تیم ملی کرهجنوبی که در گروه A انتخابی جام جهانی با ایران، ازبکستان، چین و سوریه قرار گرفته، پر افتخارترین تیم آسیا در این رقابتها محسوب میشود.
به گزارش ایسنا، تیم ملی فوتبال کرهجنوبی همانند دور گذشته انتخابی جام جهانی در گروه قرار گرفته که ایران، ازبکستان و قطر هم در آن حضور دارند و به نوعی باید با رقبای چهار سال پیش خود رقابت کنند. آنها علی رغم حضور در سید دو قرعهکشی مسابقات، یکی از بختهای اصلی صعود به جام جهانی در این گروه به شمار میروند و از طرفی به خاطر اتفاقات دوره گذشته این مسابقات سخت در تلاش هستند که نتایج گذشته را جبران کنند.
کرهایها پرافتخارترین تیم آسیایی در تمام ادوار جام جهانی به شمار میروند. آنها با هشت حضور پیاپی در جام جهانی و کسب رتبه چهارم جام جهانی ۲۰۰۲ و چندین بار صعود به مرحله حذفی حرف نخست را در آسیا میزنند. کرهایها فقط برای صعود به جامجهانی در این مرحله حاضر نمیشوند بلکه میخواهند به عنوان تیم نخست به مرحله بعد راه یابند؛ اتفاقی که در دوره گذشته ایران مانع از آن شد. کرهایها هم میدانند که رقیبهای اصلی آنها در این مرحله ایران و ازبکستان هستند و میتوانند اتفاق تلخی را برای این تیم رقم بزنند.
تیم ملی کرهجنوبی در این مرحله با چین، سوریه، قطر، کره جنوبی و ازبکستان روبه رو میشود.
پیدایش فوتبال در کرهجنوبی :
فوتبال در کرهجنوبی به دلیل نفوذ آمریکا پس از جنگ کره در سال ۱۹۴۹ تا ۱۳۵۳، همواره رقابت سختی با بیسبال داشته است. کرهجنوبی در سال ۱۹۴۸ به فیفا پیوست ولی تا زمان که لیگ کره با نام کی لیگ در سال ۱۹۸۳ راهاندازی شد، فوتبال به اندازه کافی در این کشور شکوفا نشد.
از سال ۱۹۶۰، کره جنوبی به عنوان قدرت فوتبال در آسیا شناخته شد. به لحاظ تاریخی این تیم با ۹ حضور در جام جهانی که هشت دور آن به صورت متوالی بوده، موفقترین تیم آسیا محسوب شود. کرهجنوبی در سال ۲۰۰۲ به همراه ژاپن میزبان جام جهانی بود و توانست با نفوذ داوران مقابل ایتالیا و اسپانیا به برتری برسد و به نیمه نهایی صعود کند اما شکست مقابل آلمان در نیمه نهایی و مقابل ترکیه در ردهبندی به ماجراجویی این تیم خاتمه داد. در سال ۲۰۱۰ هم کرهجنوبی تا مرحله یک هشتم نهایی صعود کرد. یافته و قادر به رسیدن به دور ۱۶ در جام جهانی ۲۰۱۰ بود.
چشم بادامیها تنها در دو دوره نخست جام ملتهای آسیا هب مقام قهرمانی دست یافتهاند و بعد از آن چهار بار مقام دوم را کسب کردهاند که آخرین بار در سال ۲۰۱۵ مقابل استرالیا میزبان شکست خوردند.
جمعیت: ۵۰ میلیون نفر
پایتخت: سئول
لقب تیم کره: Taegeuk Warriors ( جنگجویان تائهگوک)
ورزشگاه ملی: ورزشگاه جام جهانی سئول
تعداد حضور در جام جهانی: ۹ بار، رتبه چهارم جام جهانی
تعداد حضور در جام ملت های آسیا: ۱۳ بار، دو قهرمانی و چهار نایب قهرمانی
پرگل ترین برد: کره جنوبی ۱۶ – صفر نپال
سنگین ترین شکست: کروهجنوبی صفر – ۱۲ سوئد
بیشترین بازی ملی: هونگ میونگ بو – ۱۳۶ بار
بیشترین گل زده: چا بوم کن – ۵۸ گل زده
سرمربی: اولی اشتیلیکه
رده بندی فیفا و AFC : فیفا ۴۸ – ایافسی ۲
تاریخچه دیدار با ایران:
تیم های ملی ایران و کرهجنوبی تاکنون ۲۸ بار به مصاف هم رفتهاند که نخستین دیدار دو تیم به سال ۱۹۵۸ باز میگردد که ایران شکست سنگین ۵ بر صفر را مقابل این تیم تجربه کرد. این نتیجه بهترین برد کره مقابل ایران است اما در سال ۱۹۹۶ تیم ملی ایران توانست با حساب ۶ بر دو کره را مغلوب خود کند و بهترین نتیجه تاریخ دیدارهای دو تیم را به ثبت برساند.
در ۲۸ بازی گذشته ایران ۱۲ پیروزی، هفت تساوی و ۹ شکست را تجربه کرده است. سه بازی آخر دو تیم که در سالهای ۲۰۱۲، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ برگزار شده هر سه به سود ایران خاتمه یافته است. ایران تاکنون ۳۱ گل وارد دروازه کرهجنوبی کرده و ۳۲ گل هم دریافت کرده است.