به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اصفهان بیدار، شاید از خود پرسیده باشید در یک پایگاه موفق روی چه برنامه هایی تأکید می شود که باعث جذب جوانان شود؟ راز موفقیت یک پایگاه موفق چیست؟ اصلا رابطه ی بین دین و سیاست در جامعه چگونه باید باشد و بسیج با چه کیفیتی بین این دو رابطه برقرار کرده است؟ آیا بسیج، فقط جای افراد مذهبی ست یا هر کسی با هر عقیده ای میتواند با آن همکاری و فعالیت داشته باشد؟
فرماندهی پایگاه برتر بسیج، جناب آقای اعتصامی به این سؤالات پاسخ داده اند.
لطفا خودتان را معرفی کنید .
سید مهدی اعتصامی هستم. ۱۰ سال است که مسئول پایگاه امام حسن(ع) از حوزه ۱۴ هستم. از همان روز که امام خمینی فرمودند کمربندها را محکم ببندید ما هم محکم ایستادیم تا یک حفاظ و حصار دور جوانان و خودمان بکشیم تا از شر بلایا و آفات و هجمه های دشمنان در امان باشیم و به کادرسازی مشغول شدیم، تا جوانان برای خودشان، برای نظام و برای خانواده شان و با استفاده از تکامل اخلاقی که به دست آورده اند به قله های رفیع دست پیدا بکنند.
سپس تیم های ورزشی، جلسات قرآن، اردوهای تفریحی و زیارتی برپا کردیم و درکنار آنها افرادی که کمتر در این موضوعات بودند را به این جو خوب و معنوی وارد کردیم.
در حوزه ی خودمان یا اول بودیم یا دوم، در سپاه ناحیه دو بار مقام دوم و دو بار اول شدیم که یک بار آن در استان بود. از نظر معنویت پایگاه ما در گلزار شهداست و ارتباط ما با تمامی مراکز ورزشی و علمی پایدار است. در امر به معروف بیشتر تذکر لسانی را در دستور کار داریم.
متأسفانه در قسمتی که ما هستیم اراذل و اوباش به نسبت به مقدار بیشتر وجود دارند و ما به گونه ای با آنان برخورد می کنیم که هم مراقب رفتارشان هستند و هم اینکه به بسیج احترام می گذارند. به نوعی در حال جذب آنها هستیم. ما چندین بار کمک هایی به این افراد کرده ایم ولی هرکجا که ببینیم اعتبار شهر و نظام زیر سؤال می رود، بدون شوخی با آنان برخورد می کنیم.
در کل تا امروز چندبار پایگاه برتر شدید؟
از سال ۱۳۸۶ تاکنون، چهار بار مقام اول را بدست آوردیم، چها بار هم دوم شدیم. امسال هم در کل استان اول شدیم.
راز موفقیت شما در برتری پایگاه شما چه بوده است؟
اول از همه تغییری که در خودمان بوجود آوردیم و از جهات ظاهری و باطنی تغییر کردیم مؤثر بود. سپس کادر بسیار محکمی ساختیم. در مراکز ورزشی و پارک ها نیرو جذب کردیم. دیدار با خانواده شهدا، اصلاح رابطه بین افراد را هم انجام دادیم. ارتباط با مساجدی که از نظر عقیدتی سازگاری چندانی با ما ندارند، در حدی که عقاید آن ها در ما اثر نکند هم در زمره ی کارهای مهم ما بوده است و بعضا از آنها کمک هایی هم دریافت کرده ایم. هم با روحانیت، هم با نخبگان شهر ارتباط داریم و کمک های علمی و آموزشی می گیریم. در داخل هم جلسات مختلف شهدا و … گسترش پیدا کردند. همین ارتباط و استفاده از افرادی که سطح بینش بالایی دارند و زحمتکش هستند باعث شده که ما موفق باشیم. نوعی پیشرفت همه جانبه را در دستورکار خود گذاشته ایم.
به نظر شما تأکید بیشتر باید روی کدام برنامه در بسیج باشد؟
از حضرت آقا سؤال شد که بسیج باید نظامی باشد یا فرهنگی؟ حضرت آقا فرمودند ۱۰۰ درصد فرهنگی باشد، ۱۰۰ درصد نظامی باشد. وقتی که باید فرهنگی عمل کنیم، فرهنگی هستیم و وقتی که بحث نظامی لازم شد، آنرا انجام می دهیم. بیشتر روی حلقه های صالحین، خودسازی، حفظ اطرافیان در خط عقیدتی خودمان و امر به معروف و در کنار این ها بر ورزش تأکید داشته ایم.
چه مقدار از تکنولوژی استفاده می کنید؟
کاملا، شاید ما چیزی فراتر از حد کامل از تکنولوژی استفاده می کنیم. نشریه هایی ساخته ایم و آنها را در سطح شهر پخش می کنیم. روحانیت و طلاب شهر که در خط ولایی و بسیجی هستند، به ما کمک فراوانی می کنند.
معمولا حلقه های صالحین را چگونه برگزار می کنید؟ روال آن چگونه است؟
طبق ابلاغیه عمل می کنیم ولی خود ما هم تنوعی به آن اضافه می کنیم. مثلا به جوانانی که بیشتر اهل تفریح هستند کتاب هایی می دهیم یا در پارک با آنها جلسه می گذاریم. هر ماه یک بار با افراد بزرگ مثل پزشکان یا مهندسان یا افراد بازاری، جلساتی داریم، و ما از آنها مطلب یاد می گیریم و به بقیه آموزش می دهیم.
شما در پایگاه خود، بیشتر روی دیانت تأکید دارید یا روی سیاست؟
ببینید اگر سیاست در خدمت دیانت نباشد، فایده ای ندارد. سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ما است. اگر بخواهیم در سیاستی وارد شویم که دوز و کلک کاری در آن نهفته است، دیگر فایده ای ندارد. ما نمی خواهیم افراد نظامی تربینت کنیم که صرفا نظامی عمل کنند. میخواهیم سلاح در اختیار عقایدی بگذاریم که وقتی در میدان جنگ ایستادند، نهایت مقاومت و ایستادگی را از خود نشان دهند. بیشتر بر دیانت تأکید کردیم و سیاست را پیرو دیانت قرار داده ایم.
این پایگاه معمولا چقدر از وقت شما را به خود اختصاص می دهد؟
وقت بسیار زیادی از من می گیرد، در حقیقت مسئولیت فرماندهی وقت بسیار زیادی می گیرد و باعث ایجاد دغدغه های فراوان برای من است که این هماهنگی و تأمین بودجه و … وقت زیادی می طلبد. ما باید مدت های فراوان روی بچه های پایگاه کار کنیم تا افرادی که از نظر عقیدتی ضعیف هستند، تقویت شوند و این موضوع خود دغدغه های بسیاری برای ما می سازد.
با خانواده های خود بچه های بسیجی پایگاه، ارتباطی دارید؟
بله، درحقیقت در همان ابتدای کار ما ارتباط با خانواده فرد را شروع می کنیم، تا خانواده بداند که فرزندش کجا می آید و چه فعالیتی انجام میدهد. هراز گاهی هم خانواده ی متربیان را دعوت کرده ایم و به آنها نشان داده ایم که چه فعالیتی برای افراد انجام می دهیم.
غیر از بزرگان و سپاه، بیشتر با چه کسانی مشورت می کنید؟
بیشتر با بچه های یک دبیرستان که زیاد هم مذهبی نیستند و در کنار آنها با یک گروه مذهبی هم مشورت دارم. بین این دو گروه تعادل را برقرار کرده ایم. همه را از فرماندهان بسیج انتخاب نکرده ایم، از دبیران مدارس هم افرادی را می آوریم تا موضوعات اخلاقی را برای افراد آموزش دهند. چون شاید جوانان مطالبی را از یک دبیر ریاضی بهتر قبول کنند تا من.
در طول سال چند عضو جدید می گیرید؟
بیشتر در زمستان جذب بیشتری داریم تا تابستان. امسال حدود ۱۴ نفر جذب کردیم.
اگر نکته ی پایانی یا توصیه ای که فکر می کنید ممکن است برای بقیه ی پایگاه ها هم مفید باشد بگویید.
به همه ی عزیزانی که دغدغه ی دین و نظام و کشور و جوانان را دارند، این نکته را می گویم که در همین دنیا فقط می توانیم توشه ای برای آخرت جمع کنیم. همه ی این شکنجه ها که قبل از انقلاب کشیدیم و شهدایی که دادیم و مصائبی که در این ۳۷ سال بر جانبازان وارد شد، همه به خاطر تکامل خودمان است. در این مسیر هرچه میتوانند تلاش کنند و تا میتوانند در مقابل افکار و عقاید منحرف دشمن بایستند. اولین کارسازی برای خود خانواده شخص است، بعد از آن، سود و فایده این بحث به نظام میرسد.
باتشکر از اینکه وقت خود را در اختیار ما گذاشتید.