شناسهٔ خبر: 14936485 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

مسئول موسسه غدیر شناسی:

دحوالارض روز خلقت انسان و مقارن با ابلاغ ولایت امیرالمومنین است

مسئول موسسه غدیر شناسی اظهارکرد:روز دحوالارض به تعبیر نمادین متقارن با زمان متولد شدن زمین، خلقت انسان ها و ابلاغ ولایت امیرالمومنین (علیه السلام) می باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛؛ حجت السلام و المسلمین سعید شاه آبادی، مسئول موسسه غدیر شناسی در گفتگو با رفتارنیوز، به مناسبت فرا رسیدن ۲۵ ذی القعده روز دحوالارض اظهار داشت: دحوالارض به معنی گسترش و نقطه آغاز آن از کعبه در روز شنبه ۲۵ ذی القعده بنابر روایات و احادیث بوده است، و از آن به عنوان روز تولد زمین نام برده اند، همین قدر میدانم که کره خاکی ما الان ۷۵٪ آن را آب تشکیل می دهد، یک زمانی ۱۰۰٪ آن آب بود و از یک زمانی بخش هایی از آب بیرون زد و پدیدار شد.

وی افزود: آن نقطه ای که اول بار باید بیرون بیاید قاعدتا مرتفع ترین جا باید باشد، نه مثل زمین مکه که از نظر زمین شناسان جزء نقاط پست و کم ارتفاع است، شاید این نقاط پست و بلندی که الان وجود دارد قبلا  وجود نداشته است، میلیون ها سال همین وضعیت را داشته، زمین از نظر پستی و بلندی دره ها، شکاف ها مرتبا در آستانه تغییر و تحولات در بازه ۱۰۰ ساله یا ۱۰۰۰ ساله به چشم نیاید اما در بازه های زمانی طولانی متفاوت است.

مسئول موسسه غدیر شناسی و کارشناس مذهبی بیان کرد: در رابطه با دحوالارض در دو حوزه، کلامی و اعتقادی و  زمین شناسی باید بررسی کرد، اما از نظر کلامی و اعتقادی همانگونه که در روایات و احادیث بزرگان دین آمده است، یکی از چهار روز ممتاز و بزرگ سال می باشد که روزه آن معادل ۷۰ سال است، هیچ روزی مثل این چهار روز، مبعث پیامبر ۲۷ رجب، ولادت امام زمان(ع) نیمه شعبان، دحو الارض ۲۵ ذی القعده و روز ولایت امیرالمومنین علی (علیه السلام) عید بزرگ غدیر خم ممتاز نیست، از نظر مقام و مرتبه درجه بندی کنیم روز ولایت امیر المومنین علی (علیه السلام) عید بزرگ غدیر خم از همه این روز ها و اعیاد سال افضل تر است، زیرا عید الله الاکبر فقط برای عید بزرگ غدیر خم تعبیر شده است.

شاه آبادی در رابطه با توصیه بزرگان جهت روزه گرفتن در این روز و اجر عملی این کار، تصریح کرد: بزرگان دین توصیه کرده اند که در این روز روزه باشید، ائمه بزرگوار ما اهل مبالغه و اقرار نیستند وقتی عددی می گویند برای اجر عملی، آن عدد اجر خود را دارد، این احتمال هست که عدد بیشتر شود اما کمتر نمی شود، اگر در مفاتیح الجنان آمده ۷۰ سال یا بگویند فلان کار ۷۰ برابر یا ۱۰ برابر، این ها واقعی است، این ها دلالت بر کثرت می کند، حقیقت امر هر جایی ما مواجهه شدیم با بیان اجر عملی واقعا باورمان بشود که بدون مبالغه است.

وی در باب داشتن معلومات دینی زیاد و عمل نکردن به علم دینی پرداخت و اظهار داشت: اگر یک روز، روزه اندازه ۷۰ سال می شود، یک نفر حساب کند ببیند چقدر می شود؟ این فقط یک علم و دانش است و نه علم و باور، معلومات دینی زیاد داریم اما علم دینی و باورمان به دین کم است، مثل شب قدر که همه میداند چقدر افضل است اما... ، پس نتیجه میگیریم در این اجر و پاداش ها تلاش کنیم علممان را به باور تبدیل کنیم، علم بهره عقل است و باور بهره قلب، از مغز تا قلب انسان فاصله نیست اما یک دنیا راه است، ما میدانیم بهشت و جهنم وجود دارد اگر کم عبادت می کنیم به خاطر این ها نیست، علم به قیامت و معاد هست و همه این ها را می دانیم، اما ایمان، یقین و باور نداریم.

مسئول موسسه غدیر شناسی و کارشناس مذهبی از تکلیفی که بر دوش بزرگان دین است گفت: بزرگان، وعاظ، سخنرانان و مبلغان دین دو تکلیف بر دوششان است، یکی دانش دین را افزایش دهند و دومی دانش های دینی ما را به باور های دینی تبدیل کنند که دومی مهم تر از اولی به حساب می آید.

شاه آبادی در خصوص ارتباط دحوالارض با غدیرخم بیان کرد: روز دحوالارض آغاز حرکت یک ماهه پیامبر برای سفر حجه الوداع بود و در روز ۱۸ ذی الحجه مصادف با روز عید غدیر خم ابلاغ و اعلام ولایت امیرالمومنین علی ابن ابی اطالب(علیه السلام) بود، شاید به تعبیر نمادین این تقارن زمانی هدفش از متولد شدن زمین و خلقت انسان ها ابلاغ ولایت امیرالمومنین (علیه السلام) باشد.

وی در پایان یاد آور شد: مردم به این چهار روز سال توجه جدی داشته باشند؛ دحوالارض ناشناخته است با دیگر روزها آشنایی بهتری دارند، امیدواریم از چند روز قبل به مردم اعلام شود و در این روز روزه بگیرند و  سفره های افطاری بدون تجمل در مساجد، دانشگاه ها، ادارات و...  پهن گردد، ان شاالله سفره ی افطاری روز دحوالارض و روز عید بزرگ غدیرخم در کشور باب شود، این  فعالیت ها و سنت های بسیار ارزشمند و سنت هایی مثل اعتکاف؛ برگزاری دعای عهد؛ ندبه، کمیل و مراسم های ولادت و شهادت ائمه اطهار از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

 

 

انتهای پیام/