شناسهٔ خبر: 14932949 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

رضا توکلی:

لزوم مشارکت همه نهاد‌ها در تولید فیلم با محوریت شهدای منا

گروه هنر: تولید فیلم درباره شهدای منا تنها به عهده سینما و تلویزیون نیست، بلکه تمامی نهادها باید در این حوزه مشارکت کنند.

صاحب‌خبر -

رضا توکلی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره اهمیت موضوعاتی چون فاجعه منا در سینما چنین اظهار نظر کرد: از فاجعه منا نزدیک به یک سال می‌گذرد. طی این مدت نیز خانواده‌های بسیاری از این مصیب عظیم رنج کشید‌‌ه‌اند؛ البته درد این مصیبت تنها به خانواده شهدا مختص نمی‌شود، بلکه تمام مردم ایران، عزادار چنین غمی هستند. 

وی افزود: به هر حال این فاجعه رخ داده، اما باید دید که در مقابل آن چه کاری می‌توان انجام داد. به نظرم عکس‌العمل سیاسی و مردمی در این مورد، صورت گرفته است، اما در حوره فرهنگ و هنر آن انتظاری که می‌رفت برآورده نشده، چون با توجه به اهمیت موضوع، این انتظار وجود داشت که جامعه هنری در این زمینه حداقل چند تله‌فیلم جلوی دوربین ‌ببرد؛ اتفاقی که رخ نداد. 

این بازیگر ادامه داد: به نظر من دلیل کم‌کاری موجود در این زمینه آن نیست که هنرمندان یا مسئولان در این باره دغدغه لازم را ندارند، بلکه به این خاطر است که بودجه لازم برای ساخت فیلم در این حوزه وجود ندارد تا بتوان در این عرصه فیلمی تولید کرد که به صورت مستقیم روایتگر فاجعه منا باشد. البته برای رهایی از این کمبود می‌توان به حاشیه‌های این اتفاق توجه کرد. برای مثال روایت زندگی یکی از شخصیت‌های مهمی که در این فاجعه به شهادت رسیده‌، اتفاق بسیار تاثیرگذاری است. 

در این بخش از گفت‌و‌گو خبرنگار ایکنا متذکر شد که فیلمی با محوریت محسن حاجی حسنی، قاری ممتاز و بین‌المللی کشورمان که در فاجعه منا به شهادت رسید ساخته شده که به زودی روی پرده می‌رود، اما این فیلم به تنهایی نمی‌تواند جوابگوی عمق این فاجعه باشد. 

توکلی با تایید مطلب فوق گفت: به نکته خوبی اشاره کردید، چون عمق این فاجعه به اندازه‌ای بزرگ است که یک فیلم نمی‌تواند جوابگوی آن باشد. در ضمن امیدوارم بزرگان سینما نیز به این حوزه ورود کنند تا با ساخت کارهای فاخر، آثاری تولید شود که بتوان از آنها به عنوان یک کار شاخص و پرمخاطب نام برد. 

وی در پایان تصریح کرد: تولید فیلم در این حوزه تنها برعهده تلویزیون و سینما نیست، بلکه تمام نهادهای فرهنگی که در این زمینه مدعی هستند باید در ساخت کارهای مورد نظر مشارکت کنند. برای مثال مجلس شورای اسلامی می‌تواند با تعیین بودجه برای ساخت چنین کارهایی گام‌های اساسی در این باره بردارد.