وی افزود: در اثر تداوم برگزاری این مسابقات در کل کشور و از جمله استان آذربایجان شرقی پیشرفتهای زیادی حاصل شده است و طبق تجربه داوری در این استان شاهد پیشرفت هر چه بیشتر متسابقین بودهایم.
حنیفی همچنین به چند متسابق این دوره از مسابقات اشاره کرد و افزود: افرادی در این مسابقات شرکت کرده بودند که در لحن نمره 27 را کسب کرده بودند که من به هیچکس این نمره را ندادهام و این نمرات نشان از پیشرفت و ترقی در این استان است.
این استاد برجسته قرآنی عنوان کرد: البته نباید گفت همه پیشرفت کردهاند و بهتر است مؤسسات، مساجد و متولیان قرآنی در این زمینه به فعالیتهای هر چه بیشتر دست بزنند و شاهد حضور گسترده متسابقان در مسابقات باشیم.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای قرآنی کاربردیترین، قویترین و جذابترین فعالیت مذهبی است، تصریح کرد: باید همه ائمه جماعت، موسسات قرآنی و نهادها در این زمینه فعالیت گستردهای از خود نشان دهند؛ زیرا هیچ فعالیت فرهنگی به اندازه فعالیت قرآنی نمیتواند جذاب و تأثیرگذار باشد.
داور سیونهمین دوره مسابقات قرآنی استان تأکید کرد: باید سرمایهگذاریهای زیادی در این زمینه داشته باشیم و با شناسایی کاستیها و مشکلات در این زمینه اقدام به تشکیل جلسات از طرف مسئولان جهت رفع این کاستیها کنیم.
وی در خصوص اینکه برای فوتبال یا سایر ورزشها همیشه مربی و سرمربی انتخاب میشود و مسائل مربوط به آن ورزش را مربی پیگیری میکند، گفت: وجود سرمربی باعث انتخاب بهترینها در هر رشته شده و با تشکیل تیمهای مختلف مانند الف و ب و ج تمامی عملکرد خودشان را مورد آنالیز قرار داده و سپس سعی بر رفع آن میکنند.
حنیفی با تاکید بر لزوم وجود مربی قرآنی در استان، گفت: بهتر است استانداری و اداره کل اوقاف و امورخیریه در این زمینه پیشگام شده و تیم قرآنی متشکل از حفاظ، قراء، مبتهلین و مرتلین و ... را تشکیل دهند که در این راستا برنامههای آموزشی و اردوهای تدارکاتی مانند تیمهای ورزشی در نظر بگیرند.
وی ادامه داد: با رقابت تیمهای قرآنی در طول سال در شهرهای مختلف و همچنین کشورهای دیگر میتوان لیگ قرآنی را ایجاد کرد.
استاد برجسته قرآنی کشور، با بیان اینکه جوانان باید جای پیشرفت را در خود حس کند، تصریح کرد: با ایجاد این حس، رقابت جهت پیشرفت نیز ایجاد خواهد شد و متسابقین متوجه از دست دادن گوی سبقت توسط رقبای خود خواهند شد و بدین ترتیب تمامی تلاش خود را در کسب نتیجه مطلوب انجام خواهد داد.
وی اظهار کرد: جوانان از طریق این مسابقات تقوا، فضیلت و حسگرایی خود را افزایش داده که به یاری خداوند در این زمینه نهادهایی مانند اوقاف و امورخیریه به فعالیت ارزندهای دست زدهاند.
داور اعزامی این دوره از مسابقات در خصوص جدایی فضای داوران از متسابقین چنین گفت: این موضوع از دو دیدگاه قابل بررسی است که در هر صورت به نفع متسابق بوده است و برخی ذهنیتهای منفی از جمله غرضورزی داوران نسبت به متسابق را از بین میبرد.
وی ادامه داد: ناعدالتی ریشهکن نمیشود؛ چون یا از روی غرضورزی و یا از روی عدم تشخیص داور ایجاد شده است و برای این منظور باید کلاس مخصوص داوران تشکیل شده و این عدم علم کافی و کمبود منابع فنی رفع شود.
حنیفی با بیان اینکه اگر صلاحیت داوران احراز نشود با محاکمه آنها برای سایرین نیز درس عبرتی خواهد شد، گفت: داوران باید با اطلاعات روز و همچنین علم و آگاهی کافی به قضاوت بپردازند و برخی از مسائل شخصی را کنار بگذارند.
وی در پایان یادآور شد: تشکیل جلسه و کلاسهای لازم و یا کنفرانسهای قرآنی ضرورت دارد تا از ظرفیت استان در این زمینه بهرهمند شد و همچنین میتوان با تشکیل یک مجلس قرآنی هر فرد صاحبنظر در این زمینه نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهد.