شناسهٔ خبر: 14920780 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

وزیر علوم در سمنان:

صادرات ۱۲۰ میلیون دلاری محصولات دانش‌بنیان/ایران در جایگاه ۷۶ نوآوری قرار گرفت/‌اجرای ۱۴۰ پروژه تحقیقاتی با مشارکت دانشگاه‌های مطرح جهان

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به تصویب ۱۲۰ پروژه اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: اجرای مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خواسته مقام معظم رهبری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، محمد فرهادی دقایقی پیش در نشست صمیمی با اساتید دانشگاه سمنان در تالار دانش دانشگاه سمنان اظهار داشت: دولت به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی است تا کشور را در برابر تکانه‌ها و لغزش‌های اقتصادی حفظ کند.

وی با بیان اینکه فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت خواسته مقام معظم رهبری است، افزود: پروژه‌های اقتصاد مقاومتی مصوب در ستاد اقتصاد مقاومتی اجرایی می شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دولت در شرایط ویژه‌ای اداره کشور را عهده‌دار شد گفت: رکود تورمی، بی ثباتی اقتصادی، نظام ناکارآمد یارانه‌ها، بحران‌های زیست محیطی، عدم دسترسی به صنایع های تک و از همه مهم تر آسیب دیدن اعتماد عمومی و کاهش حضور فعالان اجتماعی و اقتصادی در کشور وضعیتی بود که دولت یازدهم در بدو ورود به اداره کشور با آن مواجه شد.

فرهادی با بیان اینکه دولت در همان ابتدای کار تعامل با دنیا و پیگیر مذاکرات هسته‌ای را در برنامه خود قرار داد افزود: با تلاش‌های دولت شاهد آن بودیم که برجام و توافق هسته‌ای به نتیجه رسیده و بسیاری از مشکلات کشور و تحریم‌ها کاهش یافت.

وی با اشاره به اینکه مذاکرات کشورمان با 6 قدرت برتر دنیا با تلاش‌های انجام شده به سرانجام رسید، تأکید کرد: در زمان تحریم‌ها بنای غربی‌ها بر این بود که صادرات نفت به کشورمان آنقدر کم شود که تنها اجازه فروش نفت در مقابل غذا را داشته باشیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه توافق هسته‌ای سبب به رسمیت شناخته شدن حقوق ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای شد، تأکید کرد: پس از اجرای توافق‌نامه برجام تحریم‌های ظالمانه غرب علیه ایران یکی پس از دیگری لغو شده و شورای امنیت سازمان ملل متحد که حتی تصمیم به اقدام نظامی علیه ایران را داشت این تصمیم را در مصوبه‌ای لغو کرد و ثبات و آرامش به کشور بازگشت.

فرهادی با اشاره به اینکه پس از برجام توجه به اقتصاد کشور و بازسازی اعتماد عمومی و احیای اخلاق در برنامه دولت قرار گرفت، گفت: دولت در 2 محور به دنبال آرامش و ساماندهی اقتصاد کشور بود.

به گفته وی ارامش کردن فضای مالی و اقتصادی کشور و کنترل تورم 2 محور فعالیت‌های اقتصادی دولت پس از برجام بود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در ابتدای دولت یازدهم تورم بیش از 40 درصد اعلام شد، تأکید کرد: امروز میزان تورم به کمتر از 10 درصد رسیده و این مهم زمینه را برای سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی فراهم می‌کند.

فرهادی با بیان اینکه دولت برای رونق اقتصاد و تولید کشور اقدامات خوبی را انجام داده است، افزود: دولت کاهش موانع اداری و اعتباری تولید و بسیاری از قوانین دست و پا گیر پیش روی تولید را با اصلاح بودجه سالانه و لایحه رفع موانع تولید پیگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه دولت بسترهای کوتاه‌مدت خروج از رکود در حوزه‌های مختلف صنعت و تولید را پیش‌بینی کرده است خاطرنشان کرد: اعتماد به وجود آمده میان مردم و دولت سبب رونق سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دولت در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توفیقات زیادی داشته است گفت: حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط زودبازده از مهم‌ترین سیاست‌های دولت در راستای حمایت از بخش تولید است.

فرهادی با اشاره به لزوم تجاری‌سازی علوم در ابعاد مختلف خاطرنشان کرد: میزان صادرات محصولات دانش‌بنیان از کشور در سال 1394 نسبت به سال 1392 حدود 10 برابر شده است.

وی با اشاره به اینکه در سال 1392 تنها پنج میلیون دلار محصول دانش‌بنیان از کشور صادرشده است تصریح کرد: این میزان در سال 1394 به بیش از 49.6 میلیون دلار رسیده است.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: در طول فعالیت دولت یازدهم، بیش از 120 میلیون دلار محصولات دانش‌بنیان از کشور صادرشده است.

فرهادی با اشاره به اینکه ایران درزمینهٔ نوآوری در دنیا در سال 92 در رتبه 106 جهان قرار داشته و جایگاه مناسبی را از این حیث نداشته است خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین گزارش‌های رسمی ارائه‌شده، کشورمان با 28 پله صعود به جایگاه هفتاد و ششمی نوآوری دنیا دست‌یافته است.

وی افزود: تعداد نوآوری‌های ثبت‌شده در دانشگاه‌های کشور در سال 94 به 387 مورد رسیده است؛ درحالی‌که بر اساس آمارهای رسمی، این تعداد در سال 92 حدود 360 مورد بود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به افزایش تعداد پارک‌های علم و فناوری کشور خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت یازدهم 33 پارک علم و فناوری در کشور وجود داشت که این آمار امروز به 39 پارک علم و فناوری افزایش‌یافته است.

به گفته فرهادی، تعداد مراکز رشد فناوری وابسته با پارک‌های علم و فناوری در کشور نیز از سال 1392 تاکنون از 122 مرکز به 180 مرکز افزایش‌یافته است.

وی با اشاره به تعامل علمی دانشگاه‌های کشور با دیگر دانشگاه‌های جهان، از اجرای 140 پروژه تحقیقاتی و علمی با مشارکت دانشگاه‌های کشورمان و دانشگاه‌های مطرح و پیشرفته جهان خبر داد.

انتهای پیام/