امروز از فاز نخست شبکه ملی اطلاعات با حضور معاون اول رئیس جمهور رونمایی شد. این شبکه محدودیتی برای کاربران ندارد همچنین رئیس سازمان فناوری اطلاعات در آیین رونمایی از این پروژه اشاره کرد شبکه ملی اطلاعات از هرگونه هک و حمله ای مصون است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبکه ملی ارتباطات که قرار است، طی سه مرحله افتتاح شود در گام نخست امروز در فاز اول خود با حضور معاون اول رییس جمهور و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به بهره برداری رسید.
یکی از اهداف راهاندازی شبکه ملی اطلاعات این است که کاربران ایرانی در سطح کشور بتوانند در هر زمان و مکانی و با هر نیازی به این شبکه دسترسی داشته و از ظرفیتهای آن برای انجام خواست ارتباطی خود استفاده کنند.
محورهای سه فاز نهایی این شبکه ملی به شرح زیر است:
1. فاز نخست دسترسی به خدمات
خدمات دولت الکترونیک و سایر خدمات دیجیتال، خدمات ویدئویی داخلی در کشور، دسترسی به اینترنت، انواع خدمات نوین از قبیل پرداخت موبایل.
2. فاز دوم
خدمات ویدوئویی HD داخلی با هزینه مقرون به صرفه در کلانشهرها، خدمات الکترونیکی عمومی.
3. فاز سوم
خدمات ویدئویی HD و خدمات ابری پهن باند، داخلی با هزینه مقرون به صرفه در شهرهای بزرگ.
تمامی ارتباطات بانکی بر روی شبکه ملی اطلاعات است
نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات هدف از راهاندازی این شبکه را این گونه اعلام کرد: وقتی میگوییم شبکه ملی یعنی اینکه در چارچوب جغرافیای کشور بتوانیم دارای یک شبکه باشیم که با مدیریت، کنترل و امنیت خودمان و با کیفیت پایدار به همه سرویس دهیم و هر زمانی که لازم باشد خدماتمان را کم، زیاد و گسترده کنیم.
وی ادامه داد: خوشبخانه کل ارتباطات بانکی ما روی شبکه ملی اطلاعات است و بخش اصلی شبکه بر روی محیط انتقال اینترنت نبوده هیچ دسترسی روی آن نیست که مورد حمله و صدمه قرار گیرد.
جهانگرد با بیان اینکه مجموعه مراحل طی شده در شروع برنامه شبکه ملی در قانون پنجم توسعه تعریف مصوب داشت، گفت: اواخر سال ۱۳۹۲ مصوبه به طور موجز مورد تصویب قرار گرفت تا دارای یک شبکه توانمند، کوشا، امن با قابلیت موبیلیتی در سراسر کشور داشته باشیم. برنامه تدوین شده در اواخر سال ۱۳۹۴ به سمع و نظر نخبگان رسید و از آن زمان تا کنون یک ستاد هفتگی کار مربوط به اجرای این شبکه را دنبال میکند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه حدود 19 مركز داده استاني داریم که مجموعه تمام اینها شبکه ملی اطلاعات را شکل می دهند، برخی از فواید راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را به شرح ذیل عنوان کرد:
هزینه نهایی کاربر در پایان برنامه کاهش پیدا می کند.
ظرفیت ترافيك پر سرعت در این شبکه به مردم می رسد.
ترافيك کشور در 4 نقطه با هم تبادل می شود.
ستون فقرات شبکه فیبر بین استانی اضافه شده و ظرفیت شبکه از 600 به 4000 مگابیت اضافه شده است.
جهانگرد ادامه داد: ساختار مبتنی برصوت با همكاري گروه هایی ایرانی به شبکه فیبر نوری تبدیل شده است و الان مجموعه کل کشور از سه مسیر به فیبرنوری متصل هستند.
فاز دوم و سوم شبکه ملی اطلاعات در دهه فجر و روز مخابرات افتتاح می شود
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با تاکید بر فعالیتهای مربوط به زیرساخت ها و توانمندسازی شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: بازنگری مقررات و قوانین برای ایجاد محیط اقتصادی و فعال، فعالیت های مربوط به حفظ حریم شهروندان، فعالیتهای مربوط به خدمات محتوایی پایه و پیوست فرهنگی و فعالیت های مربوط به حوزه انتقال، شبکه های دسترسی از اقدامات انجام شده برای توانمندسازی این شبکه بود.
جهانگرد با ابراز امیدواری نسبت به تحقق بستر استقرار شبکه، امنیت و افزایش محتوای بومی با راه اندازی فاز اول شبکه ملی اطلاعات افزود: فاز دوم این شبکه دهه فجر امسال و فاز سوم در روز مخابرات سال آینده راه اندازی میشود.