به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، بعد از ظهر امروز جلسه کمیته اطلاعرسانی هفته دفاع مقدس اصفهان با حضور مسؤولان بخشهای مختلف استان و اصحاب رسانه برگزار شد.
در این نشست که با هدف بررسی نقش رسانهها در رساندن پیام شهدا و ارزشهای دفاع مقدس برگزار شد، در ابتدا علیرضا حسینی، قائم مقام صدا و سیمای مرکز اصفهان و جعفری عسگری، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان به ایراد سخن پرداختند و نظرات خود را درباره موضع جلسه مطرح کردند.
در ادامه سایر حاضرین نیز به اظهار نظر در این رابطه پرداختند و ضمن ارائه راهکارها به بیان اقدامات انجام شده در حوزه فعالیتی خود پرداختند و انتقادات موجود را نیز مطرح کردند.
سید حسن موسوی در این نشست اظهار کرد: اقدامات انجام شده در زمینه دفاع مقدس در شأن دفاع مقدس نبوده و نیست.
وی درباره برنامههای اجرا شده در دانشگاه پیامنور گفت: برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس، سخنرانی و دعوت از افراد شاخص، همایش شهدای غواص و ویژه برنامههای شهدای مدافع حرم از جمله برنامههای این دانشگاه در سال گذشته بوده است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه پیامنور استان اصفهان با اشاره به جملهای از امام خمینی(ره) که جنگ را نعمت معرفی کردهاند، بیان کرد: در حال حاضر با وجود حضور گروهک تروریستی داعش در منطقه و ناامنی در کشورهای اطراف، ایران همچنان امن است و این از ثمرات دفاع مقدس بوده و مفهوم جمله امام که هیچ کدام از ما متوجه آن نبودیم.
موسوی با اشاره به اقدامات اخیر منافقین، تأکید کرد: باید روی شهید شاخصی از جمله شهید سپهبد صیاد شیرازی که در عملیات مرصاد ضربه سنگینی به منافقان زد نه تنها در اصفهان که در کل کشور کار شود.
در ادامه جلسه حسن بهرامی اظهار داشت: برای حفظ ارزشهای دفاع مقدس در جامعه باید ریشههای آن را حفظ کنیم.
وی با اشاره به لزوم پرداختن به سوژههایی غیر از سوژههای نظامی، افزود: سوژههای زیاد و متنوعی از شهدا و ایثارگران وجود دارد که هنوز به آنها نپرداختهایم، سوژههایی که پرداختن به آنها جذابیتهای زیادی میتواند داشته باشد.
معاون ستاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اصفهان توضیح داد: به نظر بنده تأثیرگذاری فیلمهای بلند هم کم شده و باید به ساخت آثار فاخر کوتاه روی آورد.
وی در ادامه گفت: درس دفاع مقدس با یکصد استاد در 86 دانشگاه استان اصفهان تدریس میشود که بیش از 10 هزار دانشجو این درس را گذراندهاند، همچنین در زمینه پژوهشی بنیاد حفظ آثار از پایاننامههای فاخر با موضوع جنگ حمایت میکند.
احمد احمدی از دفتر امور ایثارگران دانشگاه اصفهان نیز در این جلسه ضمن اشاره به فعالیتهای انجام گرفته در دانشگاه اصفهان، گفت: تدریس درس دفاع مقدس در دوره قبل از دانشگاه بسیار مؤثرتر است و دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران نیز نباید به مناسبتها محدود شود، بلکه در طول سال نیز باید جاری باشد.
محمدحسین صنیعزاده از روابط عمومی شهرداری اصفهان نیز از ابزارهای اطلاعرسانی در دست شهرداری سخن گفت و عنوان کرد: انتشار «پرونده ویژه»، چاپ ویژهنامه «بیسیمچی» و اقداماتی توسط سازمان زیباسازی شهرداری از فعالیتهای شهرداری به مناسبت هفته دفاع مقدس است.
وی با انتقاد از عدم اطلاعرسانی برنامههای مختلف توسط نهادهای مختلف در هفته دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: برای اینکه کارها با کیفیت انجام شود نیاز به همفکری، تغییر رویه، تشکیل کمیته محتوایی و مشخص کردن اولویتها دارد.
حمیده ابراهیمی خبرنگار فارس نیز از اقدامات انجام شده توسط این خبرگزاری نام برد و گفت: مصاحبههای سلسله وار، تهیه گزارش و گزارش تصویری، پوشش مراسمات سطح استان و کار کردن 150 عنوان خبر در هفته دفاع مقدس از برنامههای این خبرگزاری بوده است.
زینب تاجالدین از خبرگزاری ایمنا به کار کردن صفحه پایداری در این روزنامه اشاره کرد و گفت: خیلی از سوژهها را باید خودمان پیدا کنیم، چراکه بسیاری از گنجهای جنگمان در دسترس نیست، همچنین باید از دریچه جدیدی به جنگ نگاه کنیم و به سراغ سوژههای گمنام و ناب برویم و در این کنار برای استفاده از ظرفیت رسانهها ارتباط مناسب با ارگانهای مربوطه برقرار شود.
نرگس شفیعی از هفتهنامه هشتبهشت با اشاره به ترجیح دادن بازخورد مردمی داشتن از برنامههای حوزه ایثار و شهادت در این هفتهنامه، تبیین کرد: استفاده از سوژههای مردمی و استقبال از اینها توسط مردم و خانواده ایثارگران زیاد بوده است.
زهرا سعیدی از امور بانوان استانداری نیز از تشکیل کمیته زنان دفاع مقدس در این نهاد خبر داد و متذکر شد: برای نخستین بار در کشور در هفته دفاع مقدس از بانک اطلاعات زنان شاخص رونمایی میشود.
وی اضافه کرد: جمعآوری خاطرات شفاهی مادران و همسران شهدا، شناسایی بانوان نویسنده و شاعر فعال در عرصه دفاع مقدس از دیگر برنامههای امور بانوان استانداری است.
سعیدی تشریح کرد: با توجه به اینکه اکثر مخاطبان در جامعه جوانان هستند، باید از ظرفیتها و تجربیات فعالان فرهنگی دانشجویی برای رسیدن به هدف و اثرگذاری بیشتر در جوانان استفاده کرد.
بهروز فرهمند نیز با اشاره به لزوم شناخت ظرفیت رسانهها، عنوان کرد: هر رسانه ظرفیتی متناسب با ظرف خودش دارد و قادر است پیامی را با توجه به همین ظرف منتقل کند.
وی ادامه داد: فرهنگ دفاع مقدس یک ظاهر و یک باطن دارد که باید در ظرفهای مختلف قرار گیرد و نمایش داده شود.
معاون صدا و سیمای مرکز اصفهان گفت: نویسندگان، نمایشنامهنویسان و محققان زیادی هستند که در این عرصه کار کنند، اما با توجه به اینکه اولین پله مستند تحقیق است، مستندساز نیاز به منابع و خوراک فکری دارد که متأسفانه از طرف ارگانهای مربوطه همکاری نمیشود.
فرهمند به ظرفیت عظیم عکس اشاره کرد و بیان داشت: عکسهایی از جنگ جهانی دوم در دسترس است که نه تنها اسناد بینالمللی هستند، بسیار تکان دهندهاند و بر روی مخاطب اثر میگذارند.
سید مهدی تائبی از روابط عمومی صدا و سیمای مرکز اصفهان به لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی در این زمینه اشاره و بیان کرد: در این سایت باید امکان برداشت و بارگذاری اطلاعات وجود داشته باشد و تشکلهای سطح شهر شناسایی شوند و به عنوان تولیدکننده محتوا و پیام در این زمینه ورود پیدا کنند.
مهدی جانی پور از عکاسان دوران جنگ به برگزاری نمایشگاه عکس در موزه هنرهای معاصر اشاره کرد و گفت: پرداختن به خانوادههایی که بیشترین شهید را دادهاند و معرفی آنها در هر محل میتواند اقدام شایستهای در این مسیر باشد.
سید رسول زهرائی از پایگاه خبری صاحبنیوز نیز با اشاره به لزوم دوری از گزارش محور بودن خبرگزاری و حرکت به سمت محتوا محور بودن، یادآور شد: اتفاقی که همزمان با هفته دفاع مقدس در اصفهان میافتد، برگزاری اجلاسیه جهانی صنایع دستی است که مناسب با استفاده از این ظرفیتها کار را به سمت شهدای هنرمند ببریم.
سید علی قریشی با اشاره به لزوم به میدان آمدن با تمام قوا برای معرفی ایثارگران، گفت: هفته دفاع مقدس نیاز به کار ویژه دارد و مردم نیز منتظر اقدامات عملی هستند.
وی افزود: باید موجی ایجاد شود که نسل جوان با جامعه ایثارگری مرتبط شود و در این راستا دیدار از آسایشگاه جانبازان، گلباران و عطرافشانی قبور شهدا، برگزاری تئاترهای خیابانی و تهیه کلیپ مرتبط از برنامههای بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان از آمادگی اعزام روایتگر به مدارس خبر داد و بیان داشت: کتابهایی که در زمان کوتاه مطالعه شود، تهیه شده و تلاش میشود در هفته دفاع مقدس رونمایی شود.
قریشی تأکید کرد: همچنین باید نمادهای ایثارگری در شهر به خوبی به تصویر کشیده شود و از تلویزیونهای شهری برای ترویج نکات ارزشمند فرهنگ ایثار و شهادت استفاده شود.
افتخاری نماینده آموزش و پرورش اصفهان نیز در این جلسه اظهار کرد: بهترین روش برای ترویج و تبلیغ معارف الهی و ارزشهای ملی، تعلیم و تربیت نمادین است و از طرفی طبق نظر متخصصان تعلیم و تربیت باید به سمت ایجاد پرسشگری برویم و در جوانان و نوجوانان تشنگی ایجاد کنیم.
انتهای پیام/63088/ذ40