شناسهٔ خبر: 14926717 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

رتبه ایران در شاخص نوآوری ارتقاء یافت

خبرگزاری شبستان:وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ارتقای رتبه ایران در شاخص نوآوری خبر داد و گفت: رتبه دانشگاهی ایران در این زمینه از ۱۰۶ در سال ۹۳ به ۷۸در یکسال اخیر رسیده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛محمد فرهادی امروز(6 شهریور) در نشست صمیمی با اساتید، نخبگان و فعالان سیاسی استان سمنان با اعلام این خبر گفت: افزایش پارک های علم و فناوری از ۳۳ پارک در سال ۹۲ به ۳۹ پارک در سال جاری  یکی از دلایل آن بوده است.

 

وی با اشاره به  افزایش تعداد مراکز رشد از ۱۲۰ مرکز در سال ۹۲ به ۱۸۰ مرکز در سال جاری اظهارداشت: تعداد نوآوری های ثبت شده در دانشگاه های کشور از ۳۶۰ مورد در سال ۹۲ به میزان ۳۸۷ مورد در سال جاری افزایش یافته است.

 

فرهادی همچنین از رشد ۱۰برابری صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان خبردادوافزود: ارزش صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان از پنج میلیون دلار در سال۹۲ به ۵۰ میلیون دلار در سال جاری رسیده است.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برجام به سرانجام رسید و انرژی هسته ای حق مسلم ما شد، اضافه کرد: تحریم های ظالمانه ای که برای ایران وضع کرده بودند یکی پس از دیگری لغو شد.

 

افزایش نقش دانشگاهیان در مدیریت کشور اولویت وزارت علوم است

فرهادی همچنین با بیان اینکه فضای ارتباط فراملی پس از برجام ایجاد شده است، گفت: در حال حاضر و با به ثمر رسیدن برجام، ۱۴۰ طرح با دانشگاه های کشورهای پیشرفته به صورت مشترک با دانشگاه های ایران در حال انجام است و  طرح هایی به ارزش یک میلیون یورو و بیشتر اکنون با کشورهای اروپایی در حال انجام است.

 

وی با اشاره به اینکه غربی ها قبل ازبرجام درصدد کاهش قدرت نظام و فروش نفت در برابر کالاهای اساسی بودند، افزود: دشمن قبل از برجام تصمیم داشت به ایران حمله نظامی کند.

 

فرهادی با اشاره به  2.5 میلیون مترمربع فضای آموزشی نیمه تمام در دولت قبل، بیان کرد: تاکنون موفق به تکمیل 1.5 میلیون مترمکعب از این میزان شده است.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ، افزایش نقش دانشگاهیان در مدیریت کشور را  اولویت وزارت علوم عنوان کرد و گفت: بازگشت اختیارات به دانشگاه ها از برنامه های اساسی دولت در حوزه آموزش عالی کشور است.

 

عضو کابینه یازدهم با اشاره به اینکه دولت یازدهم به رشد علم و تربیت دانشمند به عنوان سرمایه اصلی کشور تاکید و اضافه کرد: جامعه علمی کشور با نوآوریهای خود باید نقش بیشتری در رفع مشکلات کشور داشته باشند.

 

فرهادی بر کیفی سازی دانشگاه های کشور پس از رشد کمی در سالهای گذشته تاکید کرد و گفت : تحصیل چهارمیلیون و 800 هزار دانشجو در دو هزار و 800 مرکز و موسسه آموزش عالی در زمان حاضر در کشور نیازمند کیفی سازی است.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ، بازبینی رشته ها و ماموریت دار کردن دانشگاه ها را از برنامه های کنونی وزارت علوم برای دانشگاه های کشور برشمرد.

 

وی بر این که جامعه دانشگاهی و نخبگان باید در اداره کشور نقش مشورتی داشته باشندتاکید داشت وادامه داد: در دولت یازدهم تشکیل اتاقهای فکر دانشگاهی با حضور نخبگان و صاحبنظران دانشگاهی در دستور کار قرار گرفته است.

 

فرهادی  ادامه داد: یکی از سیاست های وزرات علوم در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی ارتقاء رتبه اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور است که امروز شاخص هایی مانند تاسیس و اداره شرکت های دانش بنیان و فناورانه، تحقیقات مشترک گروهی یا همگروهی و تربیت نیروی نخبه و تبادلات علمی از جمله آنها است.

 

وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: تاکنون بیش از 100 مورد از اختیارات مختلف وزارتخانه ای برای تسهیل امور دانشگاهیان به مراکزدانشگاهی استانی واگذار شده است.