شناسهٔ خبر: 14928315 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

برنامه پنجساله وزارت بهداشت برای مقابله با ایدز

صاحب‌خبر -
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، از برنامه ۵ساله این وزارتخانه برای کاهش موارد ابتلا به ایدز در کشور خبر داد و گفت: هدف گذاری ما، درمان ۹۰درصد مبتلایان به ایدز است.

به گزارش مهر، دکتر علی اکبر سیاری یکی از اقدامات انجام شده از سوی وزارت بهداشت در حوزه بهداشت و پیشگیری را تدوین و ابلاغ «برنامه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر در ایران» عنوان کرد و گفت: امروز سلامت مردم از ناحیه بیماری‌های غیر واگیر به خطر افتاده است. هشت عامل خطر رفتاری و چهار عامل بیولوژیک که منجر به بروز بیماری‌های قلبی، آسم، سرطان و دیابت می‌شوند، عامل ۷۶درصد مرگ و میرها در کشور هستند. به همین منظور برای پیشگیری و کنترل این موارد برای هر شهروند یک پرونده سلامت تشکیل دادیم.

وی همچنین پرونده الکترونیک سلامت را یکی از زیرساخت‌های لازم در اجرای این برنامه دانست و گفت: تا امروز تمام استان‌ها آموزش و اقدامات اولیه لازم را در زمینه پرونده الکترونیک سلامت انجام دادند. همچنین بخشی از اطلاعات ۴۱میلیون و ۵۰۰هزار نفر از جمعیت شهری و روستایی در این سامانه وارد شده است و هر روز به این تعداد افزوده می‌شود.

معاون وزیر بهداشت، افزود: کاهش نرخ اعتیاد، مرگ و میر ناشی از حوادث، روغن ترانس موجود در غذاها و همچنین بهبود وضعیت سلامت روان جزو برنامه‌های ما قرار دارند. به همین منظور برنامه «ایراپن» با مد نظر قرار دادن این موارد و بهبود این موارد و ارزیابی خطر در زمینه پیشگیری از چهار بیماری دیابت، سرطان، آسم و بیماری‌های تنفسی و همچنین بیماری‌های قلبی برای جمعیت ۳۰تا ۷۰سال در شهرستانهای نقده، شهرضا و مراغه در حال حاضر به صورت پایلوت اجرا می‌شود. غربالگری سرطان روده بزرگ، دهانه رحم و پستان توسط بهورزان در این برنامه مد نظر قرار داده شده است.

وی همچنین از آمادگی وزارت بهداشت برای عملیاتی کردن برنامه «ایراپن» در سراسر کشور تا پایان دولت یازدهم خبر داد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تشکیل و تحکیم خانواده، ترویج ازدواج سالم و پرهیز از تاخیر آن، برگزاری کارگاه آموزشی برای زوجین، توجه به سلامت مادر و کودک و زایمان طبیعی و ایمن را از اولویت‌های مهم این وزارتخانه بر شمرد و گفت: در راستای بهبود وضعیت فرزندآوری، برنامه‌های متعددی در زمینه آموزش به زوجین داریم. همچنین با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و معاونت درمان در حوزه ناباروری نیز خدماتی را ارائه می‌کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین به هدف گذاری پنج ساله برای کاهش نرخ ابتلا، شیوع و همچنین انتقال بیماری ایدز اشاره کرد و گفت: طبق این استراتژی تا پنج سال آینده باید ۹۰درصد موارد مبتلا به ایدز شناسایی شوند. همچنین ۹۰درصد آنها درمان شوند که بعد از این درمان در ۹۰درصد آنها بیماری دیگر قابل انتقال نباشد. این برنامه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به تصویب رسید و ابلاغ شد.

برچسب‌ها: