دهمين جشنواره ملي موسيقي جوان به دبيري هومان اسعدي و با حضور 457نوازنده و خواننده از 7 تا 23شهريورماه در تالار رودكي برگزار ميشود. در سالهاي اخير برخي استعداديابيهاي موسيقي در سطح كشور انجام شده و تا حدودي نيز در شناساندن بعضي جوانان خوشصدا به موسيقي كشور موفق بودهاند؛ هرچند اين محافل يا برنامههاي استعداديابي، هيچ برنامهيي براي فعاليتهاي آتي استعدادهاي شناختهشده خود نداشتهاند. جشنواره موسيقي جوان در سال1378 با هدف شناسايي و تشويق جوانان مستعد در موسيقي و همچنين ارزشگذاري صحيح براي آنها تاسيس شد. اين جشنواره ابتدا در فضايي محدودتر نسبت به شرايط امروزي خود داير شد و رفتهرفته به صورت تصاعدي در تمام جوانب رشد كرد. هيات داوران جشنواره موسيقي جوان تاكنون متشكل از برجستهترين و شاخصترين موسيقيدانهاي كشورمان بوده است. از دوره نخست اين جشنواره در سال78 تا به امروز، بزرگاني نظير محمدرضا درويشي، منصور نريمان، حسين عليزاده، شهرام ناظري، علياكبر شكارچي، حسن رياحي، مصطفي پورتراب، سيمون آيوازيان، رافائل ميناسكانيان، محمدعلي كيانينژاد و... داوري جشنواره موسيقي جوانان را در بخشهاي مختلفي نظير كلاسيك، سنتي، نواحي و... برعهده داشتهاند. همچنين طي ادوار مختلف، افرادي نظير آذين موحد، كامبيز روشنروان، فريد سلمانيان، محمد سرير، داريوش پيرنياكان و هومان اسعدي بهعنوان دبير جشنواره موسيقي جوان، اجراي آن را برعهده گرفتهاند. نخستين دوره از جشنواره موسيقي جوان سال78 در خلال پانزدهمين دوره از جشنواره موسيقي فجر در سه بخش كلاسيك، سنتي و مقامي در محل تالار رودكي برگزار شد. در آن دوره از 547نفر شركتكننده، 474نفر به بخش نهايي راه يافتند و نهايتا به رأي هيات داوران، يك نفر به عنوان پديده، 59نفر به عنوان مقام اول، 41نفر به عنوان مقام دوم و 19نفر به عنوان مقام سوم و 2نفر نيز به عنوان هنرمند خلاق و نوآور شناخته شدند. دوره بعدي اين جشنواره در سال79 با رشد دو برابري تعداد شركتكنندگان روبهرو بود اما از آن تعداد نيز فقط 449نفر به مرحله نهايي راه يافتند. در دوره سوم، به برگزيدگان جشنواره موسيقي جوان فرصت داده شد تا در هفدهمين دوره از جشنواره موسيقي فجر به روي صحنه رفته و هنر خود را به نمايش بگذارند. از نكات بارز در دورههاي چهارم و پنجم جشنواره موسيقي جوان در سالهاي 81 و 82 نيز ميتوان به حذف بخش مقامي از جشنواره و اضافه شدن بخش علمي به آن اشاره كرد.
تدوين و طراحي فراخوان دهمين دوره جشنواره موسيقي جوان، با برگزاري جلسات مختلفي بلافاصله پس از برگزاري دوره نهم آن انجام و مقرر شد دوره دهم اين فستيوال بزرگ موسيقي، در همان سه بخش موسيقي ايراني، كلاسيك و نواحي برگزار شود؛ مضاف بر اينكه در بخش موسيقي ايراني، يك بخش زيرمجموعهيي با نام بخش ويژه موسيقي دستگاهي به جشنواره اضافه شود كه در اين بخش موضوع تسلط بر كل دستگاهها و آوازها براساس يكي از روايتهاي معتبر رديف و توانايي اجراي بداهه به رأي هياتداوران گذاشته شود.
با انتشار فراخوان جشنواره دهم، تعداد مجموعه آثار ارسالشده به دبيرخانه جشنواره جمعا به 1200 اثر رسيد كه با اتمام داوري مرحله اول، نام ۴۵۷نفر از راهيافتگان به مرحله نهايي اين جشنواره اعلام شد. بيشترين تعداد آثار ارسالي در بخش موسيقي دستگاهي مربوط به سازهاي سنتور، تنبك، تار و بعد كمانچه، سهتار، آواز و ني و كمترين تعداد در سازهاي قانون و عود بوده است.
بزرگان در جشنواره موسيقي جوان
صاحبخبر -