شناسهٔ خبر: 14953852 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پروژه آبیاری تحت فشار 1109 هکتاری دشتی بوشهر بهره برداری شد

بوشهر-ایرنا- به مناسبت هفته دولت روز یکشنبه در آیینی پروژه اجرای سیستم آبیاری تحت فشار یکهزار و 109 هکتار از اراضی کشاورزی دشتی استان بوشهر به بهره برداری رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا،فرماندار دشتی دراین آیین گفت:اجرای پروژه آبیاری تحت فشار و استفاده از روشهای نوین آبیاری در مزارع کشاورزی شهرستان دشتی یکی از برنامه های اولویت دار برای کاهش مصرف و استفاده بهینه از منابع آبی در اراضی کشاورزی در این شهرستان است.
غلامرضا مهر جو افزود: برای اجرای این پروژه 77 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی وزارت جهاد و کشاورزی هزینه شده است.
وی اضافه کرد: از 12 هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی شهرستان دشتی تاکنون در بیش شش هزار هکتار پروژه آبیاری تحت فشار اجرا شده است که نقشی بسیار مهم در کاهش مصرف آب و بهبود محصولات کشاورزی این شهرستان داشته است.
فرماندار دشتی تاکید کرد: امسال نیز اجرای پروژه های آبیاری تحت فشار در برنامه های اولویت دار شهرستان قرار دارد و کشاورزان می توانند با استفاده از کمک های دولت در اراضی کشاورزی آبی خود از این سیستم آبیاری اجرا کنند.
وی گفت: همچنین امروز در آیینی عملیات اجرایی سد ذخیره و تغذیه مصنوعی قیز قلعه درمنطقه دشت پلنگ شهرستان دشتی استان بوشهر آغاز شده است.
فرماندار دشتی یادآورشد: در اجرای این پروژه بیش از 25 هزار متر مکعب خاکبرداری و سنگ ریزی خواهد شد.
مهر جو افزود: با اجرای این سد سالانه بیش از 10 میلیون و 600 هزار مترمکعب آب ذخیره می شود.
وی اضافه کرد: این سد سالانه باعث تقویت و تغذیه بیش از سه میلیون متر مکعب آب برای سفره های زیر زمینی منطقه دشت پلنگ خواهد شد.
مهر جو ادامه داد: اعتبار اولیه برای اجرای این پروژه 64 میلیارد ریال است که برای تکمیل این پروژه بیش از 85 میلیارد ریال اعتبار دیگر مورد نیاز است.
فرماندار دشتی تاکید کرد: دشت آبی پلنگ به دلیل استفاده بیش از حد از منابع آن به یکی از دشت های با بیلان منفی شهرستان تبدیل شده است و براساس بررسی کارشناسان سازمان آب استان بوشهر تراز افت سالانه این دشت حدود نیم متر در سال است که اگر این روند ادامه یابد در چند سال آینده این دشت به طور کامل خشک خواهد شد.
مهرجو ادامه داد: این وضعیت منابع آبی برای دشت پلنگ به عنوان قطب کشاورزی دشتی بسیارخطرناک است و اجرای این پروژه نقش بسیارخوبی در تقویت سفره های زیر زمینی و منابع آبی این دشت مهم کشاورزی دارد.
شهرستان دشتی با 80 هزار نفر جمعیت و مرکزیت شهر خورموج قطب دوم کشاورزی استان بوشهر در 80 کیلومتری جنوب بوشهر واقع است.
7206/6043/ 6045