فناوران- نصرالله جهانگرد درباره انتظارات از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات گفت: ما انتظارمان این است در سطح ملی با استفاده از این شبکه دارای پیکربندی و ارتباط پایایی باشیم تا هر کاربری بتواند از ظرفیت آن استفاده کند و به سهولت بیشتر و کیفیت بالاتر برسد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در شبکه صوت (تلفن) هر کاربر در هر سطح دلخواه می تواند از امکانات استفاده کند طبیعتا در بحث دیتا هم انتظار همین است که علاوه بر رفع نیازهای داخلی بتواند نیازهای بین المللی هم مرتفع شود.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه کاربر نهایی متوجه استفاده از این شبکه نخواهد شد، افزود: در طول دهه گذشته تعابیر ناصحیح مثل اینترنت ملی به کار گرفته می شد و همین مساله باعث شده بود کاربران تمایلی به راه اندازی این پروژه نداشته باشند.
جهانگرد گفت: اکنون بخش هایی از این شبکه راه افتاده است. کل شبکه بانکی ما بر این شبکه فعال است بدون اینکه کاربر عادی آن را احساس کند.
وی ادامه داد: در گذشته مسیر ارتباطی باید دور دنیا را برای ارسال دیتا طی می کرد اما اکنون بستر زیرساختی ساخته و مقررات خوبی اعمال شده است.
معاون وزیر ارتباطات گفت: حدود سه هفته قبل هک بسیار سنگینی روی شبکه دیتای ایران صورت گرفت که منجر به اختلال در سرویس های بین المللی شد؛ اما در شبکه های داخلی اختلالی به وجود نیامد و این دستاورد شبکه ملی اطلاعات است.
جهانگرد با بیان موفقیت برخی کشورها در پیاده سازی این شبکه گفت: اغلب کشورها این شبکه را دارند ولی مدل آن بسته به سیاست ها و نوع تهدیدات متفاوت است اما اکثر آن ها در این راه موفق عمل کرده اند.
وی درباره خدمات ارایه شده در فاز اول شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: این شبکه مانند نوزاد انسان است که در ابتدا همه اندام ها را دارد و به مرور زمان به توانایی های بیشتر می رسد. در فاز اول شبکه ملی اطلاعات هم همه زیرساخت ها موجود است اما به تدریج و با افزودن سرمایه های بیشتر توانمندتر خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات درباره بستر اجرایی این شبکه گفت: بستر اصلی شبکه ملی اطلاعات فیبر نوری است اما امکانات ماهواره هم قابل استفاده خواهد بود.
جهانگرد درباره سطح دسترسی کاربران گفت: 100 درصد در کل کشور بر بستر موبایل، ADSL و سایر راه های ارتباطی قابل دسترسی است.