به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا، رضا خدیوی عصر امروز در مراسم کلنگزنی مرکز جامع سلامت گلها با اشاره به کمک و یاری خیران در بخشهای مختلف بهداشت و درمان کشور، اظهار کرد: کمکها و خدمات خیران به بخشهای مختلف نظام و دولت جزو افتخارات ما محسوب میشود.
وی با اشاره به اهمیت بخش پیشگیری قبل از درمان، گفت: هزینههای بخش پیشگیری یکصدم هزینههای بخش درمان است، بنابراین باید این بخش را توسعه داد.
رییس مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان این که هدف از ساخت این مراکز بهداشتی توسعه پیشگیری است، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که دولت در طرح تحول در نظام سلامت به دنبال آن است، توسعه امر عدالت اجتماعی در بحث بهداشت است که مهمترین شاخص آن سطح دسترسی به پزشک و متخصصین بهداشتی در زمینههای مختلف است.
خدیوی با بیان این که شاید بتوان گفت خیابانی به نام خیابان آمادگاه جزو افتخارات بخش درمان استان است، خاطرنشان کرد: در زمینههای بهداشتی و وجود پزشکان متخصص و فوق تخصص ما در سطح بالاتری نسبت به کشورهای همرده خود در دنیا قرار داریم، اما باید سؤال کرد که آیا همه مردم دسترسی آسان و بدون دغدغه به پزشک متخصص داشته و توانایی پرداخت هزینههای درمانی تخصصی را نیز دارند.
وی دسترسی آسان به امکانات پزشکی را از جمله مهمترین شاخصهای عدالت در امر بهداشتی دانست و گفت: برخلاف بسیاری از کشورهای دنیا که سلامت به عنوان یک کالا به مردم عرضه میشود، در ایران یک حق اجتماعی است و ما موظف هستیم ک زمینه سلامتی عموم مردم در کشور را فراهم کنیم.
رییس مرکز بهداشت استان اصفهان وضعیت دسترسی مناطق حاشیهنشین شهرها به خدمات بهداشتی را نامناسب توصیف کرد و اذعان کرد: مناطق حاشیهنشین با وجود این که دود شهرها را میخورند و اسم شهر را یدک میکشند از امکانات بهداشتی کمتری نسبت به مراکز شهرها برخوردار هستند که ما به دنبال فراهم آوری این امکانات برای آنها هستیم.
خدیوی اجرای طرح ایراپن در شهرضا را در راستای پیشگیری از بیماریها توصیف کرد و اظهار کرد: یکی از مهمترین بخشهای حوزه سلامت که تأثیر بسزایی در ارتقای سطح سلامت عمومی دارد، سرمایهگذاری در بخش پیشگیری از ابتلا به بیماریها در سنین و گروههای مختلف اجتماعی است که ایجاد مراکز سلامت در این جهت انجام میشود.
وی با اشاره به کمکهایی که خیران برای تجهیز بخش دیالیز بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) کردهاند، تصریح کرد: شهرستان شهرضا از نظر سرمایههای اجتماعی از جمله دستبهخیر بودن بسیار غنی است و خیران کمکهای زیادی در این حوزه به شهرستان خود کردهاند.
رییس مرکز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان کرد: طرحهای دکتر شاهمحمدی در سال 72 در شهرضا در زمینه سلامت روان به الگوی سازمان جهانی بهداشت در سالهای گذشته تبدیل شده است.
خدیوی ادامه داد: در سال 1386 که سازمان جهانی با شعار ارتقاء سطح سلامت روان در جهان در زمینه سلامت روان به صورت جدی وارد شد، از خدمات کشور ایران و شهرستان تقدیر شد و در نامگذاریها و لوگوهای همان سال از طرحهای ایرانی در این زمینه استفاده شد.
وی در پایان گفت: همین سابقه قوی شهرضا در اجرای طرحهای موفق بوده است که موجب شد طرح ایراپن به صورت پایلوت در این شهرستان اجرا شود.
انتهای پیام/63072/آ ۴۰/
∎