به گزارش قدس آنلاین از تبریز، اسماعیل جبارزاده در آیین بهرهبرداری از پروژههای صنعت برق استان، با بیان این که برقرسانی یکی از مهمترین خدماتی است که به مردم ارایه میشود، اظهار داشت: تامین و توزیع برق از جمله ضروریات اداره جامعه است.
وی با انتقاد از بیتوجهی محض به صنعت برق استان در دولت گذشته، گفت: انبارهای صنعت برق استان در جریان زلزله ارسباران خالی از هرگونه تجهیزات شد و در سال 92 میزان مصرف برق در استان بیش از تولید آن بود.
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه سهم استان از انبوه درآمدهای نفتی در دولت گذشته، حجم زیادی از بدهی بود، افزود: بسیاری از شرکتهای ما در آغاز فعالیت دولت یازدهم به پیمانکاران بدهکار بودند و وزارت نیرو نیز یکی از بدهکارترین وزارتخانهها بود.
جبارزاده با بیان اینکه در دولت قبل، درآمدهای وزارت نیرو صرف پرداخت یارانه میشد، افزود: همه این مشکلات این وزارتخانه را در شرایط سختی قرار داده بود و سرمایهگذاران داخلی به دلیل این شرایط تمایلی به سرمایهگذاری در صنعت برق نداشتند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه از بدو ورود به استان، افزایش تولید برق را در دستور کار قرار دادیم، افزود: اولویت ما در این زمینه جذب سرمایهگذار خارجی بود و خوشبختانه توانستیم یکی از شرکتهای توانمند از نظر مالی و فنی را برای تولید برق در استان جذب کنیم.
وی با بیان اینکه حداقل خواسته ما از این سرمایهگذار، تولید 2000 مگاوات برق است، افزود: از مدیران صنعت برق استان انتظار دارم بر این خواسته پافشاری و شرایط تحقق آن را از وزارتخانه نیرو و دستگاههای ملی به جد پیگیری کنند.
استاندار آذربایجانشرقی تشریح کرد: وزیر محترم نیرو با این شرط که امکانات اتصال برق تولید شده به شبکه توزیع در استان وجود داشته باشد با این سرمایهگذاری موافقت کرده، بنابراین انتظار بعدی ما این است که زیرساختهای لازم در این زمینه نیز مهیا شود.
جبارزاده، تأمین برق مطمئن و مورد نیاز را شرط اساسی توسعه در استان دانست و گفت: با تمام توان در کنار تلاشگران صنعت برق استان هستیم تا این مهم را تحقق بخشند.
استاندار آذربایجان شرقی، اجرای پروژه تونل انرژی در تبریز را اقدام ارزشمندی برای تامین برق پایدار این کلانشهر عنوان کرد و گفت: ما به دنبال تقویت زیرساختها هستیم و معتقدیم که منابع و اعتبارات باید در این راستا هزینه شود.
این مسؤول افزود: ارزش پروژههایی که امروز اجرا میشوند بسیار بیشتر از پروژههایی است که در زمان وفور درآمدهای نفتی اجرا میشد، چرا که کار کردن با دست خالی هنر است و ما امروز بدون استفاده از بودجه دولتی، منابع و امکانات مختلف را به کار گرفتهایم.
جبارزاده با بیان اینکه اعتماد بخش خصوصی به صنعت برق سرمایه بزرگی است، خواستار ترویج و تشویق بخش خصوصی به ایجاد نیروگاههای کوچک برق در قالب شرکتهای دانشبنیان و با محوریت مهندسان صنعت برق استان شد و از آمادگی سیستم بانکی برای حمایت مالی از ایجاد این نیروگاهها خبر داد.
وی همچنین با قدردانی از مدیران، کارکنان و پیمانکاران صنعت برق استان، بر صرفهجویی در مصرف انرژی برق تاکید کرد.