد بالا برای افراد فقیر و ضعیف جامعه به تنهایی اشتغالزا نیست و توصیه نمیشود و باید زیر نظر سرمایهگذاران با تجربه فعالیت کنند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور بر ظرفیتسازی در تولید نخود استان کرمانشاه تاکید کرد وافزود: دستورالعمل تشخیص قطبهای تولیدی کشور باید با برنامهریزی کاربردی همراه شود.
وی گفت: معرفی اردوها و عملکرد اقتصاد مقاومتی بهعنوان ابزار فرهنگسازی و شناسایی عرصهها در کشور بازتابهای گستردهای داشته است و همگان به این موضوع نگاهی مثبت و بسیجیوار دارند و باید جمعبندی جامع عملکردها در دستور کار باشد.
این مسؤول با بیان اینکه باید در مباحث فنی پروژهها عملکرد گروههای جهادی تخصصی باشد، گفت: از سوی مسؤولان و جهادگران در مباحث بازرسی عرصه سازندگی باید نظارت بر برنامه و عملکردها پیگیری شود.
غلامی برنامهریزی در گروههای جهادی برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی را مهم دانست و اظهار داشت: جهتگیریهای جدیدی در کشور با همکاری وزارتخانههای گوناگون انجام شده که نیاز به برنامهریزی و سیاستی مشخص و روشن دارد تا ارگانها در عرصه جهادی منابع تولیدی متحد عمل کنند.
انتهای پیام/2700/صا40
∎