شناسهٔ خبر: 14922058 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

در جلسه بین‌المللی ترویج انجمن سلامت خانواده ایران مطرح شد

حمایت از قربانیان خشونت، نیازمند پروتکل‌های پیشگیری و درمان

معاون اجتماعی وزارت بهداشت، ضمن اشاره بر ضرورت همکاری تمام دستگاه‌ها برای حل معضل خشونت علیه زنان، تدوین و اجرای سیاست‌ها و پروتکل‌های پیشگیری و درمانی خشونت و حمایت حقوقی از قربانیان آن را تنها راه حل این معضل دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، محمدهادی ایازی در  جلسه بین‌المللی ترویج انجمن سلامت خانواده ایران به مناسبت اجلاس شورای منطقه‌ای جنوب آسیا، با اشاره به تعهد وزارت بهداشت برای اجرای اهداف توسعه هزاره در شاخص‌های سلامتی به ویژه بانوان و اقشار آسیب‌پذیر، تصریح کرد: عوامل اجتماعی یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در حوزه سلامت و بهداشت محسوب می‌شوند و این عامل، مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی نیز قرار گرفته است. معاونت اجتماعی وزارت بهداشت اثرات عوامل اجتماعی بر سلامت را که مهم‌ترین آن‌ها پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و خشونت است، پیگیری  و در این حوزه با سازمانهای مردم‌نهادو خیرین مشارکت می‌کند.

وی افزود: آسیب‌های اجتماعی بخش جدایی‌ناپذیر هر جامعه در حال تحول است. اعتیاد، کودکان خیابان و کار، زنان خیابانی، کارتن‌خوابی، تکدی‌گری و خشونت‌های خانگی در تمام جوامع در حال گذار وجود دارد. بر این اساس، سازمان‌های دولتی و غیردولتی به خصوص سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالیت‌های حمایتی مختلفی را انجام می‌دهند که بر این اساس خشونت خانگی و عواقب ناشی از آن را می‌توان بر حوزه سلامت فردی و اجتماعی افراد موثر دانست.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت بحث خشونت خانگی را یکی از دغدغه‌های سلامت عمومی و حقوق انسانی در بسیاری از کشورها  عنوان کرد و ادامه داد: یکی از شایع‌ترین نوع خشونت علیه زنان است. زنان قربانی خشونت از اختلالات افسردگی، اضطراب، اعتماد به نفس پایین و حساسیت در روابط بین فردی رنج می‌برند. به طور کلی این گروه از زنان در درازمدت علایم آسیب‌شناسی روانی و مشکلات جسمی را تجربه می‌کنند. زنان کتک خورده‌ای که در معرض آسیب‌های روانی و جسمانی قرار می‌گیرند در معرض اقدام به خودکشی هم هستند. درصد زیادی از زنان جهان در مراحل زندگی نوعی از خشونت را تجربه می‌کنند.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، ایازی، طریق تدوین و اجرای سیاست‌ها و پروتکل‌های پیشگیری و درمانی خشونت و حمایت حقوقی از قربانیان خشونت را تنها راه حل این معضل دانست و گفت: حل این معضل اجتماعی در همه جای دنیا، نیازمند کاری جمعی و مشارکتی است و به همکاری تمام سازمان‌ها از جمله وزارت بهداشت، بهزیستی، پلیس، قوه قضاییه، پارلمان، شهرداری، بخش خصوصی، اساتید و محققین و به ویژه سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در این حوزه نیازدارد.  

وی درخصوص وضعیت بهبود شاخص‌های سلامتی در ایران اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در بهبود شاخص‌های سلامتی، موفقیت‌های چشم‌گیری را کسب کرده‌است و شاخص مرگ و میر مادران و کودکان بسیار کاهش یافته است. امروز مرگ و میر مادران به حدود 20 در 100هزار تولد زنده رسیده‌ است. مرگ و میر نوزادان نیز تا 9.5 در هزار تولد زنده، کودکان زیر یک‌سال تا 13.8 در هر 1000 تولد و کودکان زیر پنج سال تا 15.6 در 1000 تولد کاهش یافته است.

وی افزود: میزان دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی در شهر و روستا بالای 95 درصد است. در مناطق روستایی، خانه بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی روستایی و در شهرها پایگاه‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی شهری، بیمارستان‌های تخصصی مراکز دولتی و بخش خصوصی فعالیت می‌کنند. یکی از موفقیت‌های سیستم سلامت کشور طرح نوین تحول سلامت و بیمه همگانی برای همه است که امیدواریم با این اقدامات شاخص‌های سلامتی ارتقا یابد.

انتهای پیام