شناسهٔ خبر: 14923509 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان خبر داد

ثبت‌نام 781 واحد تولیدی مشکل‌دار کردستان در سایت بهین‌یاب/وجود 376 واحد صنعتی راکد و نیمه فعال در کردستان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان از ثبت‌نام 781 واحد تولیدی مشکل‌دار در سایت بهین‌یاب خبر داد و گفت: 179 واحد از این تعداد، تولیدی بخش صنعت و 602 واحد مربوط به بخش کشاورزی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محمد دره‌وزمی عصر امروز در جلسه بررسی طرح‌های سرمایه‌گذاری صندوق ذخیره فرهنگیان که با حضور وزیر آموزش‌ و پرورش در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: در مجموع یک‌هزار و 31 واحد تولیدی در کردستان پروانه فعالیت داشته‌اند که در راستای اجرای سیاست‌های کارگروه رفع موانع تولید پایش واقعی این واحدها انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: 737 واحد از این یک‌هزار و 31 واحد تولیدی در کردستان پابرجاست که 361 واحد آن فعال، 244 واحد نیمه فعال و 132 واحد نیز در حال حاضر راکد است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: 151 واحد باقیمانده از یک‌هزار و 31 واحد تولیدی کردستان دارای تجهیزات بدون خط تولید و 143 واحد نیز اصلا وجود خارجی نداشته و پروانه بهره‌برداری آنها در حال حاضر باطل شده است.

به گفته دره‌وزمی، 53.5 درصد از واحدهای تولیدی در کردستان زیر 10 نفر، 43 درصد بین 10 تا 50 نفر، 2 درصد بین 50 تا 100 نفر، 1.5 درصد نیز بالای 100 نفر اشتغال‌زایی دارند.

وی با بیان اینکه اکثر قریب به اتفاق واحدهای تولیدی در کردستان اشتغال خرد و کوچک و بسیار آسیب‌پذیر هستند، تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که در فعالیت واحدهای تولیدی در کردستان بود کارگروه رفع موانع تولید قبل از برنامه کشوری در این استان تشکیل شد.

وی از برگزاری جلسات این کارگروه در سال‌جاری به صورت مستمر و هفتگی خبر داد و گفت: از 15 اردبیهشت تا امروز 14 جلسه کارگروه رفع موانع تولید در کردستان تشکیل شده است.

به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، با احتساب جلسات کارگروه که در سال گذشته برگزار شده است در مجموع 25 جلسه کارگروه رفع موانع تولید در استان برگزار شده است.

دره‌وزمی با اشاره به اینکه واحدهای مشکل‌دار در گام نخست در سایت بهین‌یاب ثبت نام می‌کنند، افزود: بعد از بررسی مشکل و تصویب در کارگروه واحد مشکل‌دار برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.

وی از ثبت‌نام 781 واحد تولیدی مشکل‌دار در سایت بهین‌یاب خبر داد و گفت: 179 واحد از این تعداد واحد تولیدی بخش صنعت و 602 واحد مربوط به بخش کشاورزی بوده است.

وی با بیان اینکه 429 واحد در کمیته رفع موانع تولید بررسی شده‌اند، اظهار داشت: 360 واحد در ستاد تسهیل به تصویب رسیده و به بانک‌ها معرفی شده‌اند.

به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، 44 واحد از این تعداد نیز در بانک‌ها تصویب که 19 واحد از این تعداد منتج به عقد قرارداد و پرداخت تسهیلات شده‌اند.

دره‌وزمی با اشاره به اینکه 5.2 درصد از واحدهای معرفی شده به بانک‌ها در کردستان موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند، گفت: روند پرداخت تسهیلات به واحدهای مشکل‌دار در کردستان رضایت‌بخش نیست.

وی اظهار کرد: رایزنی‌های لازم انجام گرفته و مدیران بانک‌ها قول مساعد داده‌اند روند پرداخت تسهیلات را 15 شهریورماه امسال تسهیل ببخشند.

این مسؤول به عملکرد دولت در زمینه ایجاد واحدهای تولیدی در کردستان طی 3 سال گذشته اشاره کرد و افزود: 214 واحد تولید صنعتی با سرمایه‌گذاری 490 میلیارد تومان و اشتغال‌زایی 2 هزار و 140 نفر در استان ایجاد شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در پایان خاطرنشان کرد: در طول همین بازه زمانی یک‌هزار و 431 جواز تاسیس صادر شده که در مجموع 70 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ظرفیت ایجاد 20 هزار شغل را فراهم خواهد کرد.

انتهای پیام/79002/ذ40