به گزارش خبرنگار ایرنا، استان کردستان در مجموع هفت هزار و 850کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که شش هزار کیلومتر آن راه روستایی و هزار و850 کیلومتر آن راه اصلی و فرعی است.
کردستان 227 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و به دلیل بازارچه های مرزی، مرز رسمی باشماق مریوان، جاذبه های تاریخی و طبیعی و مراکز تجاری یکی از مقاصد گردشگری منطقه غرب کشور محسوب می شود و آمار سالانه ورود گردشگران داخلی و خارجی به این استان گواه این مدعا است اما جاده های استان کشش ترافیک و ترددهای بالا را ندارد و این موضوع را در میزان تصادفات و نارضایتی مردم به خصوص گردشگران در عبور از مسیرهای استان می توان شنید.
دولت یازدهم از زمان آغاز فعالیتش تلاش خود را برای توسعه راه های استان آغاز کرد و با اختصاص اعتبار مورد نیاز به خصوص در سفر سال گذشته رییس جمهور به استان، نشان داد که به فکر توسعه راه های استان است.
*** ساخت 800 کیلومتر راه در کردستان دستاورد دولت
مدیر ساخت و توسعه راه های اداره کل راه و شهرسازی کردستان در ارتباط با دستاوردهای دولت در حوزه ساخت راه گفت: در این مدت در مجموع 804 کیلومتر راه با چهار هزار و 500میلیارد ریال اعتبار در استان ساخته شده است که از این میزان 160 کیلومتر راه بین شهری با دو هزار و 300میلیارد ریال و 644 کیلومتر راه روستایی با دو هزار و 200 میلیارد ریال بوده است.
رامین محمودی افزود: حوزه ساخت و توسعه راه های اداره کل راه و شهرسازی وظیفه احداث راه های روستای و بین شهری اعم از فرعی و اصلی را بر عهده دارد.
او گفت: راهسازی یکی از فعالیت های عمرانی هزینه بر و زمان بر است و با توجه به ویژگی های جغرافیایی استان کردستان که سخت گذر و کوهستانی است راهسازی نیاز به بودجه بیشتری دارد به عنوان مثال برای احداث هر کیلومتر راه روستایی حدود پنج میلیارد ریال در استان باید هزینه کرد که رقم بالایی است.
او به آسفالت راه های بین شهری در سه سال فعالیت دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: در سال 92 در مجموع 43.2 کیلومتر، در سال 93 هم 55 کیلومتر و در سال 94 نیز 40.25 کیلومتر و در مجموع 138کیلومتر از راه های بین شهری استان با حدود دو هزار میلیارد ریال اعتبار آسفالت شد.
او به پروژه های اولویت دار استان در حوزه راه نیز اشاره کرد و گفت: اکنون هشت پروژه اصلی در حوزه ساخت راه به طول متوسط 90 کیلومتر و با پیشرفت فیزیکی تقریبی 81 درصد در استان در دست اجرا است.
مدیر ساخت و توسعه راه های راه و شهرسازی کردستان در ادامه به تشریح جزئیات این پروژه ها پرداخت و افزود: پروژه کنارگذر سقز در یک باند به طول 9.5 کیلومتر با پیشرفت 85 درصد، پروژه باند دوم سقز - دیواندره حد فاصل شهر سقز تا شهر صاحب حدود 12 کیلومتر با پیشرفت فیزیکی 80 درصد، پروژه باند دوم سقز - دیواندره حد فاصل زرینه به طرف دیواندره به طول شش کیلومتر با پیشرفت فیزیکی 95 درصد و پروژه باند دوم دیواندره - سنندج حد فاصل دو راهی بیجار تا روستای حسین آباد به طول 25 کیلومتر و پیشرفت فیزیکی 70 درصد از جمله این پروژه ها است.
محمودی از پروژه باند دوم سنندج - کامیاران - گاوشان به طرف گردنه مروارید به طول 10 کیلومتر و پیشرفت 90 درصد، باند دوم محور سنندج همدان – گنجی – دهگلان به طول شش کیلومتر و پیشرفت 95درصد، کنار گذر جنوبی بیجار به طول 11.5 کیلومتر و پیشرفت 80 درصد و پروژه ساخت راه اصلی سنندج - مریوان حد فاصل تیژ تیژ گاران به طول 10 کیلومتر و پیشرفت 70 درصد به عنوان دیگر پروژه های اولویت داره حوزه ساخت راه های استان نام برد.
*** هزار میلیارد برای روکش راه های کردستان هزینه شده است
بعد از ساخت هر راه حفاظت و نگهداری از آن به حوزه راهداری واگذار می شود که مسوولیت روکشی آسفالت، نصب علایم راهنمایی و رانندگی، نصب حفاظ و ایمن سازی در جاده ها را برعهده دارد.
مدیر راهداری راه و شهرسازی کردستان نیز در مورد اقدامات دولت تدبیر و امید در این حوزه در استان کردستان گفت: در حوزه راه های بین شهری شامل بزرگراه، راه اصلی و فرعی در استان در این مدت در بیش از 600 کیلومتر روکش آسفالت با هزار میلیارد ریال اعتبار انجام شده است.
محمدراشد مدرس گرجی اظهار کرد: در حوزه راه روستایی نیز در سال های 93 و 94 حدود 110کیلومتر روکش آسفالت با صرف اعتباری معادل 110میلیارد ریال انجام شد.
او به رفع نقاط پرحادثه به عنوان دیگر عملکرد حوزه راهداری در سه سال اخیر اشاره کرد و گفت: احداث باند کندرو گردنه تیتور در محور سنندج - مریوان به عنوان یکی از پروژه های مهم این حوزه به طول 11کیلومتر در دستور کار قرار گرفت که شش کیلومتر از آن با صرف 55 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید و عملیات اجرایی پنج کیلومتر باقی مانده نیز آغاز شده ودر صورت تخصیص اعتبارات مورد نیاز تا نیمه اول سال 96 به بهره برداری می رسد.
او همچنین به اصلاح و رفع سه مقطع پرحادثه نیز در استان اشاره کرد و گفت: این پروژه به طول یک کیلومتر و با هزینه کردن 10 میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
وی به احداث باند کندرو گردنه ورودی سروآباد محور سنندج - مریوان به عنوان دیگر اقدامات راهداری در راستای رفع موانع و نقاط حادثه خیز نام برد و گفت: در راستای اجرای این پروژه پنج کیلومتر با اعتبار 15میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
او احداث روشنایی در راه های استان را از دیگر اقدامات راهداری نام برد و گفت: روشنایی معابر گردنه مه گیر صلوات آباد محور سنندج - همدان به طول 15کیلومتر آغاز شده که تاکنون پنج کیلومتر آن با هشت میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
او به پروژه روشنایی تونل گردنه خان محور سقز - بانه نیز اشاره کرد و افزود: این پروژه به طول یک کیلومتر و با صرف هفت میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
مدیر راهداری راه و شهرسازی کردستان در ادامه به اقدامات جاری و ارتقاء ایمنی شامل خط کشی و نصب علائم و حفاظ و نگهداری ابنیه فنی در جاده های استان نیز اشاره کرد و گفت: در مدت سه سال دولت تدبیر و امید 214میلیارد ریال اعتبار در این بخش هزینه شده است.
مدرس گرجی به وضعیت ماشین آلات حوزه راهداری استان نیز گریزی زد و افزود: اکنون 360دستگاه ماشین آلات موجود است که از این تعداد در سه سال اخیر 20 دستگاه جدید خریداری و به ناوگان ماشین آلات راهداری استان اضافه شده است.
وی به هزینه کردن دو هزار میلیارد ریال اعتبار در سه سال اخیر در حوزه ماشین آلات در استان اشاره کرد و گفت: در قالب راهداری زمستانی نیز در سه سال گذشته بیش از 200میلیارد ریال برای برف روبی هزینه شده است.
به گفته او برای خط کشی جاده های استان در سه سال اخیر 80 میلیارد ریال برای بیش از شش هزار کیلومتر هزینه شده و بیش از 150میلیارد نیز صرف ایمن سازی جاده ها ونصب حفاظ گردیده است.
او اصلاح 57 نقطه پرحادثه و ایمن سازی و اصلاح آن با صرف بیش از 100 میلیارد ریال را از دیگر اقدامات راهداری کردستان در سه سال اخیر عنوان کرد.
مدیر راهداری راه و شهرسازی کردستان به اقدامات ویژه و خاص حوزه راهداری در سه سال اخیر دولت تدبیر و امید نیز اشاره کرد و گفت: تثبیت و بازیافت سرد با سیمان در محورهای استان، اجرای آسفالت پلیمری، اجرای آسفالت الیافی، ممیزی ایمنی راه های شریانی استان، مطالعات تدقیق سرعت در محورهای شریانی استان، مطالعه، تدوین و طراحی و پیاده سازی سیستم مدیریت راه RMS مبتنی بر GIS بر شبکه راه های استان و بررسی توسعه سامانه هوشمند نرم افزاری و سخت افزاری مدیریت یکپارچه حوادث و تصادفات جاده ای از نقطه نظر امداد رسانی و علل وقوع حادثه و ثبت در استان کردستان از جمله این اقدامات است.
*** بهره برداری از 90پروژه عمرانی در سطح استان
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان هم در مورد بهره برداری از پروژه های عمرانی در سه سال اخیر در استان گفت: در سال 92، 38 پروژه، 93 ، 39پروژه و 94 هم 13پروژه عمرانی با هزینه 500 میلیارد ریال در استان به بهره برداری رسید.
شهرام ملکی به پروژه احداث کانون فرهنگی بانوان بانه با زیربنای 500 متر مربع و با اعتبار هزینه شده ای به مبلغ پنج میلیارد و 742 میلیون ریال به عنوان یکی از این پروژه ها نام برد که در سال 92 به بهره برداری رسید و گفت: در سال 92 همچنین پروژه احداث و تجهیز شیر خوارگاه و اورژانس اجتماعی سنندج با زیربنای هزار و 822 متر مربع و با اعتبار هزینه شده ای به مبلغ 14 میلیارد ریال از دیگر پروژه های به بهره برداری رسیده است.
او گفت: همچنین در سال 94 پروژه تکمیل و تجهیز مرکز توانبخشی دهگلان با زیربنای 400 متر مربع و با اعتبار هزینه شده ای به مبلغ سه میلیارد و 719 میلیون ریال به بهره برداری رسید.
وی بهره برداری از پروژه احداث مرکز سنجش مهارت کارآموزان سنندج در سال 94 با زیربنای هفت هزار و 562 متر مربع و با اعتبار هزینه شده ای به مبلغ 82 میلیارد ریال را از دیگر اقدامات راه و شهرسازی در حوزه عمرانی ذکر کرد.
ملکی همچنین بهره برداری از پروژه احداث مجتمع فرهنگی هنری دیواندره با زیربنای سه هزار و 382 متر مربع و با اعتبار هزینه شده ای به مبلغ 49 میلیارد ریال را از دیگر اقدامات حوزه عمرانی سال 94 این اداره کل برشمرد.
او بهره برداری از پروژه احداث مجموعه ورزشی ایثارگران سنندج با زیربنای پنج هزار و 595 متر مربع وبا اعتبار هزینه شده ای به مبلغ 76میلیارد ریال و بهره برداری از پروژه احداث بیمارستان 32 تخت و خوابی سروآباد با زیربنای سه هزار 589 متر مربع و با اعتبار هزینه شده ای به مبلغ 85 میلیارد ریال را از دیگر اقدامات حوزه عمرانی راه و شهرسازی کردستان برشمرد.
به گفته او در سال 95 نیز پروژه احداث بیمارستان دهگلان با زیربنای سه هزار و 353 متر مربع و با اعتبار هزینه شده ای به مبلغ 111 میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان در ادامه گفت: در مجموع تعداد 13پروژه با سطح زیر بنای 32هزار و 639 مترمربع و جمع اعتبار اختصاص یافته 506 میلیار ریال از سال 1391 تاکنون به بهره برداری رسیده است.
ملکی به پروژه هایی که در سال 1396در صورت تامین اعتبار لازم به بهره برداری خواهند رسید نیز اشاره کرد و گفت: پروژه احداث ساختمان انتقال خون کردستان، ساختمان فرمانداری سقز، احداث ساختمان فرمانداری بیجار، ساختمان فرمانداری دهگلان، پروژه احداث مرکز آموزش فنی و حرفه ای سقز و پروژه احداث مرکز آموزش فنی وحرفه ای کامیاران از جمله پروژه هایی است که در صورت تخصیص اعتبارات لازم در سال 96 به بهره برداری می رسد.
ملکی اظهار کرد: پروژه های احداث بیمارستان 217 تختخوابی سقز و احداث بیمارستان 117 تختخوابی بانه از سال 1391 با میانگین پیشرفت فیزیکی 35درصد هر کدام تاکنون به حدود 60درصد افزایش یافته اند که در صورت تامین اعتبار لازم در سال 1396 به بهره برداری خواهند رسید.
***افتتاح حدود 20هزار واحد مسکن مهر
دولت تدبیر و امید از تمام ظرفیت های موجود برای اتمام واحدهای مسکن مهر در کردستان استفاده کرده و مسوولان در نظر دارند پرونده این طرح ملی را با اتمام و تحویل واحدها به متقاضیان در سال 95 ببندند.
سهمیه استان کردستان در شهرهای بالا و زیر 25هزار نفر در مجموع 39هزار و 207 واحد است که از این تعداد 34هزار و 407واحد آن در شهرهای بالای 25هزار نفر و چهار هزار و 800واحد نیز در شهرهای زیر 25هزار نفر جمعیت در حال ساخت است.
متولی ساخت واحدهای مسکن شهرهای بالای 25هزار نفر اداره کل راه و شهرسازی و زیر 25هزار نفر نیز بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.
مدیر ساختمان و مسکن راه و شهرسازی کردستان با اعلام اینکه پیشرفت واحدهای مسکن مهر کردستان در مجموع 92 درصد است گفت: 26هزار و 568 واحد در سال های گذشته تکمیل و به متقاضیان تحویل داده شده است.
خسرو ویسی افزود: از واحدهای تکمیل نشده نیز بیش از هفت هزار و 283واحد مرحله نازک کاری آن به اتمام رسیده و چهار هزار و 217واحد نیز در مرحله سفت کای و نازک کاری است.
به گفته وی اسکلت بندی 899واحد در حال انجام و 240واحد نیز در مرحله پی ریزی است که امید داریم با تامین اعتبار لازم، پرونده مسکن مهر را در استان ببندیم.
مدیر ساختمان و مسکن راه و شهرسازی کردستان با اشاره به اینکه تاکنون در مسکن مهر کردستان 17هزار و 80میلیارد ریال هزینه شده است گفت: هم اکنون تعداد دو هزار و 600واحد در سطح استان با پیشرفت فیزیکی مناسب در شرف اتمام عملیات ساختمانی است.
او اظهار کرد: برای 40 هزار سهمیه واحدهای مسکن مهر در استان کردستان از محل اراضی ملی و دولتی حدود 400 هکتار زمین در سطح استان واگذار شد.
وی به مشکلات بخش تاسیسات زیربنایی در پروژه های مسکن مهر نیز اشاره کرد و افزود: در بخش تاسیسات زیربنایی آب، برق و فاضلاب 50درصد عملیات اجرایی آن باقی مانده است که بنا بر اعلام دستگاه های خدمات رسان 100میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این تاسیسات مورد نیاز است.
مدیر ساختمان و مسکن راه و شهرسازی کردستان معتقد است به عقب افتادن زمان اتمام واحدهای مسکن مهر ناشی از تورم و گرانی بود که در اواخر سال 90 و 91 بر کشور حاکم شد و می گوید: قیمت های مسکن مهر در ابتدا به صورت مقطوع و به ازای هر مترمربع 300هزار تومان بسته شد.
او افزود: با افزایش دستمزد و قیمت مصالح، بسیاری از پروژه ها دچار رکود شد و برخی از پروژه ها بیش از یکسال تعطیل شد و دولت برای فعال کردن این پروژه ها سه دستور العمل را در سال های مختلف ابلاغ کرد و تا سقف یک میلیون ریال به قرارداد این واحدها اضافه نمود که مشکلات تعدادی از پروژه ها با این دستورالعمل ها حل شد و مشکل دو پروژه هم حتی با این سه دستورالعمل حل نشد و در استان تصمیم به رفع مشکل آنها گرفتیم.
*** تهیه طرح جامع و تفصیلی برای همه شهرهای کردستان
مدیر معماری و شهرسازی راه و شهرسازی کردستان نیز در مورد اقدامات این حوزه می گوید: اکنون تمام شهرهای استان دارای طرح های جامع و تفصیلی معتبر می باشند.
به گفته فرهاد لشکری همچنین چهار طرح، انجام مطالعات مناسب سازی سطح شهر سنندج جهت تردد معلولین و افراد کم توان جسمی و حرکتی، تهیه طرح های طراحی شهری و مناسب سازی خیابان انقلاب سنندج، طرح ساماندهی معبر ورودی سطح شهر سنندج به طرف همدان و مطالعه و طراحی بدنه و منظر شهری بلوار بهشت محمدی از سوی این مدیریت در این مدت انجام شده است.
او تشکیل کارگروه سیما و منظر شهری در شهرداری سنندج و برگزاری منظم جلسات هفتگی را نیز از جمله اقدامات مدیریت معماری و شهرسازی اعلام کرد و گفت: این الگوی نسبتا موفق سبب هم افزایی و حساسیت پذیری بیشتر شهرداری ها و سایر گروهها می شود.
لشکری اظهار کرد: پروژه ها و طرح های متقاضیان و پروژه های موضعی و موضوعی ابتدا در این کارگروه مطرح و پس از بررسی اعضا نتایج به کمیته سیما و منظر شهری مستقر در اداره کل راه و شهرسازی ارجاع داده می شود.
3033/1904
دستاوردهای دولت تدبیر و امید در کردستان(19)
ساخت 800 کیلومتر راه در کردستان دستاورد دولت یازدهم
سنندج- ایرنا- کردستان استانی در غرب کشور در دامنه های زاگرس، گذرگاه های سخت گذر، گردنه های پرپیچ و خم و برف گیر و نقاط حادثه خیزی دارد و توسعه راه ها یکی از خواسته های به حق مردم است که در سال های اخیر همواره به کرات مطرح کرده اند و دولت نیز اکنون به دنبال تحقق این خواسته است.
صاحبخبر -