حاجی رضا تیموری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه استفاده از مولدهای مقیاس کوچک از جمله فعالیت های این شرکت است گفت: در استان همدان در سه سال گذشته علاوه بر مراجعه 40 سرمایه گذار با مجموع ظرفیت سرمایه گذاری به قدرت 210 مگاوات به شرکت برق، برای 137 مگاوات موافقت نامه صادر شده است.
وی ادامه داد: در این مدت برای 85 مگاوات نیز پروانه احداث صادر شده که از این میزان 38 مگاوات قرارداد مبادله شده و 9.6 مگاوات بهره برداری شده است.
وی با اشاره به فعالیت های اجرایی این شرکت در زمینه انرژی های نو و مولدهای مقیاس کوچک اظهار کرد: یکی از مباحث اقتصاد مقاومتی که جزو اهداف وزارت نیرو است و در سال های اخیر تلاش و سرمایه گذاری بسیاری در این راستا انجام شده استفاده از انرژی های تجدیدپذیر است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کشور ایران دارای اقلیمی خشک بوده و از نظر منابع آبی در تنگنا قرار دارد، بنابراین تولید برق از منابعی به غیر از منابع آبی همواره در دستور کار دولت قرار دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان ادامه داد: بر اساس برنامه ششم، وزارت نیرو موظف است پنج هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی را تا پایان برنامه احداث کند که از این میزان 22 مگاوات در هفته دولت امسال درکشور افتتاح می شود و 100 مگاوات دیگر تا پایان امسال در کشور احداث می شود.
وی با بیان اینکه در این راستا در استان همدان نیز اقدامات خوبی انجام شده و در حال پیگیری است گفت: از جمله این اقدامات احداث 125 کیلووات نیروگاه خورشیدی برای چهار مسجد و هشت مدرسه و ساختمان شرکت توزیع برق استان است.
تیموری با اشاره به مکان یابی برای احداث 10 نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی صدور موافقت نامه در این باره ابراز کرد: احداث 2 نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی توسط سرمایه گذار خارجی در دست اقدام است و انتظار می رود تا پایان امسال بهره برداری برسد.
وی عنوان کرد: همچنین اقدامات لازم برای احداث 2 نیروگاه 30 مگاواتی توسط سرمایه گذار خارجی به سرپرستی آقای مرادی در حال انجام است.
تیموری با بیان اینکه پیش بینی می شود تا پایان امسال نیز 10 مگاوات دیگر به بهره برداری برسد، اظهار کرد: همچنین برق منطقه ای باختر نیز برای 134 مگاوات در 6 نقطه استان همدان ساختگاهایی در درون پست های انتقال شناسایی کرده که فرصت مناسبی برای حضور سرمایه گذاران است.
وی احداث خطوط و پست های انتقال، فوق توزیع و توزیع برای جذب سرمایه گذاران را از دیگر فعالیت های عمده این شرکت دانست و تصریح کرد: در استان 692 هزار مشترک از خدمات برق استفاده می کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه 100 درصد جمعیت شهری و روستایی استان از نعمت برق برخوردارند بیان کرد: در دولت یازدهم ، سه روستا برق دار شده و در مجموع یک هزار و 67 روستای استان برق دار هستند.
وی یادآور شد: طول خطوط انتقال فوق توزیع و توزیع موجود در استان که تامین کننده برق مشترکان است به 20 هزار کیلومتر رسیده است که طی سه سال گذشته یک هزار و 41 کیلومتر آن احداث شده است.
تیموری با بیان اینکه 120 مگاولت آمپر در سه سال گذشته به ظرفیت پست های فوق توزیع اضافه شده است عنوان کرد: جمع سرمایه گذاری انجام شده در سه سال اخیر در تولید، انتقال و فوق توزیع یک هزار و 580 میلیارد ریال و در بخش توزیع یک هزار و 400 میلیارد ریال بوده که به طور میانگین سالیانه یک هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سه سال اخیر 184 متقاضی صنعتی به قدرت 121 مگاوات پذیرفته شده اند که از جمله آنها فروسیلیس ملایر و ذوب آهن غرب در اسدآباد بوده است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه مصرف انرژی در بخش صنعت از ابتدای سالجاری تا پایان مردادماه امسال 4.7 درصد رشد داشته است گفت: برق باختر در سال جاری 22 طرح به مبلغ 2 هزار و 210 میلیارد ریال در دست اجرا دارد که در بخش توزیع 600 میلیارد ریال در دست اجرا است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به فعالیت های انجام شده شرکت در دولت تدبیر و امید اظهار کرد: عمده ترین بخش فعالیت های شرکت در راستای کاهش تلفات انرژی، کنترل پیک بار مصرفی و مدیریت مصرف انرژی، استفاده از انرژی های نو و مولدهای مقیاس کوچک و احداث خطوط و پست های انتقال، فوق توزیع و توزیع برای جذب سرمایه گذاران بوده است.
تیموری افزود: توسعه و اصلاح و بهینه سازی شبکه های برق روستاها، صرفه جویی در مصرف آب نیروگاه شهید مفتح و توسعه خدمات الکترونیکی دولت نیز از دیگر فعالیت های صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به اهمیت کاهش تلفات انرژی تصریح کرد: جلوگیری از هدر رفت انرژی یکی از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است.
وی با بیان اینکه در سه سال گذشته درصد تلفات شبکه های توزیع برق استان همدان از 16.7 درصد به 11.8 درصد کاهش یافته است گفت: در این سه سال 604 میلیون کیلووات ساعت از هدررفت انرژی جلوگیری شده که اگر با قیمت تمام شده بدون لحاظ کردن سوخت نیروگاه ها محاسبه شود معادل 600 میلیارد ریال صرفه جویی شده است.
تیموری یادآور شد: پرت انرژی به دو صورت فنی و غیر فنی اتفاق می افتد که تلفات فنی ناشی از تلفات تاسیسات و شبکه های موجود است.
وی ادامه داد: اقدام های متناسب با تلفات فنی شامل تعدیل روشنایی معابر، استفاده از ترانس های کم ظرفیت و ترانس های کم تلفات، تعدیل بار خطوط فشار متوسط و فشار ضعیف، اصلاح سطح مقطع سیم ها و کابل های موجود در شبکه ها، اصلاح لوازم اندازه گیری معیوب و سایر اقدامات فنی می شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان خاطرنشان کرد: جمع آوری برق های غیر مجاز، تست و بازرسی لوازم اندازه گیری و جلوگیری از انحراف جریان مصرفی در کلیه تعرفه ها نیز از جمله فعالیت های مطرح در بحث غیر فنی به شمار می رود.
وی با بیان اینکه در مجموع اقدامات موثری صورت گرفته تا روند کاهش تلفات ادامه داشته باشد و امید است تلفات انرژی برق در استان تا افق 1404 به پنج درصد برسد افزود: در این زمینه نیروهای انتظامی، دستگاه قضایی استان و همکاران شرکت در تمام واحدهای تابعه همکاری خوبی داشته اند.
تیموری با اشاره به کنترل پیک بار مصرفی و مدیریت مصرف انرژی عنوان کرد: صرفه جویی و بهینه مصرف کردن انرژی از دیگر مصادیق اقتصاد مقاومتی است.
تیموری تصریح کرد: پیک بار استان همدان در سال 92 به میزان 626 مگاوات بوده که اگر روند افزایش پنج درصد کشوری را داشتیم باید پیک بار 725 مگاوات را تجربه می کردیم اما همراهی مردم باعث شد تا درصد رشد مصرف در استان به 2 درصد محدود شود.
وی اضافه کرد: به عبارتی پیک بار استان طی سه سال اخیر از 626 مگاوات به 649 مگاوات رسیده است که اگر مدیریت نمی شد به 725 مگاوات می رسید.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: با مشارکت و همراهی مشترکان در تمام تعرفه ها و همچنین اقدامات فنی و غیر فنی صنعت برق حدود سه هزار مگاوات مدیریت شده است که اگر این اتفاق نمی افتاد به طور قطع در گرمای تابستان با کمبود نیرو و اعمال خاموشی همراه بودیم.
وی ضمن تقدیر از همراهی و مشارکت مشترکان برق استان گفت: صرفه جویی و بهینه مصرف کردن انرژی برای خود مشترکان و همچنین صنعت و جامعه منافع بسیاری دارد.
تیموری خاطرنشان کرد: کاهش مبلغ هزینه های برق مصرفی، کاهش آلودگی های زیست محیطی، افزایش پایداری برق و استقرار ولتاژ شبکه، نگهداشت منابع زیرزمینی برای آیندگان و اختصاص هزینه های تولید برق به سایر زیرساخت های مورد نیاز کشور از جمله این منافع است.
شرکت توزیع برق استان همدان حدود 689 هزار و 605 مشترک را زیر پوشش قرار داده است.
دوم تا هشتم شهریور ماه که مصادف با شهادت شهیدان رجایی و باهنر است، به نام هفته دولت نامگذاری شده است.
1181/6993
ارمغان سه ساله دولت تدبیر و امید در همدان (8)
مراجعه 40 سرمایه گذار متقاضی احداث مولدهای مقیاس کوچک در همدان
همدان- ایرنا- مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: 40 سرمایه گذار متقاضی احداث مولدهای مقیاس کوچک به قدرت 210 مگاوات طی سه سال اخیر به استان همدان مراجعه کرده اند.
صاحبخبر -