شناسهٔ خبر: 14939532 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کاهش19 درصدی بارندگی در سیستان و بلوچستان

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سیستان وبلوچستان گفت: متوسط بارندگی از ابتدای سال آبی 94-95 تاکنون نسبت به متوسط بارندگی مشابه سال آبی 93-94، 19.75 درصد کاهش داشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، اتابک جعفری با بیان این‌که امروز در شرایط بد آبی قرار داریم و مردم باید در مصرف آب صرفه‌جویی کنند، اظهار کرد: از همین حالا جنگ آب حس می‌شود اگر قبلا هرکس در بحث آب برای منطقه خود پیگیر بوده باید با یک بازنگری حوزه‌ای و فرامنطقه‌ای این موضوع را پیگیری کند.

وی از سه پروژه بزرگ، مدت دار و در  دست اجرای شرکت آب منطقه‌ای خبر داد و عنوان کرد: این پروژه‌ها شامل سه طرح سدسازی، 2 طرح شبکه آبیاری و زهکشی و چهار طرح خط انتقال آب است.

جعفری ادامه داد: 38 طرح سد سازی، تامین آب و آبرسانی، شبکه های آبیاری و زهکشی و پیشگیری از سیل خاتمه یافته نیز در حال بهره برداری است.

وی با اشاره بر این‌که تاکنون بیش از 8 هزار و 224 حلقه چاه غیرمجاز در استان شناسایی شده افزود: حجم تخلیه آب از این چاه‌ها 380 میلیون مترمکعب در سال است.

جعفری خاطرنشان کرد: 3 هزار و 117 چاه مجاز دارای پروانه در استان فعال است که 216 میلیون مترمکعب اضافه برداشت دارند.

این مسئول در خصوص زیرساخت‌های طرح تامین آب طرح 46 هزار هکتاری سیستان تصریح کرد: هدف از خروجی مستقل بهره‌برداری سد چاه نیمه چهارم، تخلیه اضطراری مخزن چاه نیمه چهارم به رودخانه سیستان، تامین و انتقال حجم مفید به میزان 600 میلیون مترمکعب در سال جهت مصارف کشاورزی اراضی پایین دست تالاب هامون به صورت ثقلی، تامین و انتقال 62 درصد آب مورد نیاز طرح 46 هزار هکتاری بوده است.

وی مجهز کردن چاه‌های مجاز، برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز و واگذاری کار به مردم و استفاده از ظرفیت مردمی را سه محور اصلی طرح تعادل‌بخشی مدیریت منابع آبی دانست.

وی ادامه داد: درحال حاضر 33 طرح سد سازی قابل بهره‌برداری در سطح استان سیستان وبلوچستان وجود دارد.

جعفری با اشاره براین‌که از سمت رویکرد سازه‌ای باید به سمت رویکرد نرم رفت، تصریح کرد: بحث سازه‌ای بسیار برجسته‌تر از مدیریت آبی بوده که سازه‌های آبی همیشه اجرا نمی‌شوند و در سال‌های آینده در استان سد در حال اجرا نخواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان ادامه داد: در مجموع 2 میلیارد و مترمکعب ظرفیت ذخیره آب سدهای استان است که حجم آب ذخیره شده در سدها تاکنون یک میلیارد و 260 میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت سال گذشته 9 درصد افزایش داشته است و حجم موجود مخازن سدهای استان 64 درصد کل حجمی است که سدها می‌توانند آب ذخیره کنند.

جعفری گفت: پیش از این اولویت اول شرکت آب منطقه‌ای ایجاد سد بود و تقریباً تلاش شرکت برای پشتیبانی این کارها ساماندهی شده بود، اما در دولت تدبیر و امید بحث تعادل بخشی در اولویت قرار گرفت.

انتهاي پیام

برچسب‌ها: