شناسهٔ خبر: 14942343 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

راههای مقابله با قاچاق کالا و لباس

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران از اجرای سیستم کدگذاری پوشاک برای کاهش قاچاق خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛مهدی یکتا - دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در گفتگو با برنامه روی خط خبرگفت: سیستم کد گذاری اجناس یک سیستم بین المللی است که در 120 کشور جهان استفاده می شود.
 

وی افزود: این یک سیستم پیشرفته است و ویژگیهای آن چه در داخل و چه در خارج از کشور قابل رهگیری است. آقای یکتا تاکید کرد: کدهای اجناس توسط ماموران قابلیت شناسایی و خواندن دارد و این سیستم کد گذاری از 13 شهریور بصورت آزمایشی اجرا می شود.

دبیراتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: کد گذاری کالاها دراین طرح در جهت مبارزه با قاچاق پوشاک و در جهت شناسایی کالاهای سالم و قاچاق کمک می کند.
 

یکتا ادامه داد: 70 درصد پوشاک از طریق واردات انجام می شود که 99 درصد این واردات قاچاق است. زیرا بازار پوشاک به دلیل جنسهای ارزان و بی کیفیت چینی و اجناسی که از آسیای شرقی وارد می شود از بین رفته است و هیچ محصولی یارای مقابله با این اجناس بی کیفیت و ارزان را ندارد.
 

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در پاسخ به اینکه واردات ارزان پوشاک از چین و ترکیه قدرت رقابت را از تولیدکننده داخلی گرفته است و چرا تولید ملی پوشاک قدرت رقابت با واردات را ندارد؟ گفت : مشکل ما واردات لباس از ترکیه نیست بلکه واردات کالاها و لباسهای بی کیفیت از ترکیه است. اینها به بازار لباس و کالای داخلی ما صدمه می زند.
 

 یکتا در خاتمه تاکید کرد: یکی از مشکلات تولید پوشاک کشور، ظرفیت محدود و غیرصنعتی واحدهای تولیدی و ناکامی در برندسازی و صنعتی سازی تولید است. برای حل این مشکل باید سعی کنیم برندها را به مردم بشناسانیم و باید در راه توسعه برندها کمک کنیم.

منبع:شبکه خبر