به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان کانون جهادی منتظران مصلح(عج)، خدمات جهادی بسیاری را در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و اجرای اقتصاد مقاومتی از تاریخ 27 مردادماه سالجاری به مدت 10 روز در روستای جلالوند بخش فیروزآباد استان کرمانشاه عملیاتی کردند.
بر پایه این گزارش در این اردوی جهادی بیش از 200 نفر از دانشجویان و فارغالتحصیلان در زمینههای فرهنگی، بهداشتی و... درمانی خدمات ارزشمندی را در راستای محرومیتزدایی در مناطق مذکور استان ارائه کردند.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار داشت: در فعالیتهای جهادی سالجاری خدماترسانی به 12 روستا در منطقه جلالوند از توابع استان کرمانشاه انجام گرفته است.
محمد امیری در ادامه از خدماترسانی تیم بهداشت و درمان گروه جهادی منتظران مصلح (عج) بسیج دانشجویی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با 11 گروه بهداشتی و درمانی دندانپزشکی، پزشکی، خانه گردی(Home Visit)، علوم آزمایشگاهی، بهداشت محیط، آموزش بهداشت، تغذیه، کاردرمانی، فیزیوتراپی، بیناییسنجی و مامایی با زیر پوشش قرار دادن 6 هزار نفر در مناطق فوق، خبر داد.
به گفته مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی از اهداف اصلی این مرحله از اردوهای جهادی میتوان به آموزش بهداشت، رواج فرهنگ پیشگیری و جلوگیری از گسترش فرهنگ دارو درمانی و... اشاره کرد بهعلاوه، داروهای مورد نیاز اهالی روستاها نیز در صورت لزوم تدارک و فراهم شده است.
وی با بیان اینکه روستانشینان معمولا بهعلت عدم آگاهی از شیوه صحیح تغذیه و وجود گیاهان دارویی فقط بهدنبال دارو از تیم بهداشتی و درمانی هستند، گفت: این تیم پزشکی با معاینه و ارجاع به گروههای داخلی و پزشکان دعوت شده به گروه، تشخیص لازم را برای درمان بهتر مراجعان ارائه دادند و در مقابل روند درمان و دارو برعهده خود بیمار قرار گرفت و در موارد اورژانسی نیز ارجاع به مرکز درمانی انجام شد.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به طرحهای ابتکاری گروه جهادی منتظران مصلح از جمله طرح خانه گردی(Home Visit) با مدیریت یکروحانی و 5 دانشجوی متخصص در رشتههای مختلف علومپزشکی بهصورت خانهبهخانه در تمام روستاها در راستای فعالیت در عرصههای فرهنگی، آموزشی، پیشگیری، ارجاع و سلامت و... اشاره کرد.
امیری با بیان اینکه در طرح مذکور بسیج سازندگی در استان کرمانشاه هر ساله تیم تخصصی به صورت خانهبهخانه، فشار خون، بیناییسنجی، بهداشت محیط و همچنین غربال کالای دارویی و آموزش فرهنگ مصرف دارو را مورد بررسی قرار میدهند، افزود: حضور روحانی مبلغ در همراهی گروه بهمنظور ارائه مشاوره خانوادگی به اعضای خانواده، ترویج سبک زندگی اسلامی و ترویج عفاف، حجاب، زکات و مهیاکردن فضای لازم برای کار تخصصی گروه پزشکی است که بر فعالیت گروههای جهادی کشور تاثیرگذاری مثبتی دارد.
این مسؤول خاطرنشان کرد: کارگروه بهداشت این گروه جهادی، محیط خانهها را از لحاظ بهداشتی بررسی کرده و آموزشهای لازم برای رعایت بهداشت فردی و عمومی را به اهالی منطقه ارائه میدهد.
امیری با تاکید بر فعالیت تیم دندانپزشکی بهصورت تخصصی برای گروههای بزرگسالان، کودکان و نوجوانان در راستای محرومیتزدایی در مناطق کمبرخوردار، گفت: خدمات ویژه این تیم برای گروه سنی نوجوانان و کودکان برنامهریزی شده و در ادامه علاوه بر انجام همه کارهای درمانی دندانپزشکی، درخصوص آموزش بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از هزینههای درمانی در مناطق خدمات موثری را ارائه دادند.
بهگفته این مسؤول نحوه فعالیت تیمهای غربال در مراکز قابل استقرار در روستاهای اسکان یافته مبنی بر معاینه کودکان و نوجوانان زیر 12 سال است که در این راستا تجهیزات ضروری را به گروه درمانی محل اسکان مرکزی تحویل میدهند و از جمله خدمات دندانپزشکی این گروه میتوان به آموزش بهداشت دهان و دندان، جرمگیری و کشیدن دندان، پالپوتومی و پالکتومی، srp، فیشور سیلانت، وارنیش فلوراید و ترمیم دندان اطفال اشاره کرد.
امیری با تشریح فعالیت این گروه جهادی چهل نفره متشکل از دندانپزشکان و دانشجویان دندانپزشکی به سرپرستی محمد نوروزمنش متخصص جراحی فک و صورت و آزاده اسماعیلنژاد دانشیار بخش پریودنتیست و استاد بخش جراحی لثه دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی و... از خدماترسانی به حدود 160 نفر در روز به این مناطق خبر داد.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تیم آموزش بهداشت با استقرار در روستاها ضمن توصیههای بهداشتی، آموزش کمکهای اولیه در بروز حوادث غیرمترقبه و... آگاهی لازم را به اهالی مناطق میدهند، افزود: تیمهای بیناییسنجی، فیزیوتراپی، کاردرمانی و تغذیه نیز ضمن آموزشهای لازم در راستای پیشگیری و کنترل طبق معاینات خود تشخیص لازم را اتخاذ کرده و مراجعان را در صورت نیاز به مراکز درمانی انتقال میدهند.
امیری با اشاره به فعالیت 60 نفر از دانشجویان جهادگر این تیم در قالب 9 گروه در بخش فرهنگی و خدمترسانی همزمان در 9 روستای استان کرمانشاه، اظهار داشت: اکثر مخاطبان گروههای جهادی در حقیقت کودکان، نوجوانان و بزرگسالان روستاها هستند و با برگزاری کلاسهای آموزشی،در مباحث فرهنگی، مطالبی در قالب احکام، اعتقادات و اخلاق اسلامی متناسب با این گروههای سنی دریافت میکنند و در راستای جذابسازی کلاسهای آموزشی، از محتوای تصویری و پرداختن به برنامههای عملی مثل اجرای سرود و بازیها و ساخت کاردستی و... استفاده میشود.
این مسؤول از اعزام مشاور خانواده به روستاها، در راستای حل مشکلات خانوادگی و مسائل مربوط به تربیت فرزندان و...خبر داد و افزود: در بخش درون گروهی، برنامههایی فرهنگی توسط دانشجویان جهادگر برگزار میشود که شامل برگزاری مراسم توسل، دعای کمیل، مسابقات ورزشی و سایر برنامههای فرهنگی و... است.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی به ارائه گزارشهای تصویری از خدمات انجام شده گروههای جهادی در مراسم اختتامیه، اجرای سرودهای ملی و محلی توسط کودکان و نوجوانان روستایی، برگزاری جشنواره غذاهای سنتی به همراه فروش تولیدات صنایعدستی توسط روستاییان اشاره کرد.
انتهای پیام/2700/ح40 ∎