به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه اِموری آتلانتا برای حدود ۷۰۰ زن و مرد مبتلا به بیماری قلبی، یک سخنرانی عمومی پراسترس از لحاظ روانی برگزار کردند. سپس جریان خون به سوی قلب آنها را اندازه گیری کردند.
به دکتر ویولا واکارینو، زنان ۵۰ سال و جوان تر حدود ۴ برابر مردان همسن و سال خود یا زنان مسنتر با کاهش جریان خون به سوی قلبشان مواجه شدند.
به گفته وی، کاهش جریان خون موسوم به میوکاردیال ایسکمیک، میتواند موجب بروز حمله قلبی شود.
واکارینو در این مورد میگوید: «به نظر میرسد زنان جوانتر بیش از مردان و زنان مسنتر مستعد تاثیرات ناشی از استرس بر قلبشان هستند.»
کارشناسان همواره میدانستند که زنان جوانتر بیش از مردان همسن و سال خود پیامدهای بدتری را بعد از حمله قلبی تجربه میکنند، اما قادر به توضیح کامل آن نبودند.
در این مطالعه، محققان ۶۸۶ بیمار بین ۳۴ تا ۷۹ سال را که مبتلا به بیماری قلبی دائم بودند ارزیابی کردند. برخی از آنها دچار حملات قلبی شده بودند و برخی دیگر شرایطی نظیر آنژین قلبی (درد قفسه سینه) داشتند.
محققان از این افراد خواستند تا در مورد موضوع تعیین شده سخنرانی کنند. به حضار هم گفته شده بود که واکنش مثبتی نسبت به آنها نشان ندهند تا بر میزان استرسشان افزوده شود.
انجام آزمایشات تصویربرداری قبل و بعد از سخنرانی آشکار ساخت که زنان جوانتر در مقایسه با مردان همسن و سال خود دارای کاهش بیشتر جریان خون به سوی قلب بودند.
کاهش جریان خون در یک سوم زنان ۵۰ سال یا جوانتر مشاهده شد، اما فقط در ۸ درصد از مردان این رده سنی این کاهش مشاهده شد.
از اینرو محققان عنوان میکنند استرس فاکتور مهمی برای زنان مبتلا به بیماری قلبی است.
∎