شناسهٔ خبر: 14951248 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل محیط زیست خوزستان: 900 میلیارد ریال برای احیای کارون اختصاص می یابد

اهواز - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به برنامه پنج ساله دولت برای رودخانه کارون گفت: 900 میلیارد ریال برای احیای رودخانه کارون در سال جاری ابلاغ شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا احمدرضا لاهیجان زاده یکشنبه در سومین روز همایش خوزستان و دولت یازدهم با محوریت عملکرد دولت در حوزه محیط زیست که در تالار مهتاب اهواز برگزار شداظهار کرد: در راستای بهبود شرایط رودخانه کارون اختصاص 87 هزار میلیارد ریال اعتبار طی پنج سال مصوب شده است که در نخستین سال این برنامه امسال 900 میلیارد ریال به این امر اختصاص می یابد.
وی با تاکید بر تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شرق اهواز افزود: این تصفیه خانه با 90 درصد پیشرفت نیاز به 500 میلیارد ریال اعتبار دارد و تلاش می شود امسال به بهره برداری برسد.
لاهیجان زاده با اشاره به مشکلات سد گتوند علیا در خوزستان اظهار کرد: در دولت یازدهم و به دستور رئیس جمهوری، مشکلات این سد در شورای عالی آب کشور طرح و با تشکیل یک کمیته برای تعیین تکلیف آن تصمیم گیری شد.
وی با اشاره به ادامه بحث سد گتوند اضافه کرد: درباره این سد باید تصمیم گیری شود و مطالعات به سرانجام برسد.
لاهیجان زاده همچنین با اشاره به پژوهشی که در زمینه آب و خاک انجام شده گفت: در اهواز و ماهشهر (خورموسی) نتایج نگران کننده از وضعیت آب و خاک به دست آمده است که نشان می دهد آلودگی به آب و خاک منتقل شده است.
وی تصریح کرد: بخشی از این آلودگی به فعالیت فلرهای نفتی (مشعل ها) و آثار بلندمدت آن بازمی گردد.

*پنج تصفیه خانه فاضلاب در نوبت
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به سخنان قاطع رهبری درباره محیط زیست و ابلاغ سیاست های کلی نظام در حوزه محیط زیست و تاکید رئیس جمهوری در این باره اظهار کرد: دولت یازدهم در سه سال گذشته با وجودی که در سخت ترین شرایط بودجه ای قرار داشت سعی کرد که محیط زیست را در اولویت تصمیم گیری خود قرار دهد.
وی افزود: در سال های اخیر از 9 تصفیه خانه فاضلاب صنعتی در پتروشیمی تخت جمشید، کشت و صنعت های نیشکر، پالایشگاه گاز بیدبلند، پتروشیمی بندر امام و پالایشگاه گاز مسجدسلیمان بهره برداری شده است.
لاهیجان زاده با بیان اینکه تصفیه خانه های فاضلاب شهری باید تسریع شود اظهار کرد: اجرای تصفیه خانه فاضلاب رامهرمز، خرمشهر، ماهشهر، بندرامام و شادگان که به دلیل کمبود اعتبار متوقف شده بود از سال 1394 دوباره فعال شده و اکنون 13 تا 23 درصد پیشرفت دارند.
وی با اشاره به مجهز شدن 95 درصد بیمارستان های استان به سیستم تصفیه فاضلاب عفونی افزود: به جز یکی دو بیمارستان نظامی در استان همه بیمارستان ها به این سیستم مجهز شده اند.
لاهیجان زاده اضافه کرد: همه بیمارستان های استان مجهز به سیستم اتوکلاو (بی خطرسازی زباله عفونی) شده اند.
وی یکی از معضلات استان در سال های گذشته را دفع پسماندهای خطرناک و ویژه دانست و گفت: اکنون از این بابت نگرانی نداریم و 15 سیستم پسماندسوز در منطقه ویژه ماهشهر برای این منظور راه اندازی شده است.
لاهیجان زاده تاکید کرد: مشکل کنونی استان ساماندهی پسماندهای شهری است.
وی با اشاره به نوسازی صنایع افزود: واحدکلرآلکالی پتروشیمی بندر امام و حذف جیوه از فرآیند تولید که آلودگی زیادی برای خوریات به همراه داشت همچنین واحد گوگرد سازی پالایشگاه آبادان و برج خنک کننده شرکت ایرانول از دور خارج شده اند.


*آبگیری 63 درصد هورالعظیم
لاهیجان زاده همچنین با تشریح عملکرد دولت در کاهش آلودگی هوا گفت: 6 واحد نیروگاه رامین گاز سوز شده اند و سوخت فسیلی (مازوت) به کلی از این نیروگاه حذف شده است.
وی افزود: ماه گذشته قرارداد جمع آوری گازهای همراه نفت در شرکت مناطق نفتخیز جنوب منعقد شد و قرار است این قرار داد برای شرکت اروندان نیز امضا شود.
لاهیجان زاده اظهار کرد: توزیع بنزین و گازوئیل یورو4 از پارسال در اهواز و از ابتدای سال در شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان از دیگر اقدامات در این زمینه بوده است و ماهانه 10 میلیون لیتر بنزین در این سه شهر توزیع می شود.
مدیرکل محیط زیست خوزستان همچنین با اشاره به فعالیت هایی که برای مقابله با ریزگردها انجام شده اظهار کرد: با توافق با سازمان آب و برق قرار است که حقابه تالاب ها تامین شود و با بارندگی های خوب و وقوع سیلاب، امسال شاهد آبگیری تالاب های استان بودیم.
وی افزود: با همکاری سازمان آب و برق اکنون 63 درصد تالاب هورالعظیم آبگیری شده است.
لاهیجان زاده با اشاره به بیابان زدایی هشت هزار هکتار توسط قرارگاه خاتم، اضافه کرد: 155 میلیارد ریال اعتبار برای مالچ پاشی و نهالکاری در سطح 9 هزار هکتار به اداره منابع طبیعی اختصاص داده شده است.
وی تاکید کرد: مطالعات شناسایی کانون های داخلی گرد و غبار نیز پارسال به اتمام رسید و اکنون نقشه راه مشخص شده است.
لاهیجان زاده راه اندازی چهار ایستگاه آنلاین پایش رودخانه ای، آنالیز مستمر بنزین و راه اندازی پنج ایستگاه جدید سنجش آلودگی هوا را از دیگر اقدامات دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: صدور حکم تخریب برای یک هزار و 100 هکتار از حوضچه های غیرمجاز پرورش ماهی، اجرای طرح انتقال آب کارون به تالاب شادگان، رهاسازی 70 راس آهو در منطقه حفاظت شده دیمه، مشخص کردن 570 کیلومتر از محدوده تالاب های استان، سرشماری و حلقه گذاری پرندگان و راه اندازی دو نهالستان در پالک ملی دز نیز از جمله این دستاوردها بوده است.
وی همچنین با اشاره به ثبت آبشار شوی به عنوان نخستین اثر ملی طبیعی خوزستان افزود: تصویب هشت منطقه حفاظت شده جدید در راستای ارتقای کمی و کیفی مناطق تحت مدیریت سازمان در دستور کار قرار دارد.
لاهیجان زاده اضافه کرد: 2 هزار و 239 نفر صیاد و شکارچی غیرمجاز در فاصله سال های 92 تا 95 دستگیر و به مراجع قضایی تحویل داده شدند.
وی آموزش را یکی از برنامه های اصلی محیط زیست دانست و گفت: آغاز اجرای نخستین مدرسه طبیعت در اهواز، آموزش به 160 هزار دانش آموز تحت عنوان طرح محیط یار و افزایش تعداد تشکل های مردم نهاد از 13 در سال 1391 به 53 تشکل در سال 1395 در همین راستا صورت گرفته است.
لاهیجان زاده با بیان اینکه محیط بان خوزستانی برای نخستین بار حائز عنوان کارمند نمونه کشور شده است اظهار کرد: اداره کل محیط زیست خوزستان در این سال ها رتبه نخست را در بخش آموزش استان ها، رتبه نخست در روابط عمومی، رتبه عالی در ارزیابی عملکرد، رتبه نخست در جشنواره صنعت سبز، رتبه نخست در برخورد با شکار و صید را کسب کرده است.
در این همایش که با حضور محمد درویش مدیرکل مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد از سید ناصر موسوی، مهدی زبید، مهدی بن رشید، رضا قپانچی و احمد دهیمی به عنوان محیط بانان نمونه خوزستانی تقدیر شدو از سیدمحمد رادمنش به عنوان فعال محیط زیست همچنین انجمن رفتگران طبیعت خوزستان، انجمن دوستداران طبیعت ایذه و دهدز و انجمن درختکاری شوش به عنوان تشکل های فعال محیط زیست تجلیل به عمل آمد.
7151/6065