شناسهٔ خبر: 14934104 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیر‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای کرمانشاه:

مهارت‌آموزی غیر‌تخصصی به اشتغالزایی ضربه می‌زند

مدیر‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه گفت: بیش از 60 درصد جمعیت بیکار و فارغ‌التحصیل کرمانشاه از آموزش‌های تخصصی و مهارت‌های حرفه‌ای برخوردار نیستند.

صاحب‌خبر -

داوود ناصری‌امید امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، ضمن گرامیداشت هفته دولت، اظهار داشت: سال قبل بیش از 500 هزار نفر ساعات قرارداد با آموزش و پرورش برای استفاده از کارگاه‌های فنی و ارائه آموزش‌های مهارت‌آموزی سازمان فنی و حرفه‌ای در استان کرمانشاه منعقد شد.

وی تصریح کرد: با توجه به امکانات و ظرفیت‌های غنی استان در بخش مهارت‌آموزی واحدهای دولتی و خصوصی، ضعف برنامه‌ریزی در توانمندسازی دانش‌آموزان برای کسب مهارت شغلی مناسب در آینده احساس می‌شود.

مدیر‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بیش از 60 درصد از جمعیت بیکاران استان کرمانشاه از مهارت لازم برای ایجاد اشتغالی مناسب بهره‌مند نیستند.

وی به فعالیت 350 آموزشکده فنی و حرفه‌ای در سطح استان کرمانشاه با 220 کارگاه مجهز و عقد تفاهم‌نامه با دستگاه‌های آموزش و پرورش، دانشگاه پیام‌نور و... در سا‌ل‌های گذشته اشاره کرد.

ناصری‌امید با اشاره به عملکرد آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه در سال گذشته، ادامه داد: خدمات آموزشی در مراکز دولتی بیش از 59 درصد اعلام شده است که این رقم در مناطق روستایی 13 درصد، در زندان‌ها هشت درصد‌، مراکز سیار شهری سه درصد، بخش صنایع 4 درصد، جهاد کشاورزی سه درصد و پادگان‌های نظامی 6 درصد بوده است.

مدیر‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه گفت: از 37 هزار نفر دوره بیش از 14 هزار نفر در بخش خصوصی از مهارت‌آموزی لازم بهره‌مند شده‌اند، اما این بخش نیاز به مهارت و تخصص بیشتری دارد و اکنون بیش از یک‌هزار نفر در موسسات، مراکز خصوصی و... به‌عنوان مدیر، منشی و مربی فعالیت دارند. 

ناصری‌امید از مشارکت یکصد‌هزار نفر در بخش آزمون‌های سنجش سازمان فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه خبر داد و گفت: بیش از 90 درصد آزمون‌ها به‌صورت الکترونیکی در شهر کرمانشاه برگزار شد، اما در برخی شهرستان و مناطق روستایی برگزاری این آزمون‌ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: نزدیک به 70 درصد از یکصد هزار نفر مذکور موفق به کسب نمره قبولی در آزمون‌های سنجش سازمان فنی وحرفه‌ای در استان کرمانشاه شدند و گواهی مهارتی دریافت می‌کنند.

ناصری‌امید با اشاره به عملکرد سازمان صنعت معدن و جهاد کشاورزی در سال گذشته، گفت: طبق گزارش این سازمان‌ها، عملکرد آموزش مهارتی جهاد کشاورزی 249 هزار نفر ساعت و به عبارتی 6 هزار و 884 نفر دوره آموزش بوده است و عملکرد مهارت‌آموزی سازمان صنعت، معدن و تجارت در این راستا 250 هزار نفر ساعت شامل 220 دوره آموزشی در سال گذشته بوده است.

مدیر‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه با اشاره به آموزش‌های مهارتی سازمان بهزیستی در سال گذشته، خاطرنشان کرد: این نهاد اجتماعی در گزارش‌های مهارت‌آموزی خود به 120 هزار نفرساعت آموزش مهارتی شامل 440 نفر دوره از سوی این سازمان اشاره دارد.

وی برگزاری این دوره‌های مهارتی را به‌ صورت غیرحرفه‌ای و از سوی خود سازمان‌ها عنوان کرد و گفت: اگر این دوره‌ها با هماهنگی سازمان فنی و حرفه‌ای و به‌صورت استاندارد و تخصصی برگزار شود در ایجاد اشتغال حرفه‌ای کاربرد بیشتری دارد.

این مسؤول با بیان برخی نقاط ضعف و قوت در مهارت‌آموزی‌ها اظهار داشت: می‌توان به‌عدم آشنایی اقشار جامعه با ظرفیت‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای و تخصص اندک دستگاه‌های اجرایی استان در مهارت‌آموزی به کارکنان اشاره کرد.

ناصری‌امید با اشاره به راهکارهای آشنایی جامعه با فعالیت‌های سازمان فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه، بیان کرد: توجه شورای فرهنگی به توسعه مهارت‌های آموزشی و کارآفرینی، عدم موازی‌کاری سایر دستگاه‌ها در امر مهارت‌آموزی، اشاعه فرهنگی از سوی صداوسیما به همراه دانشکده‌ها و کانون‌های فرهنگی، تعامل و همکاری دستگاه‌های اجرایی و صنعتی با نهاد فنی و حرفه‌ای در ارائه خدمات مهارت‌آموزی و... می‌تواند در اشتغالزایی و کسب مهارت‌های حرفه‌ای در کرمانشاه موثر واقع شود.

انتهای پیام/2700/ح40