شناسهٔ خبر: 14957801 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

احداث و مقاوم سازی بیش از 130 فضای آموزشی در دولت یازدهم

قم- ایرنا- فعالیت اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس طی 3 سال گذشته در حوزه های احداث، تخریب و بازسازی و همچنین استانداردسازی سیستم های سرمایشی و گرمایشی مدارس از جمله مباحثی بود که در گفت و گوی ایرنا با مدیرکل کل نوسازی و تجهیز مدارس قم مورد بررسی قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس به لحاظ عملیاتی در 5 حوزه شامل احداث مدارس در مناطق جدید شهری، تخریب و بازسازی مدارس فرسوده، مقاوم سازی مدارس غیرمقاوم، استانداردسازی سیستم های گرمایشی و سرمایشی مدارس و همچنین تعمیرات و تجهیزات مدارس فعالیت می کند.

** تخریب و بازسازی، مقاوم سازی و احداث 133 فضای آموزشی در دولت یازدهم
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا به تشریح عملکرد دولت یازدهم پرداخت و بیان کرد: با توجه به این که در سال 92، 30 تا 35 درصد طرح ها به دلیل تنش های شدید اقتصادی ناشی از تحریم ها متوقف شده بود، نخستین اقدام این اداره کل تعیین تکلیف این طرح ها بود.
محسن پورگلیان افزود: به تدریج طرح های متوقف شده فعال شد و پیمانکاران جدیدی مشغول به کار شدند و طرح ها در چرخه بهره برداری قرار گرفت.
وی ادامه داد: در سال 92، 19 فضای آموزشی به مساحت 28 هزار مترمربع زیربنا احداث و مقاوم سازی شد که شامل 6 سالن ورزشی، 1 کتابخانه و 12 مدرسه در قالب 143 کلاس درس بود.
وی با بیان این که این طرح ها با اعتبار حدود 250 میلیارد ریال تامین اعتبار شد، اضافه کرد: 1 طرح از محل اعتبارات استانی، 8 طرح از محل کمک های خیران، 7 طرح از محل اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب و 3 طرح نیز از محل اعتبارات ملی تامین بودجه شد.
پورگلیان با اشاره به این که 34 طرح نیز با اعتبار 320 میلیارد ریال در سال 93 احداث و مقاوم سازی شد، گفت: این طرح ها شامل 31 مدرسه با 259 کلاس درس، 1 کتابخانه، 1 کارگاه و 1 واحد فضای ورزشی در مجموع به مساحت 40 هزار و 846 مترمربع بود.
وی با بیان این که طرح های افتتاح شده در سال 93 نسبت به سال 92، 42 درصد افزایش داشته است، افزود: هزینه احداث 3 مورد از طرح ها از محل خیران مدرسه ساز، 11 طرح از محل اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب، 1 طرح از محل اعتبارات سازمان ملل و کمیساریایی پناهندگان برای اتباع، 1 طرح از محل سازمان ملی زمین و مسکن و 18 طرح نیز که عمدتا مقاوم سازی بود از محل اعتبارات ملی تامین شد.
وی به افزایش 30 درصدی احداث و مقاوم سازی طرح ها در سال 94 نسبت به سال 93 اشاره و بیان کرد: در سال 94، 40 مدرسه با 360 کلاس درس، 1 نمازخانه و 1 آزمایشگاه و در مجموع به مساحت 52 هزار مترمربع زیربنا احداث و مقاوم سازی شد.
پورگلیان افزود: 23 مورد از طرح ها که بیشتر آن ها مقاوم سازی بود از محل اعتبارات ملی، 4 طرح از محل اعتبارات سازمان ملی زمین و مسکن، 6 طرح از محل اعتبارات سفر رهبری معظم انقلاب، 3 طرح از محل کمک های خیران، 3 طرح از محل بنیاد برکت و 3 طرح دیگر نیز از محل اعتبارات استانی، احداث شد.
به گفته وی، در سال 94 افزایش خوبی در اعتبارات مدرسه سازی و مقاوم سازی مدارس تخصیص پیدا کرد و در مجموع اعتبارات هزینه شده 380 میلیارد ریال بود.
وی پیش بینی کرد: تا پایان امسال، 38 فضا شامل 1 نمازخانه، 1 استخر، 1 سالن ورزشی، 2 کانون فرهنگی، 1 کتابخانه و 32 فضای آموزشی با 267 کلاس درس در استان، تخریب، بازسازی، مقاوم سازی و احداث شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم افزود: زیربنای این طرح ها 48 هزار مترمربع است که هزینه احداث 18 طرح از محل اعتبارات ملی، 6 طرح از محل سفر رهبر معظم انقلاب، 11 طرح توسط خیران، 2 طرح توسط بنیاد برکت و 1 طرح نیز از سوی سازمان ملی زمین و مسکن تامین بودجه می شود.
وی گفت: با توجه به عملکرد 3 سال گذشته و پیش بینی امسال، در مجموع 133 فضای آموزشی در قالب 1 هزار و 29 کلاس درس با زیربنای 170 هزار مترمربع تخریب و بازسازی، مقاوم سازی و احداث شده است.
وی افزود: تجهیزات تمام مدارس نوساز و جدیدالاحداث نیز در حد معمول و استاندارد تامین شده است.

** استانداردسازی سیستم های سرمایشی و گرمایشی 204 فضای آموزشی
پورگلیان به استانداردسازی سیستم های گرمایشی مدارس روستایی در سال 92 اشاره کرد و گفت: سیستم های56 فضای آموزشی با حدود 13 هزار مترمربع در قالب 145 کلاس درس با اعتبار 500 میلیون ریال استانداردسازی و بخاری های تابشی جایگزین بخاری های نفتی شد.
وی افزود: در سال های 93، 94، سیستم گرمایشی 95 فضای آموزشی با مساحت 118هزار مترمربع در قالب 911 کلاس درس با اعتبار 100 میلیارد ریال استانداردسازی شده است.
وی اضافه کرد: همچنین در این مدت، سیستم سرمایشی 53 فضای آموزشی با حدود 80 هزار مترمربع در قالب 637 کلاس درس و با اعتبار 14 میلیارد ریال با کولر آبی استانداردسازی شد.
پورگلیان گفت: در مجموع سیستم های سرمایشی و گرمایشی 204 فضای آموزشی با 1 هزار و 693 کلاس درس و با زیربنای زیربنای 212 هزار مترمربع استانداردسازی شده است.
وی بیان کرد: استان قم در بعد استانداردهای کیفی شامل کیفیت فضا، سازه ساختمان، تاسیسات و سایر مباحث جزو 10 استان اول کشور است و خوشبختانه ضمن این که در قم مدارس کپری و یا خشت و گلی نداریم و تمام مدارس با سازه آجر و اسکلت بنا شده است.

** رتبه آخر قم در سرانه فضای آموزشی دانش آموزان
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم با بیان در حال حاضر 620 مدرسه با زیربنای حدود 600 هزار مترمربع در قم فعال است، اضافه کرد: سرانه هر دانش آموز در قم حدود 3 مترمربع است که این رقم به طور میانگین در کشور بین 4 تا 4.2 مترمربع می باشد.
وی با اشاره به این که استان قم از این نظر سرانه کمی فضای آموزشی آخرین استان کشور است، ادامه داد: به طور میانگین 15 درصد مدارس سطح کشور دو شیفته است، در حالی که در استان قم 45 درصد مدارس به صورت دو شیفته فعالیت می کند.
پورگلیان مهاجرپذیری را از دلایل مهم در کمبود سرانه فضای آموزشی قم دانست و گفت: هم اکنون 30 هزار دانش آموز معادل جمعیت 80 مدرسه در استان قم مشغول به تحصیل هستند که ظرفیت زیادی را اشتغال کرده اند.

** افزایش سالانه 8 هزار دانش آموزان در قم
وی تصریح کرد: سالانه 8 هزار دانش آموز معادل جمیعت 25 مدرسه در استان قم افزایش می یابد که با اعتبارات کنونی چشم انداز روشنی از افزایش مدرسه سازی و سرانه فضای آموزشی پیش رو نداریم.

** نبود تعامل بین دستگاه های متولی در راستای تامین زمین برای احداث مدارس
وی هم چنین از نبود تعامل بین دستگاه های استان در جهت تامین زمین برای ساخت مدرسه انتقاد کرد و گفت: در ازای ساخت مجتمع های مسکونی باید زمین هایی نیز به فضای آموزشی اختصاص یابد که این موضوع مورد بی توجهی سازمان های متولی قرار گرفته است.
پورگلیان با بیان این که انتظار همکاری بیشتر از سازمان های متولی امر داریم، اضافه کرد: اگر همکاری و تعامل لازم وجود نداشته باشد، در سال های آینده در مناطق توسعه یافته از جمله بلوار غدیر، بنیاد، پردیسان و بلوار 15 خرداد با مشکلات جدی تری مواجه می شویم.

** میزگردهای ایرنا تریبونی برای حل مشکلات دستگاه هاست
وی هم چنین در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از برگزاری نشست های تشریح عملکرد دولت در خبرگزاری جمهوی اسلامی، گفت: برگزاری چنین گفت و گوها و میزگردهایی تریبون خوبی است تا نه تنها عملکرد دولت تشریح، بلکه مشکلات دستگاه ها نیز شود.
وی اضافه کرد: زمانی که مشکلی به روش پیگیری حل نمی شود، می توان با رسانه ای کردن آن مساله را پیگیری کرد، چرا که با رسانه ای شدن مشکلات، دستگاه ها خود را پاسخگوتر می دانند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم با اشاره به این که ایرنا ،خبرگزاری نظام است و جایگاه بی طرفی را ثابت کرده است، گفت: مباحث جناحی و شائبه های سیاسی جایگاهی در مطالب منتشر شده این رسانه ندارد.
گزارش از: سمیه حیدری
2805/ 6133/